Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΑΤΑΤΕΣ

Χρήση του ορμονικού σκευάσματος NEOSTOP L 500 HN

NEOSTOP L 500 HN

Chlorpropham 50%

Θερμή εξάχνωση (HN) / Βοηθητικές ουσίες: 51%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΑΤΑΤΕΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του NEOSTOP L 500 HN για χρηση σε ΠΑΤΑΤΕΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το NEOSTOP L500 HN με δραστική ουσία chlorpropham χρησιμοποιείται για την αποφυγή βλάστησης των κονδύλων κατά τη διάρκεια αποθήκευσης των πατατών. Η δ.ο. chlorpropham δρα παρεμποδίζοντας τη διαίρεση των φυτικών κυττάρων και έτσι δε βλαστάνουν οι οφθαλμοί των κονδύλων της πατάτας.
Τρόπος Εφαρμογής: Εφαρμόζεται μετά τη συγκομιδή και κατά τη διάρκεια αποθήκευσης πριν οι πατάτες βλαστήσουν ή στα αρχικά στάδια βλάστησης. Συστήνεται ο εξαερισμός της αποθήκης με εξωτερικό καθαρό αέρα πριν την εφαρμογή ώστε να εξαφανιστεί το CO2 που υπάρχει στην αποθήκη. Οι εξωτερικές πόρτες και τα ανοίγματα εξαερισμού των αποθηκών πρέπει να κλείνουν κατά την εφαρμογή.
Εφαρμόζεται ως εκνέφωμα με ειδικές συσκευές θερμής εξάχνωσης μέσω του συστήματος κυκλοφορίας του αέρα εντός της αποθήκης ή απ’ ευθείας εντός της αποθήκης και ενώ το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα είναι ανοιχτό ώστε να γίνει καλή κατανομή του νέφους στις πατάτες.
Μετά την εφαρμογή αφήστε τον εσωτερικό εξαερισμό να δουλεύει ώστε να κατακαθίσει το νέφος. Στη συνέχεια κρατήστε την αποθήκη κλειστή για 24 ώρες και μετά μπορείτε να ξεκινήσετε πάλι τον εξωτερικό εξαερισμό.
Η μέγιστη ποσότητα σκευάσματος είναι 72 κ.εκ./ τόνο πατάτας για περίοδο αποθήκευσης 12 μηνών. Η ποσότητα αυτή εφαρμόζεται σε δόσεις κατά τη διάρκεια της αποθηκευτικής περιόδου ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες αποθήκευσης. Υψηλότερες δόσεις όταν η θερμοκρασία αποθήκευσης είναι υψηλή (8-10οC) και η ποικιλία πατάτας βλαστάνει εύκολα.
Με κάθε εφαρμογή επιτυγχάνεται αποφυγή βλάστησης για 2-3 μήνες ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης. Υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν όλες οι εφαρμογές, επιτυγχάνεται αποφυγή βλάστησης για 12 μήνες ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης.
Προειδοποίηση: Πρέπει να είστε πάντα παρόντες κατά την εφαρμογή. Η εφαρμογή με συσκευή θερμής εξάχνωσης πρέπει να γίνεται με προσοχή και να δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε τα θερμά τμήματα της μηχανής να μην έρθουν σε επαφή με εύφλεκτα υλικά, καθώς κατά την εφαρμογή ανεβαίνει η θερμοκρασία ορισμένων εξαρτημάτων της μηχανής.
Για να κλείσετε τη συσκευή ψεκασμού πρώτα σταματήστε τη συσκευή παροχής. Με το κλείσιμο της μηχανής και την παύση εισαγωγής αέρα το εισαγόμενο προϊόν καίγεται καθώς έρχεται σε επαφή με ζεστά μέρη της μηχανής. Αυτό μπορεί να συμβεί αν σταματήσει η μηχανή λόγω χαμηλής στάθμης καυσίμου. Στην περίπτωση αυτή το γρήγορο κλείσιμο της εισαγωγής προϊόντος είναι απαραίτητο.
Το εκνέφωμα δεν πρέπει να κατευθύνεται απ’ευθείας στους αεραγωγούς αλλά σε κάποιο προθάλαμο όπου θα αναμιγνύεται με τον αέρα πριν απορροφηθεί από τους ανεμιστήρες.
Κατά τη διάρκεια του υποκαπνισμού κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Φροντίστε να κλείσετε τα φώτα στις αποθήκες, τουλάχιστον μέχρι να κατακαθίσει το εκνέφωμα.
Πριν την εφαρμογή, ελέγξτε αν οι συσκευές θερμής εξάχνωσης είναι ρυθμισμένες σωστά, σύμφωνα με τα οδηγίες χρήσης τους. Κάντε μιασύντομη δοκιμή για μερικά λεπτά, πριν την καθολική εφαρμογή, για να εξασφαλίσετε την καλή ποιότητα και παραγωγή του εκνεφώματος.
Ο διανομέας του σκευάσματος δεν ελέγχει τη χρήση των συσκευών θερμής εξάχνωσης, συνεπώς δε φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από κακή/μη σωστή χρήση της συσκευής. Συστήνεται να επικοινωνείτε με τον διανομέα αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.
Το chlorpropham παρεμποδίζει την κυτταροδιαίρεση και η επούλωση πληγών των κονδύλων μπορεί να καθυστερήσει προκαλώντας αύξηση των μολύνσεων και των ασθενειών όπως η κηλίδωση του φλοιού. Επομένως, εφαρμόσατε μόνο στις καθαρές, ξηρές, ώριμες και υγιείς πατάτες. Απομακρύνετε τους σάπιους ή χαλασμένους κονδύλους. Χρησιμοποιείται μόνο σε πατάτες που προορίζονται για κατανάλωση και όχι σε αυτές για σπορά.
Λόγω των πολλών ποικιλιών πατάτας και των διαφόρων συνθηκών αποθήκευσης που επικρατούν, να γίνεται συχνός έλεγχος του φυτρώματος της πατάτας. Το σημείο που απαιτεί νέα εφαρμογή σκευάσματος είναι αυτό της “λευκής κορυφής” της πατάτας.
Συνθήκες εφαρμογής: Το chlorpropham παρεμποδίζει την κυτταροδιαίρεση και η επούλωση πληγών των κονδύλων μπορεί να καθυστερήσει προκαλώντας αύξηση των μολύνσεων και των ασθενειών όπως η κηλίδωση του φλοιού. Επομένως, εφαρμόσατε μόνο στις καθαρές, ξηρές, ώριμες και υγιείς πατάτες. Απομακρύνετε τους σάπιους ή χαλασμένους κονδύλους. Χρησιμοποιείται μόνο σε πατάτες που προορίζονται για κατανάλωση και όχι σε αυτές για σπορά. Λόγω των πολλών ποικιλιών πατάτας και των διαφόρων συνθηκών αποθήκευσης που επικρατούν, να γίνεται συχνός έλεγχος του φυτρώματος της πατάτας. Το σημείο που απαιτεί νέα εφαρμογή σκευάσματος είναι αυτό της “λευκής κορυφής” της πατάτας.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν προκαλεί φυτοτοξικότητα εφόσον εφαρμοστεί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη 100κ.εκ., 250 κ.εκ, 500 κ.εκ, 1 λίτρο HDPE με φθοριούχα επικάλυψη.
2.Δοχείο 5 λίτρα, 10 λίτρα, 20 λίτρα HDPE με φθοριούχα επικάλυψη.
-Συσκευασίες: 7 (επτά).

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2020
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Arysta LifeScience Benelux Sprl
Rue de Renory 26/1
B-4102
Ougree
BELGIUM
TEL: +32/4. 3859711
FAX: +32/4. 385.97.49
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Arysta Lifescience Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
FAX: 210 5578768
e-mail: info@arystalifescience.gr