Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Εγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητό Blackberry Βρείτε μας στο Facebook

Ridomil Gold MZ 68 WG

Mancozeb 64% / Metalaxyl-m 3.87%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 20.44%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΡΟΥΛΙ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Bremia lactucae)
250 g/στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Έναρξη ψεκασμών προληπτικά εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας. (Στάδιο BBCH 12-49)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 28
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mυκητοκτόνο κατά του περονοσπόρου στις καλλιέργειες: αμπελιού, πατάτας, καπνού, τομάτας, αγγουριού, πεπονιού, μαρουλιού (υπαίθρου) και κρεμμυδιού (υπαίθρου). Περιέχει τις δραστικές ουσίες metalaxyl-M και mancozeb. Το metalaxyl-M είναι εκλεκτικό διασυστηματικό μυκητοκτόνο με δράση κατά των ωομυκήτων που κινείται μέσα στο φυτό με αποπλαστική κυρίως κίνηση παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη του παθογόνου μέσα στους ιστούς του φυτού. Το mancozeb είναι μη εκλεκτικό προστατευτικό μυκητοκτόνο με δράση σε ευρύ φάσμα μυκήτων
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
1.Εφαρμόστε τη συνιστώμενη δόση με την κατάλληλη ποσότητα ψεκαστικού υγρού, ώστε να καλυφθεί πλήρως το φύλλωμα του φυτού.
2.Οι εφαρμογές πρέπει να αρχίζουν προληπτικά πριν εκδηλωθεί η ασθένεια κατά τη περίοδο έντονης ανάπτυξης των φυτών.
3.Να μην εφαρμόζεται σε αμμώδη εδάφη με περιεκτικότητα σε οργανική ουσία μικρότερη ή ίση με 1%.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
-Συνιστάται μόνο σε προληπτικούς και όχι θεραπευτικούς ψεκασμούς και κατά προτίμηση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου
-Ανάλογα με την καλλιέργεια ο αριθμός των εφαρμογών να περιορίζεται σε 3-4 ψεκασμούς ανά καλλιεργητική περίοδο (μέχρι 2 συνεχόμενες).
-Τα διαστήματα μεταξύ των εφαρμογών να μην υπερβαίνουν τις 14 ημέρες και μπορούν να είναι μικρότερα σε περίπτωση υψηλής πιέσεως προσβολής.
-Μετά τη 2η εφαρμογή με το Ridomil Gold MZ 68 WG η επόμενη πρέπει να γίνεται με μυκητοκτόνο διαφορετικού τρόπου δράσεως από τα φαινυλαμίδια και στη συνέχεια να τηρείται το συνιστώμενο μεσοδιάστημα του άλλου μυκητοκτόνου.
Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες).
Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μην χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από:
-5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες
-5 μέτρα για τον καπνό και τα λαχανικά αγρού και
-10 μέτρα για το αμπέλι από τα επιφανειακά ύδατα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Εφαρμόστε τη συνιστώμενη δόση με την κατάλληλη ποσότητα ψεκαστικού υγρού, ώστε να καλυφθεί πλήρως το φύλλωμα του φυτού. 2.Οι εφαρμογές πρέπει να αρχίζουν προληπτικά πριν εκδηλωθεί η ασθένεια κατά τη περίοδο έντονης ανάπτυξης των φυτών. 3.Να μην εφαρμόζεται σε αμμώδη εδάφη με περιεκτικότητα σε οργανική ουσία μικρότερη ή ίση με 1%. Διαχείριση ανθεκτικότητας -Συνιστάται μόνο σε προληπτικούς και όχι θεραπευτικούς ψεκασμούς και κατά προτίμηση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου -Ανάλογα με την καλλιέργεια ο αριθμός των εφαρμογών να περιορίζεται σε 3-4 ψεκασμούς ανά καλλιεργητική περίοδο (μέχρι 2 συνεχόμενες). -Τα διαστήματα μεταξύ των εφαρμογών να μην υπερβαίνουν τις 14 ημέρες και μπορούν να είναι μικρότερα σε περίπτωση υψηλής πιέσεως προσβολής. -Μετά τη 2η εφαρμογή με το Ridomil Gold MZ 68 WG η επόμενη πρέπει να γίνεται με μυκητοκτόνο διαφορετικού τρόπου δράσεως από τα φαινυλαμίδια και στη συνέχεια να τηρείται το συνιστώμενο μεσοδιάστημα του άλλου μυκητοκτόνου. Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (γειτονικές καλλιέργειες και υδάτινες επιφάνειες). Για την αποφυγή μεταφοράς σταγονιδίων του ψεκαστικού υγρού να μην χρησιμοποιείται το σκεύασμα στις καλλιέργειες αγρού οι οποίες απέχουν λιγότερο από: -5 μέτρα από γειτονικές καλλιέργειες -5 μέτρα για τον καπνό και τα λαχανικά αγρού και -10 μέτρα για το αμπέλι από τα επιφανειακά ύδατα.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες και στις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής
Να μην εφαρμόζεται σε φυτώρια αμπέλου

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
Κονσέρβα 100 γρ., 250 γρ., 500 γρ., 600 γρ. Κονσέρβα αλουμινίου που περιέχει σακούλα PET/Alu/PE.
Χαρτοκυτίο 100 γρ., 250 γρ., 500 γρ., 600 γρ., 1000 γρ., 1500 γρ., 2000 γρ. Χαρτοκυτίο που περιέχει σακούλα PET/Alu/PE.
Φακελλάκι που περιβάλλεται από χάρτινο «μανίκι» (ανά 10 εντός χαρτοκυτίου) 25 γρ. Τρισωματικό φύλλο (PET/Alu/PE).
Mπουκάλι 50γρ., 100γρ., 250γρ., 500γρ. , 600γρ., 1000γρ., 1500γρ., 2000γρ., 5000γρ. ΗDPE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 30/06/2018
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Syngenta Crop. Protection AG.
Lichtstrasse 35
CH-4002
BASLE
SWITZERLAND
TEL: 41616974638
FAX: 41616978970
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Syngenta Hellas Α.Ε.Β.Ε.
Λ. Ανθούσας
15344
Ανθούσα Αττικής
TEL: 210 6664415
FAX: 210 6665777
e-mail: voula.kalliakaki@syngenta.com