Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SmartFresh SmartTabs

1-methylcyclopropene (1-MCP) 0.63%

Tαµπλέτες (TB) / Βοηθητικές ουσίες: 99.34%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΕΠΟΝΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SmartFresh SmartTabs για χρηση σε ΠΕΠΟΝΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Κατηγορία: Φυτορρυθμιστική ουσία σε μορφή δισκίων για μετασυλλεκτική εφαρμογή σε χώρους συντήρησης καρπών (σε χαμηλή θερμοκρασία, συνθήκες κανονικής ή ελεγχόμενης ατμόσφαιρας) με στόχο τη διατήρηση της ποιότητας, συνεκτικότητας, οξύτητας, την επιβράδυνση της ωρίμασης-γήρανσης και τη μείωση φυσιολογικών διαταραχών. Στις τομάτες επιβραδύνει το κοκκίνισμα, τη γήρανση/υπερωρίμαση και διατηρεί τη φρεσκάδα. Τρόπος δράσης: Η δραστική ουσία (1-MCP) αναστέλλει τη δέσμευση του αιθυλενίου τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές εξουδετερώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του στην ποιότητα των καρπών κατά την περίοδο συντήρησης.
Μέθοδος εφαρμογής: Το SmartFreshΤΜ SmartTabsΤΜ εφαρμόζεται με ένα ειδικά ανεπτυγμένο και κατοχυρωμένο σύστημα απελευθέρωσης της δραστικής ουσίας. Συγκεκριμένα τα πράσινα δισκία του σκευάσματος αναμιγνύονται με τα αναβράζοντα μπλε δισκία του Ενεργοποιητή μέσα στο βάζο με το ειδικό Διάλυμα Ενεργοποιητή απελευθερώνεται ο ατμός της δρ. ουσίας 1-methylcyclopropene (1-MCP).
Συνεπώς πρέπει να εφαρμόζεται σε αεροστεγείς χώρους συντήρησης που διαθέτουν
ανεμιστήρες ανάμιξης εσωτερικού αέρα.
Πριν από την εφαρμογή βεβαιωθείτε ότι ο χώρος εφαρμογής μπορεί να σφραγιστεί ερμητικά και γρήγορα, δεν έχει εμφανείς χαραμάδες ή ρωγμές και δεν υπάρχει πιθανότητα διαρροής του εξατμιζόμενου προϊόντος.
Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε τον απαιτούμενο για κάθε εφαρμογή αριθμό δισκίων προϊόντος και σετ Ενεργοποιητή.
α) Υπολογίστε τον όγκο του κενού χώρου συντήρησης με πολλαπλασιασμό των εσωτερικών διαστάσεων:
Όγκος χώρου (σε κυβ. μέτρα /m3)= Μήκος Χ Πλάτος Χ Ύψος (σε μέτρα)
β) Επιλέξτε ανάλογα με τον όγκο του χώρου τον αναγκαίο αριθμό δισκίων σκευάσματος, λαμβάνοντας υπόψη τη συνιστώμενη δόση:
1 πράσινο δισκίο ανά 5 κυβ. μέτρα (m3)
Σε περίπτωση που από τον υπολογισμό του αριθμού δισκίων προκύπτει κλάσμα δισκίου στρογγυλοποιήστε στον μικρότερο ακέραιο αριθμό δισκίων.
γ) Επιλέξτε ανάλογα με τον αριθμό δισκίων σκευάσματος τον απαιτούμενο αριθμό σετ Ενεργοποιητή, λαμβάνοντας υπόψη ότι: κάθε σετ Ενεργοποιητή αντιστοιχεί μόνο σε 10 δισκία σκευάσματος Αφού ολοκληρωθεί το γέμισμα του χώρου και είναι ενεργοποιημένο το εσωτερικό σύστημα αερισμού του θαλάμου ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εφαρμογής:
1. Ανοίξτε τη σακούλα με το σετ του Ενεργοποιητή του σκευάσματος
2. Αφαιρέστε το καπάκι του βάζου με το διάλυμα του Ενεργοποιητή. Ελέγξτε αν το καπάκι έχει μια μικρή οπή αερισμού και αναποδογυρίστε το. Αφήστε το βάζο στη θέση του.
3. Βγάλτε τα δυο (2) μπλε δισκία Ενεργοποιητή από τη συσκευασία τους.
Τοποθετήστε τα στο αναποδογυρισμένο καπάκι. Να χρησιμοποιείτε πάντα και τα δύο μπλε δισκία.
4. Βγάλτε τον κατάλληλο αριθμό πράσινων δισκίων του σκευάσματος από τη συσκευασία τους. Τοποθετήστε τα πράσινα μαζί με τα μπλε δισκία στο αναποδογυρισμένο καπάκι.
5. Αφαιρέστε το φύλλο αλουμινίου που σφραγίζει το βάζο του Διαλύματος του Ενεργοποιητή φροντίζοντας να μη χυθεί το διάλυμα.
6. Προσθέστε τα μπλε δισκία του Ενεργοποιητή και τα πράσινα δισκία του σκευάσματος στο Διάλυμα του Ενεργοποιητή.
7. Ξανακλείστε καλά το βάζο με το καπάκι του.
8. Τοποθετήστε το βάζο όρθιο σε μια υπερυψωμένη και σταθερή επιφάνεια (π.χ. Το πρώτο σκαλί εσωτερικής σκάλας ή το πρώτο από κάτω άνοιγμα παλέτας) .
9. Βγείτε από τον χώρο αμέσως. Κλείστε γρήγορα και ερμητικά τις πόρτες.
10. Η απελευθέρωση του 1-MCP στον θάλαμο θα αρχίσει σε λίγα λεπτά (δυο λεπτά) μετά από την προσθήκη του σκευάσματος στο διάλυμα.
Μόλις σφραγιστεί ο θάλαμος εφαρμογής πρέπει να αναρτηθεί μία πινακίδα στην εξωτερική πλευρά της πόρτας του με την ένδειξη:
“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ- ΕΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ SMARTFRESHΤΜ SMARTTABSΤΜ

Η πινακίδα πρέπει να μείνει αναρτημένη στην πόρτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εφαρμογής και η διαδικασία του αερισμού.
Ο θάλαμος πρέπει να παραμείνει σφραγισμένος για 12 ώρες για τομάτες και πεπόνια, 16 ώρες για ροδάκινα και βερίκοκα, 24 ώρες για μήλα, αχλάδια, κυδώνια, αχλαδόμηλα, δαμάσκηνα, ακτινίδια και λωτούς, διατηρώντας σε συνεχή λειτουργία το ψυκτικό σύστημα για διασφάλιση καλής κυκλοφορίας του αέρα εντός του θαλάμου και διατηρώντας ταυτόχρονα απενεργοποιημένα όλα τα συστήματα καθαρισμού (απορροφητές διοξειδίου του άνθρακα - CO2 - και αιθυλενίου) και τις γεννήτριες όζοντος.
Με το πέρας της περιόδου εφαρμογής ανοίγοντας την πόρτα και κρατώντας την ανοικτή, οι θάλαμοι εφαρμογής πρέπει να αεριστούν σχολαστικά για τουλάχιστον 15 λεπτά, με όλους τους ανεμιστήρες του ψυκτικού συστήματος να λειτουργούν με τη μέγιστη ισχύ, πριν την επανείσοδο.
Κατά τη συλλογή του βάζου μετά την εφαρμογή ελέγξτε εάν το περιεχόμενο έχει πλήρως διαλυθεί και δεν υπάρχουν στερεά κατάλοιπα.
Ακολούθως ο θάλαμος πρέπει να ρυθμιστεί στις απαιτούμενες συνθήκες συντήρησης.
Να μη χρησιμοποιείτε ποτέ περισσότερα από 10 πράσινα δισκία σκευάσματος ανά βάζο Διαλύματος του Ενεργοποιητή. Εάν απαιτούνται περισσότερα από 10 πράσινα δισκία σκευάσματος μοιράστε τα σε δύο ή περισσότερα βάζα χρησιμοποιώντας σε κάθε βάζο 2 μπλε δισκία Ενεργοποιητή.
Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα σετ Ενεργοποιητή προετοιμάστε (σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες) όλα τα σετ για χρήση πριν από την προσθήκη των δισκίων στο Διάλυμα του Ενεργοποιητή.
Προφυλάξεις για τους χειριστές:
• ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ
ΘΑΛΑΜΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (12 ΩΡΕΣ ΓΙΑ
ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΝΙΑ, 16 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΓΙΑ
ΜΗΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΚΥΔΩΝΙΑ, ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ, ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ, ΛΩΤΟΥΣ)
• ΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΕΡΙΣΤΟΥΝ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟ
• ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΕΡΙΣΜΟ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
Η εκπαίδευση των χειριστών θα γίνεται με ευθύνη του κατόχου της έγκρισης.
Οι εκπαιδευόμενοι γεωπόνοι και χειριστές θα γνωστοποιούνται στην Αρμόδια Αρχή
και στην τοπική Αρμόδια Υπηρεσία.
ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:
Μη χρησιμοποιείτε το SmartFreshΤΜ SmartTabsΤΜ σε ανάμιξη ή ταυτόχρονα με άλλα
μετασυλλεκτικά προϊόντα.
Μη χρησιμοποιείτε το SmartFresh™ SmartTabs™ σε καρπούς στους οποίους έχει
προηγηθεί εφαρμογή Εthephon.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ
ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:
1)Να εφαρμόζεται το δυνατόν συντομότερα μετά από τη συγκομιδή, το πολύ εντός 24 ωρών μετά από τη συγκομιδή κόκκινων καρπών ντομάτας.
2)Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η εφαρμογή του SmartFreshΤΜ SmartTabs σε καρπούς που έχουν συγκομιστεί την κατάλληλη για κάθε ποικιλία χρονική περίοδο, σε καλή κατάσταση και σε κατάλληλη ποιότητα.
3)Ενδέχεται να είναι μειωμένη η αποτελεσματικότητα σε καρπούς που είναι σε κακή κατάσταση, χαμηλής ποιότητας και έχουν ωριμάσει πριν από τη συγκομιδή, αποθήκευση και εφαρμογή του σκευάσματος.
4)Η εφαρμογή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία μεταξύ της ελάχιστης συνιστώμενης για συντήρηση κάθε ποικιλίας -συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας ψύξης και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος (20°C).
Να εφαρμόζεται σε θάλαμο που κλείνει αεροστεγώς. Η καλή στεγανότητα του θαλάμου διασφαλίζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής (Βλ. οδηγίες εφαρμογής).
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (12 ΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ (15 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).
Συνθήκες εφαρμογής: 1)Να εφαρμόζεται το δυνατόν συντομότερα μετά από τη συγκομιδή, το πολύ εντός 24 ωρών μετά από τη συγκομιδή κόκκινων καρπών ντομάτας. 2)Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστάται η εφαρμογή του SmartFreshΤΜ SmartTabs σε καρπούς που έχουν συγκομιστεί την κατάλληλη για κάθε ποικιλία χρονική περίοδο, σε καλή κατάσταση και σε κατάλληλη ποιότητα. 3)Ενδέχεται να είναι μειωμένη η αποτελεσματικότητα σε καρπούς που είναι σε κακή κατάσταση, χαμηλής ποιότητας και έχουν ωριμάσει πριν από τη συγκομιδή, αποθήκευση και εφαρμογή του σκευάσματος. 4)Η εφαρμογή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία μεταξύ της ελάχιστης συνιστώμενης για συντήρηση κάθε ποικιλίας -συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας ψύξης και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος (20°C). Να εφαρμόζεται σε θάλαμο που κλείνει αεροστεγώς. Η καλή στεγανότητα του θαλάμου διασφαλίζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής (Βλ. οδηγίες εφαρμογής). ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (12 ΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ (15 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07
Παρασκευάζεται από την:
AgroFresh Inc.
510-530 Walnut Street, 13th floor, Suite 1350
PA 19106
Philadelphia Pennsylvania
USA
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
AGROFRESH HELLAS Μ.Ε.Π.Ε.
Μιχαλακοπούλου 45
115 28
Αθήνα
TEL: +30 6986404040
e-mail: aspyropoulou@agrofresh.com