Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Χρήση του βιολογικού εντομοκτόνου BOTANIGARD 10,7 SC

BOTANIGARD 10,7 SC

Beauveria bassiana 10.735%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 83.79%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλευρώδης (Bemisia tabaci)
Θρίπες (Frankliniella occidentalis)
Θρίπες (Thrips tabaci)
Αλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum)
625-1250ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
125-250ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
18.75-37.5ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 70 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 5
Με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών και επανάληψη, εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Mπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και την ημέρα της συγκομιδής.
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Βιολογικό εντομοκτόνο επαφής με βάση ζωντανά σπόρια του μύκητα BEAUVERIA BASSIANA, για την καταπολέμηση μυζητικών εντόμων σε διάφορες καλλιέργειες και κίτρινου τετράνυχου σε καλλιέργεια φράουλας.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος πλήρους κάλυψης, αλλά όχι μέχρις απορροής, λόγω πιθανής έκπλυσης των κονιδίων του μύκητα από το φύλλωμα. Να μην χρησιμοποιούνται ακροφύσια με διάμετρο μικρότερη από 25 MESH.
1.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων.
2.Η εφαρμογή του σκευάσματος να διενεργείται κατά τις πρώτες πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή και τα ενήλικα είναι λιγότερο δραστήρια. Να μην εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30o C. Σε περίπτωση παρατεταμένης βροχόπτωσης συνιστάται επανάληψη του ψεκασμού.
3.Γενικά να εφαρμόζεται όταν οι πληθυσμοί των εντόμων είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε περίπτωση μεγάλου πληθυσμού εντόμων δύναται να συνδυαστεί με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα, περιλαμβανομένων των θερινών παραφινικών λαδιών. Η εφαρμογή του σε συνδυασμό με προσκολλητικό μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του.
4.Να μην γίνει χρήση μυκητοκτόνου σκευάσματος σε καλλιέργειες που ψεκάστηκαν με BOTANIGARD 10,7 SC, εάν δεν περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες από την εφαρμογή του.
Σε περίπτωση εισόδου στον αγρό πριν τη διέλευση 4 ωρών από την εφαρμογή του προϊόντος, να φοράτε κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία, κατάλληλα γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα.
Προφυλάξεις για το οικοσύστημα:
-Για να προστατεύσετε τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες κατά την ανθοφορία.
-Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν κατά την περίοδο που οι μέλισσες συλλέγουν γύρη.
-Απομακρύνετε ή καλύψτε τις κυψέλες κατά τη χρήση του προϊόντος και επί 4 ώρες μετά τη χρήση.
-Να αποφεύγεται η απ’ ευθείας έκθεση των ωφέλιμων αρθροπόδων στο προϊόν.
-Η εξαπόλυση ωφέλιμων αρθροπόδων στα θερμοκήπια να γίνεται μετά την επέμβαση με το προϊόν και αφού στεγνώσει το φύλλωμα των φυτών.
Σε περίπτωση που πρόκειται να γίνει εφαρμογή του σκευάσματος σε βιολογική καλλιέργεια ελιάς θα πρέπει:
-οι κυψέλες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή που εφαρμόζεται το σκεύασμα να μείνουν κλειστές για μία ημέρα και
-η αρμόδια Υπηρεσία να ειδοποιεί τους μελισσοκόμους της περιοχής με ανακοίνωση να κρατήσουν τις κυψέλες κλειστές.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων. 2.Η εφαρμογή του σκευάσματος να διενεργείται κατά τις πρώτες πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή και τα ενήλικα είναι λιγότερο δραστήρια. Να μην εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 30o C. Σε περίπτωση παρατεταμένης βροχόπτωσης συνιστάται επανάληψη του ψεκασμού. 3.Γενικά να εφαρμόζεται όταν οι πληθυσμοί των εντόμων είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε περίπτωση μεγάλου πληθυσμού εντόμων δύναται να συνδυαστεί με εγκεκριμένα εντομοκτόνα σκευάσματα, περιλαμβανομένων των θερινών παραφινικών λαδιών. Η εφαρμογή του σε συνδυασμό με προσκολλητικό μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του. 4.Να μην γίνει χρήση μυκητοκτόνου σκευάσματος σε καλλιέργειες που ψεκάστηκαν με BOTANIGARD 10,7 SC, εάν δεν περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες από την εφαρμογή του. Σε περίπτωση εισόδου στον αγρό πριν τη διέλευση 4 ωρών από την εφαρμογή του προϊόντος, να φοράτε κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία, κατάλληλα γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα. Προφυλάξεις για το οικοσύστημα: -Για να προστατεύσετε τις μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης μη χρησιμοποιείτε το προϊόν σε καλλιέργειες κατά την ανθοφορία. -Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν κατά την περίοδο που οι μέλισσες συλλέγουν γύρη. -Απομακρύνετε ή καλύψτε τις κυψέλες κατά τη χρήση του προϊόντος και επί 4 ώρες μετά τη χρήση. -Να αποφεύγεται η απ’ ευθείας έκθεση των ωφέλιμων αρθροπόδων στο προϊόν. -Η εξαπόλυση ωφέλιμων αρθροπόδων στα θερμοκήπια να γίνεται μετά την επέμβαση με το προϊόν και αφού στεγνώσει το φύλλωμα των φυτών. Σε περίπτωση που πρόκειται να γίνει εφαρμογή του σκευάσματος σε βιολογική καλλιέργεια ελιάς θα πρέπει: -οι κυψέλες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή που εφαρμόζεται το σκεύασμα να μείνουν κλειστές για μία ημέρα και -η αρμόδια Υπηρεσία να ειδοποιεί τους μελισσοκόμους της περιοχής με ανακοίνωση να κρατήσουν τις κυψέλες κλειστές.
Συνδυαστικότητα:
Δεν συνδυάζεται με μυκητοκτόνα σκευάσματα.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες και δόσεις, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες χρήσεως που αναγράφονται στην ετικέτα.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλες 50 κ.εκ. έως 2 λίτρα. HDPE.
2.Φιάλες μέσα σε κουτί. 50 κ.εκ. έως 2 λίτρα. HDPE, κουτί χάρτινο.
3.Μπιτόνια. 2.5 έως 10 λίτρα. HDPE.


Τύπος έγκρισης: Παλιές δραστικές ουσίες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμη στο Παράρτημα 1 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ
Λήξη έγκρισης: 30/04/2014
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07