Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

T34 BIOCONTROL

Trichoderma asperellum strain T34 12%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 88%


Οδηγίες εφαρμογής για ΘΥΜΑΡΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του T34 BIOCONTROL για χρηση σε ΘΥΜΑΡΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το T34 BIOCONTROL είναι μυκητοκτόνο με ζωντανούς μικροοργανισμούς για την αντιμετώπιση της σκληρωτινίασης σε υπαίθρια καλλιέργεια: μαρουλιού και φυλλωδών λαχανικών, του πύθιου σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες: τομάτας, πιπεριάς, μελιτζάνας, κολοκυθιού, κολοκύθας, αγγουριού, πεπονιού και καρπουζιού και της φουζαρίωσης σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια γαρυφάλλου. Αποτελείται από στελέχη του μύκητα Trichoderma asperellum στέλεχος Τ34, που δρουν ανταγωνιστικά στους εδαφογενείς φυτοπαθογόνους μύκητες, προστατεύοντας τις καλλιέργειες. Μετά την εφαρμογή του σκευάσματος, ο μύκητας Trichoderma asperellum στέλεχος Τ34, δημιουργεί αποικίες στο έδαφος και στη ριζόσφαιρα των φυτών, οι οποίες ανταγωνίζονται τα παθογόνα σε θρεπτικά στοιχεία και χώρο. Επίσης δρα με παρασιτισμό των σκληρωτίων και ενεργοποιεί την αντίσταση του φυτού. Η εφαρμογή του T34 BIOCONTROL είναι προληπτική, πριν τον αποικισμό των φυτοπαθογόνων μυκήτων στη ριζόσφαιρα των φυτών.
Μέθοδος εφαρμογής: 1.Σε φυτώρια και σπορεία:
Εφαρμόζεται με ενσωμάτωση στο υπόστρωμα ή ψεκασμό του υποστρώματος σε φυτώρια και σπορεία.
2.Στον αγρό:
Εφαρμόζεται στο έδαφος, με ριζοπότισμα, ή μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης κατά και μετά την μεταφύτευση στον αγρό.
3.Στο θερμοκήπιο:
Εφαρμόζεται στο υπόστρωμα, με άρδευση μετά τη μεταφύτευση.
4.Στο θερμοκήπιο:
Με εμβάπτιση ριζών πριν τη μεταφύτευση.
Εφαρμόζεται προληπτικά με τους εξής τρόπους:
1)Ενσωμάτωση σε υπόστρωμα
Εφαρμόστε το T34 BIOCONTROL, σε δόση 10 γρ./m3 υποστρώματος πριν από τη σπορά, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας 0,1 λίτρα διαλύματος σε 1 λίτρο υποστρώματος.
2)Ψεκασμός υποστρώματος
Εφαρμόστε το T34 BIOCONTROL, ψεκάζοντας σε δόση 0,5 γρ./m2 επιφάνειας υποστρώματος πριν ή μετά τη σπορά ή τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν από τη μεταφύτευση, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας με ψεκασμό, 5 λίτρα διαλύματος/m2 υποστρώματος.
3)Με ριζοπότισμα ή μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης
Εφαρμόστε το προϊόν στο έδαφος με ριζοπότισμα ή με στάγδην άρδευση σε δόση 25
γρ./στρέμμα κατά την μεταφύτευση. Προσθέστε 25 γρ. του T34 BIOCONTROL σε 250-1.000 λίτρα νερού και εφαρμόστε σε 1 στρέμμα. Επαναλάβετε με την ίδια δοσολογία τουλάχιστον 1
εβδομάδα μετά την μεταφύτευση.
4)Με άρδευση του υποστρώματος
Εφαρμόστε το προϊόν στο υπόστρωμα, μέσω του συστήματος άρδευσης, σε δόση 10 γρ./m3
υποστρώματος, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας 0,1 λίτρα διαλύματος σε 1
λίτρο υποστρώματος.
5)Με εμβάπτιση των ριζών
Πριν τη μεταφύτευση, εμβαπτίστε τις ρίζες των φυταρίων για αρκετές ώρες ή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε διάλυμα με συγκέντρωση 0,01 γρ./1 λίτρο νερού.
6)Η μέγιστη συγκέντρωση του T34 BIOCONTROL δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 γρ./ 1 λίτρο
νερού.
7)Μετά από απολύμανση, υποκαπνισμός, ηλιοαπολύμανση ή βιοαπολύμανση του εδάφους, θα
πρέπει να αφήστε ικανό διάστημα πριν την εφαρμογή του T34 BIOCONTROL.
8)Όταν το T34 BIOCONTROL εφαρμόζεται μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης,
εφαρμόστε το στην προτελευταία άρδευση της ημέρας, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνουν υπολείμματα σκευάσματος στο σύστημα άρδευσης, να ελαχιστοποιηθεί ο
κίνδυνος έκπλυσης προς το τέλος της άρδευσης και να εξασφαλίζεται καλή διάχυση του
προϊόντος γύρω από το ριζικό σύστημα των φυτών.
Συνθήκες εφαρμογής: Εφαρμόζεται προληπτικά με τους εξής τρόπους: 1)Ενσωμάτωση σε υπόστρωμα Εφαρμόστε το T34 BIOCONTROL, σε δόση 10 γρ./m3 υποστρώματος πριν από τη σπορά, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας 0,1 λίτρα διαλύματος σε 1 λίτρο υποστρώματος. 2)Ψεκασμός υποστρώματος Εφαρμόστε το T34 BIOCONTROL, ψεκάζοντας σε δόση 0,5 γρ./m2 επιφάνειας υποστρώματος πριν ή μετά τη σπορά ή τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν από τη μεταφύτευση, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας με ψεκασμό, 5 λίτρα διαλύματος/m2 υποστρώματος. 3)Με ριζοπότισμα ή μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης Εφαρμόστε το προϊόν στο έδαφος με ριζοπότισμα ή με στάγδην άρδευση σε δόση 25 γρ./στρέμμα κατά την μεταφύτευση. Προσθέστε 25 γρ. του T34 BIOCONTROL σε 250-1.000 λίτρα νερού και εφαρμόστε σε 1 στρέμμα. Επαναλάβετε με την ίδια δοσολογία τουλάχιστον 1 εβδομάδα μετά την μεταφύτευση. 4)Με άρδευση του υποστρώματος Εφαρμόστε το προϊόν στο υπόστρωμα, μέσω του συστήματος άρδευσης, σε δόση 10 γρ./m3 υποστρώματος, διαλύοντας 10 γρ./100 λίτρα νερού και εφαρμόζοντας 0,1 λίτρα διαλύματος σε 1 λίτρο υποστρώματος. 5)Με εμβάπτιση των ριζών Πριν τη μεταφύτευση, εμβαπτίστε τις ρίζες των φυταρίων για αρκετές ώρες ή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε διάλυμα με συγκέντρωση 0,01 γρ./1 λίτρο νερού. 6)Η μέγιστη συγκέντρωση του T34 BIOCONTROL δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 γρ./ 1 λίτρο νερού. 7)Μετά από απολύμανση, υποκαπνισμός, ηλιοαπολύμανση ή βιοαπολύμανση του εδάφους, θα πρέπει να αφήστε ικανό διάστημα πριν την εφαρμογή του T34 BIOCONTROL. 8)Όταν το T34 BIOCONTROL εφαρμόζεται μέσω του συστήματος της στάγδην άρδευσης, εφαρμόστε το στην προτελευταία άρδευση της ημέρας, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνουν υπολείμματα σκευάσματος στο σύστημα άρδευσης, να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκπλυσης προς το τέλος της άρδευσης και να εξασφαλίζεται καλή διάχυση του προϊόντος γύρω από το ριζικό σύστημα των φυτών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής Βιολογικού Μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/05/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07