Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

COTOLINT 50 SC

Fluometuron 50%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 56.7%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του COTOLINT 50 SC για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Προσπαρτικό, προφυτρωτικό ή μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο κατά των ετησίων αγρωστωδών και πλατύφυλλων ζιζανίων στο βαμβάκι. Απορροφάται κυρίως από τις ρίζες και δευτερευόντως από το φύλλωμα και δρα διασυστηματικά παρεμποδίζοντας τη φωτοσύνθεση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους προσπαρτικά με ενσωμάτωση, προφυτρωτικά ή μεταφυτρωτικά με κατευθυνόμενο ψεκασμό στη βάση των βαμβακοφύτων, όταν αυτά έχουν ύψος 10-15 εκ., με 30-60 λίτρα νερό ανά στρέμμα.
Το ψεκαστικό να λειτουργεί υπό συνεχή ανάδευση με πίεση όχι μεγαλύτερη από 3 ατμόσφαιρες (45 psi) και με μπεκ τύπου σκούπας.
1. Η δόση είναι ανάλογη του τύπου του εδάφους και των ζιζανίων. Για ελαφριά εδάφη, μικρό πληθυσμό ζιζανίων και σε νεαρό στάδιο χρησιμοποιήστε χαμηλότερες δοσολογίες.
2. Η προσπαρτική εφαρμογή συνίσταται για ξηρά εδάφη ή όταν αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ξηρασίας μετά την εφαρμογή.
3. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή συνίσταται μόνο όταν δεν έχει υπάρξει καλός έλεγχος των ζιζανίων κατά την προσπαρτική ή προφυτρωτική εφαρμογή, με δοσολογία που δεν υπερβαίνει τα 200 κ.εκ./στρ. (σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να γίνεται υπέρβαση της συνολικής δόσης των 400 κ.εκ./στρ. με το σκεύασμα ανά έτος.
4. Μπορεί να συνδυαστεί με σκευάσματα με δραστική ουσία pendimethalin ή S-metolachlor (βλέπε «Οδηγίες Χρήσης») για καλύτερο έλεγχο της Μουχρίτσας και άλλων αγρωστωδών ζιζανίων
Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κ.λπ.) όπου αυτό είναι δυνατόν και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
- Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να σπαρθεί μόνο βαμβάκι
Μη σπέρνετε ή μη φυτεύετε άλλη καλλιέργεια πριν περάσουν 6μήνες από την εφαρμογή του και βαθύ όργωμα.
Οι εργάτες δεν πρέπει να εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής πριν το ψεκαστικό υγρό να έχει στεγνώσει.
Αποθηκεύστε το στην αρχική του απαραβίαστη συσκευασία, σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος, σε θερμοκρασία >0οC προστατευμένο από απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο. Στις συνθήκες αυτές παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Η δόση είναι ανάλογη του τύπου του εδάφους και των ζιζανίων. Για ελαφριά εδάφη, μικρό πληθυσμό ζιζανίων και σε νεαρό στάδιο χρησιμοποιήστε χαμηλότερες δοσολογίες. 2. Η προσπαρτική εφαρμογή συνίσταται για ξηρά εδάφη ή όταν αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ξηρασίας μετά την εφαρμογή. 3. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή συνίσταται μόνο όταν δεν έχει υπάρξει καλός έλεγχος των ζιζανίων κατά την προσπαρτική ή προφυτρωτική εφαρμογή, με δοσολογία που δεν υπερβαίνει τα 200 κ.εκ./στρ. (σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να γίνεται υπέρβαση της συνολικής δόσης των 400 κ.εκ./στρ. με το σκεύασμα ανά έτος. 4. Μπορεί να συνδυαστεί με σκευάσματα με δραστική ουσία pendimethalin ή S-metolachlor (βλέπε «Οδηγίες Χρήσης») για καλύτερο έλεγχο της Μουχρίτσας και άλλων αγρωστωδών ζιζανίων Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κ.λπ.) όπου αυτό είναι δυνατόν και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων με διαφορετικό τρόπο δράσης για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας. - Σε περίπτωση αποτυχίας της καλλιέργειας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το σκεύασμα, στον ίδιο αγρό, την ίδια περίοδο, μπορεί να σπαρθεί μόνο βαμβάκι Μη σπέρνετε ή μη φυτεύετε άλλη καλλιέργεια πριν περάσουν 6μήνες από την εφαρμογή του και βαθύ όργωμα. Οι εργάτες δεν πρέπει να εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής πριν το ψεκαστικό υγρό να έχει στεγνώσει. Αποθηκεύστε το στην αρχική του απαραβίαστη συσκευασία, σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο μέρος, σε θερμοκρασία >0οC προστατευμένο από απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο. Στις συνθήκες αυτές παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/05/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ADAMA AGAN Ltd (7710201 - Ashdod)
Northern Industrial Zone, P.O. Box 262
7710201
Ashdod
ISRAEL
TEL: +972 526080163
FAX: +972 3232 1315
e-mail: yuval.ronen@adama.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
GREENFARM ΧΗΜΙΚΑ A.E.
Μεσογείων 467 & Γούναρη 40
15343
Αγ. Παρασκευή
TEL: 2106990932
FAX: 210 69 90 862
e-mail: info@gr.nufarm.com