Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

METAGAN 70 WG

Metamitron 70%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 27.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλεπονουρά (Alopecurus myosuroides)
Μεγαλόκαρπη Κολλητσίδα (Galium aparine)
Περικοκλάδα Ετήσια (Polygonum convolvulus)
1000 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Ανεμόχορτο (Apera spica-venti)
Τραχύ Βλήτο (Amaranthus retroflexus)
Αναγαλλίδα (Anagallis arvensis)
Κενταύρια (Centaurea cyanus)
Τάτουλας (Datura stramonium)
Καπνόχορτο (Fumaria officinalis)
Κοινή Παπαρούνα (Papaver rhoeas)
Πολυκόμπι (Polygonum aviculare)
Αγριοπιπεριά (Polygonum persicaria)
Ραπανίδα (Raphanus raphanistrum)
Άγριο Σινάπι (Sinapis arvensis)
Βερόνικα (Veronica persica)
Βερόνικα (Veronica hederifolla)
Ποικιλόχρ. Αγριοπανσές (Viola tricolor)
700 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Κοινή Πόα (Poa annua)
Λαψάνα (Lapsana communis)
Ανθεμίδα (Anthemis arvensis)
Καψέλλα (Capsella bursa-pastoris)
Κοινό Χαμομήλι (Matricaria chamomilla)
Λουβουδιά (Chenopodium album)
Αγριομαργαρίτα (Chrysanthemum segetum)
Δωδεκάνθι (Lamium amplexicaule)
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)
Αγριοντοματιά
Στύφνος
(Solanum nigrum)
Στελλάρια (Stellaria media)
Μικρή Τσουκνίδα (Urtica urens)
Καλινσόγκα (Galinsoga parviflora)
Πολυετής Ζωχός (Sonchus arvensis)
500 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 35 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Εφαρμογή: Προφυτρωτικά και Μεταφυτρωτικά
α. Πριν τη σπορά με ενσωμάτωση: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους και ενσωματωση σε βάθος 2-3 εκ. με ελαφρύ φρεζάρισμα ή σβάρνισμα β. Αμέσως μετά τη σπορά: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους. γ.Μεταφυτρωτικά: Ψεκασμός μετά το φύτρωμα των τεύτλων όταν τα τεύτλα έχουν 2-4 φύλλα και τα ζιζάνια έως 4-6 φύλλα.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Ζιζανιοκτόνο για τη καταπολέμηση μονοετών, πλατύφυλλων και μερικών αγρωστωδών ζιζανίων για την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων.
Τρόπος Εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του εδάφους με 35 - 40 λίτρα νερό / στρ. και ενσωμάτωση σε βάθος 2-3 εκ. με ελαφρύ φρεζάρισμα (προφυτρωτική εφαρμογή) ή πότισμα (προσπαρτική). Το χωράφι πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο (ψιλοχωματισμένο). Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται με μπεκ τύπου σκούπας, πίεση ψεκαστικού μέχρι 3 ατμ. (45 psi) με σταθερή ταχύτητα και υπό στενή ανάδευση.
Η προσπαρτική εφαρμογή γίνεται σε γυμνό έδαφος κατά προτίμηση όταν το έδαφος είναι μέσης συστάσεως με έλλειψη επιφανειακής υγρασίας.
Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή.
Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαρειά ή χουμώδη εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο METAGAN. Από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων, όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα.
Οι δόσεις είναι ανάλογα με το είδος των ζιζανίων και τον τύπο του εδάφους.
Ανθεκτικά ζιζάνια:
Ασπράγκαθο
Σκυλόχορτο
Νεράγκαθο ή Κίρσιο
Περικοκλάδα

(Xanthium spinosum)
(Mercurialis annua)
(Cirsium arvense)
(Convolvulus arvensis)
Τα είδη Βλήτων (Αmaranthus blitoides, A. lividus) και Ζωχός (Sonchus oleraceus) δεν καταπολεμούνται, όμως σοκάρονται σε βαθμό που δεν αποτελούν έντονο πρόβλημα.
Συνθήκες εφαρμογής: Η προσπαρτική εφαρμογή γίνεται σε γυμνό έδαφος κατά προτίμηση όταν το έδαφος είναι μέσης συστάσεως με έλλειψη επιφανειακής υγρασίας. Η προφυτρωτική εφαρμογή συνιστάται σε εδάφη με επιφανειακή υγρασία και καλή προετοιμασία. Να αποφεύγεται η εφαρμογή σε πολύ ελαφρά ή σε οργανικά εδάφη. Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται εάν ακολουθήσει βροχή ή τεχνητή βροχή. Η μεταφυτρωτική εφαρμογή δίνει καλύτερα αποτελέσματα από τη προφυτρωτική σε βαρειά ή χουμώδη εδάφη. Ο ψεκασμός γίνεται από το στάδιο των δύο πρώτων πραγματικών φύλλων των τεύτλων όταν δεν έχει προηγηθεί ψεκασμός προφυτρωτικά ή ψεκάστηκε μόνο METAGAN. Από το στάδιο των τεσσάρων πραγματικών φύλλων, όταν έχει προηγηθεί προφυτρωτικός ψεκασμός με άλλα ζιζανιοκτόνα. Οι δόσεις είναι ανάλογα με το είδος των ζιζανίων και τον τύπο του εδάφους. Ανθεκτικά ζιζάνια: Ασπράγκαθο Σκυλόχορτο Νεράγκαθο ή Κίρσιο Περικοκλάδα (Xanthium spinosum) (Mercurialis annua) (Cirsium arvense) (Convolvulus arvensis) Τα είδη Βλήτων (Αmaranthus blitoides, A. lividus) και Ζωχός (Sonchus oleraceus) δεν καταπολεμούνται, όμως σοκάρονται σε βαθμό που δεν αποτελούν έντονο πρόβλημα.
Συνδυαστικότητα:
Στις μεταφυτρωτικές εφαρμογές του METAGAN δεν επιτρέπεται ανάμιξη κανενός εντομοκτόνου. Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη και εφαρμογή του METAGAN με γαλακτωματοποιητές, προσκολλητικά ή διαβρέκτες, καθώς και με υγρά λιπάσματα.
Φυτοτοξικότητα:
Είναι απόλυτα εκλεκτικό για την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων και δεν παρουσιάζει καμία φυτοτοξικότητα όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις συνιστώμενες οδηγίες χρήσης και τον τρόπο εφαρμογής.
Σε περιπτώσεις έντονης ηλιοφάνειας και υψηλής θερμοκρασίας συνιστάται ο ψεκασμός να γίνεται τις απογευματινές ώρες.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Κουτιά 1, 2, 3 και 5 κιλών. Κουτί χάρτινο με εσωτερική επένδυση σακούλας από σύνθετο υλικό.
Κουτιά με εσωτερικό σακίδιο 1, 2, 3 και 5 κιλών. Κουτί χάρτινο με εσωτερικό σακίδιο ΡΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 28/02/2014
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επιβλαβές και επικίνδυνο για το περιβάλλον (Xn/N)