Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

EVORELLE EXPRESS SG

Tribenuron-methyl methyl 37.5% / Thifensulfuron-methyl 12.5%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 47.76%


Οδηγίες εφαρμογής για ΗΛΙΑΝΘΟΣ: υβρίδια Express Sun:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του EVORELLE EXPRESS SG για χρηση σε ΗΛΙΑΝΘΟΣ: υβρίδια Express Sun εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το Evorelle Express SG, είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση πλατύφυλλων ζιζανίων στον ηλίανθο. Είναι μίγμα του thifensulfuron-methyl και του tribenuron. Δρα διασυστηματικά, απορροφάται κυρίως από το φύλλωμα και δευτερευόντως από τη ρίζα των ζιζανίων, μετακινείται στα ακραία μεριστώματα, βλαστού και ρίζας και εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Δρα ως παρεμποδιστής του ενζύμου συνθετάση του οξικογαλακτικού (ALS) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης των αμινοξέων. Αμέσως μετά την απορρόφησή του, εμποδίζει την ανάπτυξη ευαίσθητων ζιζανίων με ορατά συμπτώματα (κιτρίνισμα, νέκρωση και σταδιακό θάνατο) που εκδηλώνονται 1-3 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός με πίεση μικρότερη από 3 ατμόσφαιρες (40 psi) και συνεχή ανάδευση με τα συνήθη ψεκαστικά εδάφους και με 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού στο στρέμμα.
-Η μικρότερη δόση συνιστάται για ζιζάνια που βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.
-Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα περισσότερα ζιζάνια έχουν
φυτρώσει και βρίσκονται σε μικρό στάδιο ζωηρής ανάπτυξης (2-4 φύλλα).
-Υγρασία του εδάφους και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν.
-Πραγματοποιήστε τους ψεκασμούς με θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 25 °C. Μην εφαρμόζετε το
προϊόν σε περίπτωση υψηλής διακύμανσης της θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας που
υπερβαίνει τους 15 βαθμούς.
-Τυχόν βροχόπτωση εντός 2 ωρών από την εφαρμογή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του ζιζανιοκτόνου.
-Μην εφαρμόζετε σε βρεγμένα φυτά.
-Μην εφαρμόζετε το προϊόν που καλλιέργειες που υποφέρουν από αντίξοες κλιματολογικές,
συνθήκες, από τροφοπενίες, από προσβολές παρασίτων, από ασφυξία ριζών κλπ.
-ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕΡΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ EVORELLE EXPRESS SG ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ Η ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ.
-Χρησιμοποιείται μόνο σε Υβρίδια ηλίανθου ανθεκτικά στο Evorelle Express SG. Πριν την
εφαρμογή ελέγξατε την ανθεκτικότητα των ποικιλιών ηλίανθου με τον κάτοχο της άδειας, την
εταιρεία FMC.
(**)Η προσθήκη του μη ιονιζόµενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο (ισοδύναμη με 100κ.εκ/100λιτρο) σε δόση 125 κ.εκ/100λίτ είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.
Συνθήκες εφαρμογής: -Η μικρότερη δόση συνιστάται για ζιζάνια που βρίσκονται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης. -Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν ο ψεκασμός γίνεται όταν τα περισσότερα ζιζάνια έχουν φυτρώσει και βρίσκονται σε μικρό στάδιο ζωηρής ανάπτυξης (2-4 φύλλα). -Υγρασία του εδάφους και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του ενώ μεγάλη ξηρασία και πολύ κρύο την επιβραδύνουν. -Πραγματοποιήστε τους ψεκασμούς με θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 25 °C. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε περίπτωση υψηλής διακύμανσης της θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας που υπερβαίνει τους 15 βαθμούς. -Τυχόν βροχόπτωση εντός 2 ωρών από την εφαρμογή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του ζιζανιοκτόνου. -Μην εφαρμόζετε σε βρεγμένα φυτά. -Μην εφαρμόζετε το προϊόν που καλλιέργειες που υποφέρουν από αντίξοες κλιματολογικές, συνθήκες, από τροφοπενίες, από προσβολές παρασίτων, από ασφυξία ριζών κλπ. -ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΕΡΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ EVORELLE EXPRESS SG ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΩΟΤΡΟΦΗ Η ΓΙΑ ΝΟΜΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ. -Χρησιμοποιείται μόνο σε Υβρίδια ηλίανθου ανθεκτικά στο Evorelle Express SG. Πριν την εφαρμογή ελέγξατε την ανθεκτικότητα των ποικιλιών ηλίανθου με τον κάτοχο της άδειας, την εταιρεία FMC. (**)Η προσθήκη του μη ιονιζόµενου επιφανειοδραστικού TREND 90 SL σε αναλογία 0.1% κατ’ όγκο (ισοδύναμη με 100κ.εκ/100λιτρο) σε δόση 125 κ.εκ/100λίτ είναι απαραίτητη για την καλύτερη δράση του σκευάσματος.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09