Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ROYALTAC

1-decanol 67.9%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 18.6%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΠΝΟΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ROYALTAC για χρηση σε ΚΑΠΝΟΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ρυθμιστής ανάπτυξης. Παρεμποδίσει την ανάπτυξη των μασχαλιαίων οφθαλμών (φυλλιζίων) στα καπνά Burley και Virginia. Δρα δια επαφής στο επίπεδο της κηροφόρου μεμβράνης των βλαστών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός της κορυφής των φυτών με 40-70 λίτρα νερό /στρ, πίεση ψεκασμού 1 atm. (για το σχηματισμό σταγονιδίων μεσαίου μεγέθους) που θα επιτρέψει μια αργή απορροή κατά μήκους του μίσχου. Η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται με την χρήση κωνικών ακροφύσεων ώστε το ψεκαστικό υγρό να έρθει σε επαφή με τους μασχαλιαίους οφθαλμούς .
Διατηρείτε απόσταση 30 με 40 εκ. μεταξύ των ακροφυσίων και την κορυφή των φυτών.
Αποφύγετε να βρέξετε την κάτω επιφάνεια των φύλλων.
1. Μια μόνο εφαρμογή του ROYALTAC είναι συνήθως αρκετή για την καταστροφή των νεαρών βλαστών. Σε καλλιέργειες με πολύ ζωηρή βλάστηση, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη εφαρμογή 5 έως 10 ημέρες μετά από την πρώτη, όταν έχουν εμφανιστεί καινούριοι βλαστοί μικρότεροι των 2 εκ. μήκος. Όταν γίνονται δύο εφαρμογές, η πρώτη θα πρέπει να γίνεται πριν το κορυφολόγημα με δόση 1,7 λίτρα/στρ και η δεύτερη με δόση 2 λίτρα/στρ.
2. Εφαρμογή πριν το κορυφολόγημα:Το ROYALTAC μπορεί να εφαρμοστεί μετά την έναρξη της επιμήκυνσης της ταξιανθίας (κλειστά μπουμπούκια) και μέχρι την ανθοφορία (πριν το άνοιγμα των πρώτων ανθέων). Για καλύτερη αποτελεσματικότητα εφαρμόστε το προϊόν σε νεαρούς βλαστούς (<2 εκ.).
Εφαρμογή μετά το κορυφολόγημα: Το ROYALTAC πρέπει να εφαρμοστεί εντός δύο ημερών μετά το κορυφολόγημα. Για καλύτερη αποτελεσματικότητα εφαρμόστε το προϊόν εντός 24 ωρών από το κορυφολόγημα.
3. Οι δόσεις ανά εκατό λίτρα νερό να συνδυάζονται κατάλληλα με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση της δόσης ανά στρέμμα δηλαδή από την μικρότερη 2,5 L/εκατόλιτρα που αντιστοιχεί με δόση 1,7L σκευάσματος για εφαρμογή με 70 L ψεκαστικού διαλύματος/στρέμμα έως τη μέγιστη 5 L/εκατόλιτρο που αντιστοιχεί με δόση 2L σκευάσματος για εφαρμογή με 40 L/ ψεκαστικού διαλύματος /στρέμμα.
4. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, εφαρμόστε το σκεύασμα με 70 L ψεκαστικού διαλύματος /στρ με κατευθυνόμενη εφαρμογή κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος.
5. Χρησιμοποιείστε την μεγάλη δόση για τον έλεγχο μασχαλιαίων οφθαλμών σε καλλιέργειες με πολύ μεγάλη ανάπτυξη.
1. Μην εφαρμόσετε το ROYALTAC τις ζεστές ώρες της ημέρας. Προτιμήστε να το εφαρμόσετε νωρίς το πρωί, σε στεγνά φύλλα (όχι με υγρασία). Μην το εφαρμόσετε όταν αναμένετε βροχή ή σε υγρά φύλλα.
2. Να μην γίνεται ψεκασμός όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 30 oC .
3. Εφαρμόστε σε καπνόφυτα που βρίσκονται σε καλή βλαστική κατάσταση (απουσία ασθενειών, εντόμων και λειψυδρία).
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Μια μόνο εφαρμογή του ROYALTAC είναι συνήθως αρκετή για την καταστροφή των νεαρών βλαστών. Σε καλλιέργειες με πολύ ζωηρή βλάστηση, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη εφαρμογή 5 έως 10 ημέρες μετά από την πρώτη, όταν έχουν εμφανιστεί καινούριοι βλαστοί μικρότεροι των 2 εκ. μήκος. Όταν γίνονται δύο εφαρμογές, η πρώτη θα πρέπει να γίνεται πριν το κορυφολόγημα με δόση 1,7 λίτρα/στρ και η δεύτερη με δόση 2 λίτρα/στρ. 2. Εφαρμογή πριν το κορυφολόγημα:Το ROYALTAC μπορεί να εφαρμοστεί μετά την έναρξη της επιμήκυνσης της ταξιανθίας (κλειστά μπουμπούκια) και μέχρι την ανθοφορία (πριν το άνοιγμα των πρώτων ανθέων). Για καλύτερη αποτελεσματικότητα εφαρμόστε το προϊόν σε νεαρούς βλαστούς (<2 εκ.). Εφαρμογή μετά το κορυφολόγημα: Το ROYALTAC πρέπει να εφαρμοστεί εντός δύο ημερών μετά το κορυφολόγημα. Για καλύτερη αποτελεσματικότητα εφαρμόστε το προϊόν εντός 24 ωρών από το κορυφολόγημα. 3. Οι δόσεις ανά εκατό λίτρα νερό να συνδυάζονται κατάλληλα με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην υπάρχει υπέρβαση της δόσης ανά στρέμμα δηλαδή από την μικρότερη 2,5 L/εκατόλιτρα που αντιστοιχεί με δόση 1,7L σκευάσματος για εφαρμογή με 70 L ψεκαστικού διαλύματος/στρέμμα έως τη μέγιστη 5 L/εκατόλιτρο που αντιστοιχεί με δόση 2L σκευάσματος για εφαρμογή με 40 L/ ψεκαστικού διαλύματος /στρέμμα. 4. Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα, εφαρμόστε το σκεύασμα με 70 L ψεκαστικού διαλύματος /στρ με κατευθυνόμενη εφαρμογή κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος. 5. Χρησιμοποιείστε την μεγάλη δόση για τον έλεγχο μασχαλιαίων οφθαλμών σε καλλιέργειες με πολύ μεγάλη ανάπτυξη. 1. Μην εφαρμόσετε το ROYALTAC τις ζεστές ώρες της ημέρας. Προτιμήστε να το εφαρμόσετε νωρίς το πρωί, σε στεγνά φύλλα (όχι με υγρασία). Μην το εφαρμόσετε όταν αναμένετε βροχή ή σε υγρά φύλλα. 2. Να μην γίνεται ψεκασμός όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 30 oC . 3. Εφαρμόστε σε καπνόφυτα που βρίσκονται σε καλή βλαστική κατάσταση (απουσία ασθενειών, εντόμων και λειψυδρία).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Arysta LifeScience Great Britain Ltd.
3-5 Melville Street
EH37PE
Edinburgh
United Kingdom
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com