Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

RITMUS 2,5 EC

Deltamethrin 2.5%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 97.21%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΑΧΑΝΟ ή ΚΕΦΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΜΒΕΣ ή ΛΕΥΚΟ ΛΑΧΑΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του RITMUS 2,5 EC για χρηση σε ΛΑΧΑΝΟ ή ΚΕΦΑΛΩΤΕΣ ΚΡΑΜΒΕΣ ή ΛΕΥΚΟ ΛΑΧΑΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής - στομάχου για την αντιμετώπιση μυζητικών και μασητικών εντόμων. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων και συγκεκριμένα στις διαύλους των ιόντων Na στις προσυναπτικές μεμβράνες των νευρικών κυττάρων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Στα μηλοειδή η δόση των 50 κ.εκ. σκευάσματος/100 λίτρα ψ.υ. πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 λίτρα/στρ.) έτσι ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνάει τα 50 κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων.
** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φ.π.
*** Η εφαρμογή του προϊόντος στον αραβόσιτο οδηγεί στη μείωση των επίπεδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. Και Sesamia spp.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
• Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο.
• Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς.
• Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό.
• Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές με RITMUS. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη ομάδα με διαφορετικό τρόπο δράσης.
• Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων με τη γρήγορη μέθοδο της αντικειμενοφόρου πλάκας, ειδικό σύστημα μικροδοκιμής, έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας.
• Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας.
24 ώρες μετά την εφαρμογή ή όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πάνω στο φύλλωμα.
Συνθήκες εφαρμογής: Στα μηλοειδή η δόση των 50 κ.εκ. σκευάσματος/100 λίτρα ψ.υ. πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα με τον μικρό όγκο ψεκαστικού υγρού (100 λίτρα/στρ.) έτσι ώστε η τελική δόση να μην ξεπερνάει τα 50 κ.εκ. σκευάσματος στο στρέμμα. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει υπέρβαση του Μέγιστου Επιτρεπόμενου Ορίου Υπολειμμάτων. ** Δεν επιτρέπεται η συγκομιδή αμπελόφυλλων στα οποία έχει γίνει χρήση με το φ.π. *** Η εφαρμογή του προϊόντος στον αραβόσιτο οδηγεί στη μείωση των επίπεδων των μυκοτοξινών, ως αποτέλεσμα επιτυχούς αντιμετώπισης των εντόμων Ostrinia spp. Και Sesamia spp. Διαχείριση ανθεκτικότητας • Χρήση καλλιεργητικών τεχνικών και φυσικών και βιολογικών μεθόδων ώστε να περιορίζεται ο πληθυσμός των εντόμων και να μειώνεται ο αριθμός των εφαρμογών στις απολύτως απαραίτητες για αποτελεσματικό έλεγχο. • Εφαρμογές μόνο όταν είναι απαραίτητο με βάση τα πιθανά υφιστάμενα όρια οικονομικής ζημιάς. • Το σκεύασμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στις προτεινόμενες δόσεις και με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται καλή και ομοιόμορφη κάλυψη της φυλλικής επιφάνειας με το ψεκαστικό υγρό. • Να αποφεύγονται οι διαδοχικές εφαρμογές με RITMUS. Το σκεύασμα να εφαρμόζεται σε εναλλαγή με εντομοκτόνα από άλλη ομάδα με διαφορετικό τρόπο δράσης. • Να διενεργείται συστηματικός έλεγχος των πληθυσμών των εχθρών/στόχων με τη γρήγορη μέθοδο της αντικειμενοφόρου πλάκας, ειδικό σύστημα μικροδοκιμής, έτσι ώστε να εντοπισθεί έγκαιρα ενδεχόμενη ανάπτυξη ανθεκτικότητας. • Εάν διαπιστωθούν περιπτώσεις μειωμένης αποτελεσματικότητας, οι εφαρμογές που ακολουθούν θα πρέπει να γίνονται με σκευάσματα διαφορετικής ομάδας. 24 ώρες μετά την εφαρμογή ή όταν έχει στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό πάνω στο φύλλωμα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
PROBELTE S.A.U. (30100 - Murcia)
CalleAntonio Belmonte Abellan 3-5
30100
Murcia
SPAIN
TEL: +34 968 307250
FAX: +34 968 305 432
e-mail: carlosgarcia@probelte.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε. (Αφιδνες)
28ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας
19014
Αφίδνες
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr