Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

KOMODO 10 EC

Lambda cyhalothrin 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 89.68%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΑΤΑΤΕΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του KOMODO 10 EC για χρηση σε ΠΑΤΑΤΕΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με προληπτική και κατασταλτική δράση για την καταπολέμηση μυζητικών και μασητικών εντόμων σε διάφορες καλλιέργειες. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους ιόντων νατρίου στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια συνεχή νευρομυϊκή μεταφορά μηνυμάτων, πράγμα που οδηγεί σε υπερδιέγερση, παράλυση και θάνατο των εντόμων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
1) Η δόση είναι ανάλογη με το επίπεδο προσβολής
2) Κατά των ακρίδων: Συλλογική καταπολέμηση με επίβλεψη και ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
3) Ακολουθείστε τις οδηγίες των γεωργικών προειδοποιήσεων, όπου εφαρμόζονται.
4) Παρατηρήσεις για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus:
• Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.
• Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο
• Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα κατά την άνθηση των φοινικοειδών, σε διαφορετική περίπτωση κόψτε τα άνθη 2 ημέρες πριν την εφαρμογή.
Μην το εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ποσότητα μελιτώματος αφίδων στην περιοχή εφαρμογής.
• Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών.
• Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Διαχείριση Ανθεκτικότητας
- Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.
- Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημίας.
Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.
- Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές με Komodo 10 EC. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη χημική ομάδα, με διαφορετικό τρόπο δράσης, από τις πυρεθρίνες.
- Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του, όταν αποθηκεύεται στην αρχική του κλειστή συσκευασία, σε χώρο δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από σπίθες και φλόγα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1) Η δόση είναι ανάλογη με το επίπεδο προσβολής 2) Κατά των ακρίδων: Συλλογική καταπολέμηση με επίβλεψη και ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 3) Ακολουθείστε τις οδηγίες των γεωργικών προειδοποιήσεων, όπου εφαρμόζονται. 4) Παρατηρήσεις για την αντιμετώπιση του Rhynchophorus ferrugineus: • Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων. • Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο • Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα κατά την άνθηση των φοινικοειδών, σε διαφορετική περίπτωση κόψτε τα άνθη 2 ημέρες πριν την εφαρμογή. Μην το εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ποσότητα μελιτώματος αφίδων στην περιοχή εφαρμογής. • Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών. • Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τη χρήση ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Διαχείριση Ανθεκτικότητας - Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο. - Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημίας. Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό. - Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές με Komodo 10 EC. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη χημική ομάδα, με διαφορετικό τρόπο δράσης, από τις πυρεθρίνες. - Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας. Το σκεύασμα παραμένει σταθερό για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του, όταν αποθηκεύεται στην αρχική του κλειστή συσκευασία, σε χώρο δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο, μακριά από σπίθες και φλόγα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS06+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
UPL Europe Ltd. (Warrington)
Engine Rooms (1st Floor), Birchwood Park
WA3 6YN
Warrington
United Kingdom
TEL: +44 1925 859000
FAX: +44 1925 817 425
e-mail: maria.dalagiorgou@upl-ltd.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com