Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PIXEL 96 EC

S-metolachlor 96%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 9.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Νεραγριάδα (Digitaria sp.)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)
Σετάρια (Setaria sp.)
Βλήτο (Amaranthus sp.)
Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Λουβουδιά (Chenopodium album)
Καπνόχορτο (Fumaria sp.)
Αγριοπιπεριά (Polygonum persicaria)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)
Στελλάρια (Stellaria media)
Κίτρινη Κύπερη (Cyperus esculentus)
100-130 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Κυπερώδη, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 60 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Επεξεργασία εδάφους
Προφυτρωτικά (σύντομα μετά τη σπορά). Προσπαρικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 εκ.) Στο βαμβάκι, προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 εκ), σε μη αρδευόμενα (ξηρά εδάφη) το PIXEL 96 EC, συνιστάται να συνδυάζεται με Cotoran 90WG.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων αγρωστωδών και μερικών πλατύφυλλων ζιζανίων στον αραβόσιτο και στο βαμβάκι. Το S-metolachlor, απορροφάται κυρίως από το στέλεχος και το κολεόπτιλο και λιγότερο από τις ρίζες. Στα ζιζάνια παρεμποδίζεται η διαίρεση των κυττάρων και την ανάπτυξη βλαστών και ριζών.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ομοιόμορφος ψεκασμός της επιφάνειας του εδάφους, με ψεκαστήρα υψηλού όγκου και ψεκαστικό υγρό 30-60 λίτρα ανά στρέμμα.
Στο βαμβάκι, προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 εκ), σε μη αρδευόμενα (ξηρά εδάφη) το PIXEL 96 EC, συνιστάται να συνδυάζεται με Cotoran 90WG.
• Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη.
• Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή εάν δεν περάσουν 60 ημέρες από την εφαρμογή.
-Αν δεν βρέξει σε μία εβδομάδα από την εφαρμογή να επακολουθήσει πότισμα με τεχνητή βροχή
-Η εφαρμογή του PIXEL 96 EC, δεν πρέπει να γίνεται σε περιοχές όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν την έκπλυση της δραστικής ουσίας και των μεταβολιτών της στα υπόγεια ύδατα (δηλαδή, σε αμμώδη εδάφη σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση) αλλά και για την αποφυγή φυτοτοξικότητας.

Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων
(γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες)
Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες οι οποίες απέχουν λιγότερο από :
- 5 μέτρα από υδάτινες επιφάνειες
- 10 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά για την καλλιέργεια του καλαμποκιού
- 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά για την καλλιέργεια του βαμβακιού.
Στον ίδιο αγρό, να μην σπέρνεται ή φυτεύεται άλλη καλλιέργεια, εκτός από τις συνιστώμενες, πριν περάσουν 5 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.
Συνθήκες εφαρμογής: Στο βαμβάκι, προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 εκ), σε μη αρδευόμενα (ξηρά εδάφη) το PIXEL 96 EC, συνιστάται να συνδυάζεται με Cotoran 90WG. • Η μεγάλη δόση εφαρμόζεται σε βαρειά εδάφη. • Στον αραβόσιτο δεν επιτρέπεται η χρήση για χλωρά ζωοτροφή εάν δεν περάσουν 60 ημέρες από την εφαρμογή. -Αν δεν βρέξει σε μία εβδομάδα από την εφαρμογή να επακολουθήσει πότισμα με τεχνητή βροχή -Η εφαρμογή του PIXEL 96 EC, δεν πρέπει να γίνεται σε περιοχές όπου οι εδαφοκλιματικές συνθήκες μπορεί να ευνοήσουν την έκπλυση της δραστικής ουσίας και των μεταβολιτών της στα υπόγεια ύδατα (δηλαδή, σε αμμώδη εδάφη σε περιοχές με υψηλή βροχόπτωση) αλλά και για την αποφυγή φυτοτοξικότητας. Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες) Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μη χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες οι οποίες απέχουν λιγότερο από : - 5 μέτρα από υδάτινες επιφάνειες - 10 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά για την καλλιέργεια του καλαμποκιού - 5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες ή φυτά για την καλλιέργεια του βαμβακιού. Στον ίδιο αγρό, να μην σπέρνεται ή φυτεύεται άλλη καλλιέργεια, εκτός από τις συνιστώμενες, πριν περάσουν 5 μήνες από την εφαρμογή του ζιζανιοκτόνου.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.
Συνδυαστικότητα:
Στο βαμβάκι προσπαρτικά με ελαφρά ενσωμάτωση (3-5 κ.εκ.) το PIXEL 96 EC, μπορεί να συνδυαστεί με το Cotoran 90WG, στις χαμηλότερες εγκεκριμένες δόσεις.
Επίσης προφυτρωτικά στο βαμβάκι το PIXEL 96 EC, μπορεί να συνδυαστεί με το Cotoran 50 SC, στις χαμηλότερες εγκεκριμένες δόσεις.

S-metolachlor:
Συνδυάζεται με: Metribuzin, Fluometuron, Fluometuron,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 15/11/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09