Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CORUM SL

Bentazone 48% / Imazamox 2.24%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 41.7%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΟΓΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CORUM SL για χρηση σε ΣΟΓΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το CORUM είναι μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για τον Αρακά, το Φασόλι, το Φασολάκι και τη σόγια. Απορροφάται τόσο από το φύλλωμα όσο και από το ριζικό σύστημα των φυτών και από εκεί μεταφέρεται διασυστηματικά στα σημεία ανάπτυξης των ευαίσθητων ζιζανίων. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί αρχικά ανάσχεση της ανάπτυξής τους, κιτρίνισμα και νέκρωση του φυλλώματος και τελικά νέκρωση των φυτών που πραγματοποιείται εντός 1-2 εβδομάδων περίπου.
Μέθοδος εφαρμογής: Καθολικός ψεκασμός.
1. Στον Αρακά και τη Σόγια, σε περιπτώσεις έντονης προσβολής, σε συνθήκες στρες των ζιζανίων ή όταν αυτά βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης που είναι οριακά για την ευαισθησία τους στο σκεύασμα, χρησιμοποιήστε 500 κ.εκ. DASH HC ανά 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος.
2. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής μπορεί να διαιρεθεί εξίσου σε 2 εφαρμογές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στα ακόλουθα φαινολογικά στάδια των καλλιεργειών: 1ο πραγματικό φύλλο για τη σόγια, 1ο πλήρες φύλλο για τον αρακά, 2 πλήρη φύλλα για το φασόλι.
3. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ζιζανιοκτόνος δράση, το CORUM πρέπει να εφαρμόζεται σε ζιζάνια υπό έντονη ανάπτυξη και μάλιστα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Επίσης, δεν πρέπει να βρέξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες μετά την εφαρμογή του, προκειμένου το προϊόν να απορροφηθεί από τα ευαίσθητα ζιζάνια σε ικανή ποσότητα.
4. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή αποτελεσματικότητα εναντίον των ζιζανίων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με το επιφανειοδραστικό σκεύασμα DASH HC, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες.
• Μην υπερβαίνετε τη δόση των 100 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος.
• Ειδικά στη σόγια και παρουσία ζιζανίων ανθεκτικών σε ζιζανιοκτόνα – αναστολείς της ALS, δε θα πρέπει να υπερβαίνεται η δόση των 125 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος, για λόγους διαχείρισης της ανθεκτικότητας.
Σε περίπτωση αντικατάστασης της προστατευόμενης καλλιέργειας, μπορεί να γίνει σπορά φασολιών, αρακά, μηδικής, ρεβιθιού, τριφυλλιού, μαρουλιού και ραδικιού.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες για τη σπορά λάχανου, κριθαριού, πατάτας, τομάτας και ποικιλιών/υβριδίων αραβοσίτου ή ηλίανθου που δεν είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά στα ιμιδαζολινονικά ζιζανιοκτόνα.
Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες και κάνετε άροση του εδάφους πριν τη σπορά ζαχαρότευτλων ή ελαιοκράμβης.
Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και κατάλληλες μπότες εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής μετά τον ψεκασμό και πριν στεγνώσει η ψεκασμένη επιφάνεια των φυτών.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Στον Αρακά και τη Σόγια, σε περιπτώσεις έντονης προσβολής, σε συνθήκες στρες των ζιζανίων ή όταν αυτά βρίσκονται σε στάδια ανάπτυξης που είναι οριακά για την ευαισθησία τους στο σκεύασμα, χρησιμοποιήστε 500 κ.εκ. DASH HC ανά 100 λίτρα ψεκαστικού διαλύματος. 2. Η συνιστώμενη δόση εφαρμογής μπορεί να διαιρεθεί εξίσου σε 2 εφαρμογές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η πρώτη εφαρμογή να γίνεται στα ακόλουθα φαινολογικά στάδια των καλλιεργειών: 1ο πραγματικό φύλλο για τη σόγια, 1ο πλήρες φύλλο για τον αρακά, 2 πλήρη φύλλα για το φασόλι. 3. Για να επιτευχθεί η μέγιστη ζιζανιοκτόνος δράση, το CORUM πρέπει να εφαρμόζεται σε ζιζάνια υπό έντονη ανάπτυξη και μάλιστα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Επίσης, δεν πρέπει να βρέξει για τουλάχιστον 5-6 ώρες μετά την εφαρμογή του, προκειμένου το προϊόν να απορροφηθεί από τα ευαίσθητα ζιζάνια σε ικανή ποσότητα. 4. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή αποτελεσματικότητα εναντίον των ζιζανίων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το CORUM σε συνδυασμό με το επιφανειοδραστικό σκεύασμα DASH HC, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες. • Μην υπερβαίνετε τη δόση των 100 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος. • Ειδικά στη σόγια και παρουσία ζιζανίων ανθεκτικών σε ζιζανιοκτόνα – αναστολείς της ALS, δε θα πρέπει να υπερβαίνεται η δόση των 125 γραμ. του bentazone/στρέμμα/έτος, για λόγους διαχείρισης της ανθεκτικότητας. Σε περίπτωση αντικατάστασης της προστατευόμενης καλλιέργειας, μπορεί να γίνει σπορά φασολιών, αρακά, μηδικής, ρεβιθιού, τριφυλλιού, μαρουλιού και ραδικιού. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 4 μήνες για τη σπορά λάχανου, κριθαριού, πατάτας, τομάτας και ποικιλιών/υβριδίων αραβοσίτου ή ηλίανθου που δεν είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικά στα ιμιδαζολινονικά ζιζανιοκτόνα. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες και κάνετε άροση του εδάφους πριν τη σπορά ζαχαρότευτλων ή ελαιοκράμβης. Οι εργάτες θα πρέπει να φορούν κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία και κατάλληλες μπότες εφόσον εισέλθουν στο πεδίο εφαρμογής μετά τον ψεκασμό και πριν στεγνώσει η ψεκασμένη επιφάνεια των φυτών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09