Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ROUNDUP POWER MAX

Glyphosate, σε οξύ 72%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 24.21%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις σκευάσματος

75-100 γραμμάρια στο στρέμμα
250 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Κατευθυνόμενος ψεκασμός με καλύπτρα μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθησης.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών, καθώς και για την καταπολέμηση της οροβάγχης του καπνού. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
(*)Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα – άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
(**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή.
(***)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθισης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπέκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στη καλλιέργεια.
Παρατηρήσεις
1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι
κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. Η εφαρμογή στα δάση γίνεται επί των ζιζανίων κάτω από τα δέντρα και για δένδρα μεγαλύτερα των 2-4 ετών. Για τοπική εφαρμογή να χρησιμοποιούνται καλύπτρες.
2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (μολόχες), Urtica sp. (τσουκνίδες), Polygonum sp. (πολυκόμπι, λαπάτσα), Portulaca oleracea (αντράκλα), η δόση κυμαίνεται ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους.
3.Η εφαρμογή μετά τη σπορά και πριν το φύτρωμα της καλλιέργειας να γίνεται το αργότερο εντός τριών ημερών από τη σπορά.
4.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15 – 30 εκατοστά.
5.Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
6.Όταν εφαρμόζεται σε αγρούς πριν τη κατεργασία του εδάφους, αυτή θα πρέπει να γίνεται κατ’
ελάχιστο μετά από έξι ώρες, όταν πρόκειται για ετήσια ζιζάνια και μετά από τέσσερεις ημέρες όταν πρόκειται για πολυετή.
7.Η εφαρμογή μετά τη σπορά και πριν το φύτρωμα της καλλιέργειας να γίνεται το αργότερο εντός τριών ημερών από τη σπορά.
Συνθήκες εφαρμογής: (*)Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα – άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. (**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή. (***)Στο βαμβάκι ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθισης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπέκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στη καλλιέργεια. Παρατηρήσεις 1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. Η εφαρμογή στα δάση γίνεται επί των ζιζανίων κάτω από τα δέντρα και για δένδρα μεγαλύτερα των 2-4 ετών. Για τοπική εφαρμογή να χρησιμοποιούνται καλύπτρες. 2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (μολόχες), Urtica sp. (τσουκνίδες), Polygonum sp. (πολυκόμπι, λαπάτσα), Portulaca oleracea (αντράκλα), η δόση κυμαίνεται ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους. 3.Η εφαρμογή μετά τη σπορά και πριν το φύτρωμα της καλλιέργειας να γίνεται το αργότερο εντός τριών ημερών από τη σπορά. 4.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15 – 30 εκατοστά. 5.Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής. 6.Όταν εφαρμόζεται σε αγρούς πριν τη κατεργασία του εδάφους, αυτή θα πρέπει να γίνεται κατ’ ελάχιστο μετά από έξι ώρες, όταν πρόκειται για ετήσια ζιζάνια και μετά από τέσσερεις ημέρες όταν πρόκειται για πολυετή. 7.Η εφαρμογή μετά τη σπορά και πριν το φύτρωμα της καλλιέργειας να γίνεται το αργότερο εντός τριών ημερών από τη σπορά.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του.

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)