Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PANAREX TOP

Quizalofop-p-ethyl 5%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 94.62%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Φάλαρη (Phalaris sp.)
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Βρόμος (Bromus sp.)
Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)
Ελευσίνη (Eleusine indica)
Κριθάρια (Hordeum sp.)
Κοινή Πόα (Poa annua)
Σετάρια (Setaria sp.)
Σιτάρια (Triticum sp.)
Κεχρί (Panicum sp.)
Βέλιουρας (Sorghum halepense)
100-150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αγρόπυρο (Agropyron repens)
Άγρωστη (Agrostis stolonifera)
Αγριάδα (Cynodon dactylon)
Πάσπαλος (Paspalum sp.)
150-300 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός
Εφαρμογή μεταφυτρωτικά των ζιζανίων, από το στάδιο των 2 φύλλων της καλλιέργειας ως την έναρξη της κάλυψης των σειρών (BBCH 12-31).
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 45
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό, μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο με διασυστηματική δράση ενάντια σε ετήσια και πολυετή αγρωστώδη ζιζάνια. Απορροφάται από τα φύλλα των ζιζανίων και μεταφέρεται στα υπέργεια και υπόγεια μεριστώματα, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξή τους. Τα τυπικά συμπτώματα είναι ορατά 1-2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Τα ψεκασμένα ζιζάνια σταματούν να αναπτύσσονται, τα φύλλα κιτρινίζουν και τελικά νεκρώνονται.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
1)Οι μικρές δόσεις εφαρμόζονται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά.
2)Να εφαρμόζεται το σκεύασμα σε ζιζάνια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης των 2-4 φύλλων μέχρι το αδέλφωμα και πριν τα ζιζάνια καλυφθούν από την καλλιέργεια.
3)O βέλιουρας (Sorghum halepense-SORHA) καταπολεμάται καλύτερα με σπαστή εφαρμογή, με δόση 100 κ.εκ./στρέμμα όταν έχει μήκος βλαστού 20-30 εκ. και 125 κ.εκ./στρέμμα για τις αναβλαστήσεις.
4)Μην ψεκάζετε τον ηλίανθο μετά το στάδιο των 6 πραγματικών φύλλων.
Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
Ετήσια ζιζάνια:
Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides, ALOMY), Βρώμος (Bromus sp., BROSS), Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis, DIGSA), Μουχρίτσες (Echinochloa crus-galli,ECHCG), Ελευσίνη (Eleusine indica, ELEIN), Αγριοκρίθαρο (Hordeum sp., HORSS), Ήρες (Lolium sp.,LOLSS),
Φαλαρίδες (Phalaris sp., PHASS), Κοινή Πόα (Poa annua, POAAN), Πάνικο (Panicum sp., PANSS), Βέλιουρας από σπόρο (Sorghum halepense, SORHA), Σετάρια (Setaria sp. SETSS),
Σιτάρια (Triticum sp.,TRZSS).
Πολυετή ζιζάνια:
Αγρόπυρο/Έλυμος (Agropyron/Elymus repens, AGRRE), Αγριάδα (Cynodon dactylon, CYNDA),
Άγρωστις (Agrostis stolonifera AGSST), Πάσπαλο (Paspalum sp., PASS), Βέλιουρας από ριζώματα (Sorghum halepense, SORHA).
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Οι μικρές δόσεις εφαρμόζονται όταν τα ζιζάνια είναι μικρά. 2)Να εφαρμόζεται το σκεύασμα σε ζιζάνια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης των 2-4 φύλλων μέχρι το αδέλφωμα και πριν τα ζιζάνια καλυφθούν από την καλλιέργεια. 3)O βέλιουρας (Sorghum halepense-SORHA) καταπολεμάται καλύτερα με σπαστή εφαρμογή, με δόση 100 κ.εκ./στρέμμα όταν έχει μήκος βλαστού 20-30 εκ. και 125 κ.εκ./στρέμμα για τις αναβλαστήσεις. 4)Μην ψεκάζετε τον ηλίανθο μετά το στάδιο των 6 πραγματικών φύλλων. Καταπολεμούμενα ζιζάνια: Ετήσια ζιζάνια: Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides, ALOMY), Βρώμος (Bromus sp., BROSS), Αιματόχορτο (Digitaria sanguinalis, DIGSA), Μουχρίτσες (Echinochloa crus-galli,ECHCG), Ελευσίνη (Eleusine indica, ELEIN), Αγριοκρίθαρο (Hordeum sp., HORSS), Ήρες (Lolium sp.,LOLSS), Φαλαρίδες (Phalaris sp., PHASS), Κοινή Πόα (Poa annua, POAAN), Πάνικο (Panicum sp., PANSS), Βέλιουρας από σπόρο (Sorghum halepense, SORHA), Σετάρια (Setaria sp. SETSS), Σιτάρια (Triticum sp.,TRZSS). Πολυετή ζιζάνια: Αγρόπυρο/Έλυμος (Agropyron/Elymus repens, AGRRE), Αγριάδα (Cynodon dactylon, CYNDA), Άγρωστις (Agrostis stolonifera AGSST), Πάσπαλο (Paspalum sp., PASS), Βέλιουρας από ριζώματα (Sorghum halepense, SORHA).

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα του, στις ελληνικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες.
Συνδυαστικότητα:
Δε συνδυάζεται με άλλα προϊόντα.

Quizalofop-p-ethyl:
Δεν συνδυάζεται με: Bentazone,
O συνδυασμός με ζιζανιοκτόνα πλατύφυλλων ζιζανίων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της αποτελεσματικότητας και πρέπει να αποφεύγεται.
Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 30/11/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09