Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

REVUS TOP SC

mandipropamid 25% / Difenoconazole 25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 53.3%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΑΤΑΤΕΣ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλτερνάρια (Alternaria alternata)
Αλτερνάρια (Alternaria solani)
Περονόσπορος (Phytophthora infestans)
60 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 15 - 60 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος BBCH 40-91 (από την έναρξη σχηματισμού των κονδύλων ως την αρχή του κιτρινίσματος των φύλλων)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την καταπολέμηση του περονοσπόρου και της αλτερνάριας στις καλλιέργειες τομάτας και πατάτας. Περιέχει τις δραστικές ουσίες mandipropamid και difenoconazole. Η δραστική ουσία mandipropamid, ανήκει στην ομάδα των αμιδίων καρβοξυλικών οξέων (CAA). Παρεμποδίζει την βλάστηση των σπορίων, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογένεση εμφανίζοντας προληπτική και θεραπευτική δράση. Το difenoconazole είναι διασυστηματικό μυκητοκτόνο, που ανήκει στην ομάδα των τριαζολών, έχει προληπτική και θεραπευτική δράση, ενώ είναι αποτελεσματικό σε μεγάλο εύρος παθογόνων μυκήτων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.
Γενικά: Σε περίπτωση ατυχήματος ή αν αισθανθείτε αδιαθεσία ζητείστε αμέσως ιατρική συμβουλή. Εφόσον είναι δυνατόν vα έχετε διαθέσιμη την συσκευασία, την ετικέτα ή το MSDS του προϊόντος σε περίπτωση που απευθυνθείτε για βοήθεια ή θεραπεία στο γιατρό ή το Κέντρο Δηλητηριάσεων.
Σε περίπτωση εισπνοής: Μετακινείστε τον παθόντα σε καθαρό αέρα. Εάν δεν επανέλθει η αναπνοή του εφαρμόστε τεχνητή αναπνοή. Μεταφέρετε τον παθόντα σε θέση ανάπαυσης και διατηρείστε τον ζεστό. Ειδοποιείστε αμέσως ένα γιατρό ή το Κέντρο Δηλητηριάσεων.
Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Αφαιρέστε αμέσως όλα τα ρούχα που έχουν έρθει σε επαφή με το προϊόν. Πλυθείτε αμέσως με άφθονο νερό. Εάν ο δερματικός ερεθισμός δεν υποχωρεί, συμβουλευθείτε/επισκεφθείτε γιατρό. Πλύνετε καλά τα ρούχα πριν τα ξαναφορέσετε. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια: Ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό τουλάχιστον για 15 λεπτά, προσέχοντας να ξεπλυθεί η περιοχή κάτω από τα βλέφαρα. Απομακρύνετε τους φακούς επαφής. Άμεση ιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη.
Σε περίπτωση κατάποσης: ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε αυτό το δοχείο ή την ετικέτα. Μη προκαλείτε εμετό.
Αντίδοτο: Δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο. Ακολουθήστε συμπτωματική θεραπεία.
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ: 210-7793777
Συνθήκες εφαρμογής: Γενικά: Σε περίπτωση ατυχήματος ή αν αισθανθείτε αδιαθεσία ζητείστε αμέσως ιατρική συμβουλή. Εφόσον είναι δυνατόν vα έχετε διαθέσιμη την συσκευασία, την ετικέτα ή το MSDS του προϊόντος σε περίπτωση που απευθυνθείτε για βοήθεια ή θεραπεία στο γιατρό ή το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Σε περίπτωση εισπνοής: Μετακινείστε τον παθόντα σε καθαρό αέρα. Εάν δεν επανέλθει η αναπνοή του εφαρμόστε τεχνητή αναπνοή. Μεταφέρετε τον παθόντα σε θέση ανάπαυσης και διατηρείστε τον ζεστό. Ειδοποιείστε αμέσως ένα γιατρό ή το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Αφαιρέστε αμέσως όλα τα ρούχα που έχουν έρθει σε επαφή με το προϊόν. Πλυθείτε αμέσως με άφθονο νερό. Εάν ο δερματικός ερεθισμός δεν υποχωρεί, συμβουλευθείτε/επισκεφθείτε γιατρό. Πλύνετε καλά τα ρούχα πριν τα ξαναφορέσετε. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια: Ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό τουλάχιστον για 15 λεπτά, προσέχοντας να ξεπλυθεί η περιοχή κάτω από τα βλέφαρα. Απομακρύνετε τους φακούς επαφής. Άμεση ιατρική φροντίδα είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση κατάποσης: ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε αυτό το δοχείο ή την ετικέτα. Μη προκαλείτε εμετό. Αντίδοτο: Δεν υπάρχει ειδικό αντίδοτο. Ακολουθήστε συμπτωματική θεραπεία. ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ: 210-7793777

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Το σκεύασμα, δεν είναι φυτοτοξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής.

Difenoconazole:
Δεν συνδυάζεται με: bacillus amyloliquefaciens strain fzb24,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Mandipropamid (σε οποιαδήποτε αναλογία συστατικών ισομερών)0.1 mg/kg
Difenoconazole 0.1 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)