Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ETHREL TOP

Ethephon 48%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 42.72%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΑΜΒΑΚΙ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ETHREL TOP για χρηση σε ΒΑΜΒΑΚΙ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ρυθμιστής φυτικής ανάπτυξης για το βαμβάκι, τα μήλα, την ελιά και το αμπέλι. Το Ethrel 48 SL δρα ελευθερώνοντας αιθυλένιο στους φυτικούς ιστούς ρυθμίζοντας έτσι διάφορες λειτουργιές των φυτών. Έχει διάφορες εφαρμογές, όπως η ρύθμιση του ανοίγματος των καψών και της αποφύλλωσης στο βαμβάκι, καθώς και η ρύθμιση της ανάπτυξης και της ανθοφορίας, της καρπόδεσης και της ωρίμανσης των φρούτων (μείωση αντοχής του μίσχου, αυξημένη ένταση του χρώματος, κλπ).
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος. Για το βαμβάκι συνίσταται ψεκασμός πλήρους καλύψεως, με χειροκίνητο ή μηχανοκίνητο ψεκαστικό με αυλό χειρός, πίεση ψεκαστικού 2-3 atm και ακροφύσια κωνικού τύπου.
1.Οι υψηλές δόσεις όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 16°C.
2.Οι μεγαλύτερες δόσεις εφαρμόζονται σε περιπτώσεις μη δραστήριας αναπτύξεως της καλλιέργειας, όσο μικρότερο είναι το ποσοστό ανοιγμένων καψών, όσο περισσότερο ανώριμες είναι οι μη ανοιγμένες κάψες και όσο χαμηλότερες από 16ο C είναι οι θερμοκρασίες.
3.Για τις ελιές συνιστάται η προσθήκη όξινου φωσφορικού αμμωνίου σε δόση 1,5 κιλό/100 λίτρα ψεκ. υγρού για την αποφυγή της υπερβολικής φυλλόπτωσης και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπηρεσιών. Πριν από τον ψεκασμό πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την καλή ρύθμιση και βαθμονόμηση των μηχανημάτων ψεκασμού. Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται στις ελιές που παρουσιάζουν βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπό συνθήκες στρες (ξηρασία, πλημμύρες, έντονες προσβολές από εχθρούς ή /και ασθένειες, κλπ).
Η εφαρμογή με το προϊόν θα πρέπει να γίνεται όταν το 25-40% των καρυδιών του βαμβακιού είναι ανοιχτά.
Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Οι υψηλές δόσεις όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 16°C. 2.Οι μεγαλύτερες δόσεις εφαρμόζονται σε περιπτώσεις μη δραστήριας αναπτύξεως της καλλιέργειας, όσο μικρότερο είναι το ποσοστό ανοιγμένων καψών, όσο περισσότερο ανώριμες είναι οι μη ανοιγμένες κάψες και όσο χαμηλότερες από 16ο C είναι οι θερμοκρασίες. 3.Για τις ελιές συνιστάται η προσθήκη όξινου φωσφορικού αμμωνίου σε δόση 1,5 κιλό/100 λίτρα ψεκ. υγρού για την αποφυγή της υπερβολικής φυλλόπτωσης και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπηρεσιών. Πριν από τον ψεκασμό πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την καλή ρύθμιση και βαθμονόμηση των μηχανημάτων ψεκασμού. Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται στις ελιές που παρουσιάζουν βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί υπό συνθήκες στρες (ξηρασία, πλημμύρες, έντονες προσβολές από εχθρούς ή /και ασθένειες, κλπ). Η εφαρμογή με το προϊόν θα πρέπει να γίνεται όταν το 25-40% των καρυδιών του βαμβακιού είναι ανοιχτά. Να μην επιτρέπεται η είσοδος στις περιοχές όπου έχει γίνει εφαρμογή με το σκεύασμα πριν στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό στην φυλλική επιφάνεια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/11/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Division Crop Science, Environmental Science
16, rue Jean-Marie Leclair, CP 90106
69266
Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com