Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TAKUMI 10 SC

cyflufenamid 10%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 90.19%


Οδηγίες εφαρμογής για ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Ωϊδιο (Sphaerotheca fuliginea)
50-150ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
10-30ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
1.5-4.5ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 150 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 14 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Αρχή των επεμβάσεων προληπτικά πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της ασθένειας με επανάληψη της επέμβασης μετά από 7 μέρες αν χρειάζεται.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 1
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Mυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση για την καταπολέμηση του ωιδίου (Sphaerotheca fuliginea) σε αγγούρια, κολοκυθάκια, πεπόνια, καρπούζια, κολοκύθες, τομάτες, πιπεριές, φράουλες υπαίθρου και θερμοκηπίου, και αγκινάρα υπαίθρου. Λόγω του διαφορετικού τρόπου δράσης του παρουσιάζει μεγάλης διάρκειας αποτελεσματικότητα κατά του ωιδίου.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Χρήση μέγιστης δόση 15 κ.εκ./στρέμμα για κάθε εφαρμογή.
Η δόση και ο όγκος του ψεκαστικού διαλύματος θα πρέπει να είναι ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών και τη φυλλική επιφάνεια.
Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της μεταφύτευσης ή έχουν εξασθενήσει από θερμικές, διατροφικές ή αρδευτικές ανισορροπίες
Σε περίπτωση μειωμένων όγκων νερού και άρα συγκεντρώσεων που δεν προβλέπονται στην ετικέττα να κάνετε προκαταρτικές δοκιμές σε μικρή έκταση πριν προχωρήσετε σε εφαρμογή σ` όλη την επιφάνεια της καλλιέργειας.
Όπου η πίεση της ασθένειας παραμένει υψηλή ή υπάρχει εκ νέου προσβολή, μπορεί να επαναληφθεί ο ψεκασμός. Εφαρμόζεται 2 φορές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-14 μέρες εάν υπάρχει πίεση από την ασθένεια.
Το Cyflufenamid ανήκει στην ομάδα των αμινοξιδιμίων. Διαθέτει νέο μηχανισμό δράσης και δεν εκδηλώνει φαινόμενα διασταυρωτής ανθεκτικότητας με τις ήδη εγκεκριμένες δραστικές ουσίες. Επομένως το TAKUMI 10 SC μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά, συνδυαζόμενο με μυκητοκτόνα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης.
Συνθήκες εφαρμογής: Χρήση μέγιστης δόση 15 κ.εκ./στρέμμα για κάθε εφαρμογή. Η δόση και ο όγκος του ψεκαστικού διαλύματος θα πρέπει να είναι ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών και τη φυλλική επιφάνεια. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε καλλιέργειες που δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της μεταφύτευσης ή έχουν εξασθενήσει από θερμικές, διατροφικές ή αρδευτικές ανισορροπίες Σε περίπτωση μειωμένων όγκων νερού και άρα συγκεντρώσεων που δεν προβλέπονται στην ετικέττα να κάνετε προκαταρτικές δοκιμές σε μικρή έκταση πριν προχωρήσετε σε εφαρμογή σ` όλη την επιφάνεια της καλλιέργειας. Όπου η πίεση της ασθένειας παραμένει υψηλή ή υπάρχει εκ νέου προσβολή, μπορεί να επαναληφθεί ο ψεκασμός. Εφαρμόζεται 2 φορές με μεσοδιάστημα εφαρμογών 7-14 μέρες εάν υπάρχει πίεση από την ασθένεια. Το Cyflufenamid ανήκει στην ομάδα των αμινοξιδιμίων. Διαθέτει νέο μηχανισμό δράσης και δεν εκδηλώνει φαινόμενα διασταυρωτής ανθεκτικότητας με τις ήδη εγκεκριμένες δραστικές ουσίες. Επομένως το TAKUMI 10 SC μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά, συνδυαζόμενο με μυκητοκτόνα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρουσιάζει φυτοτοξικότητα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Cyflufenamid (άθροισμα από cyflufenamid (Z-ισομερές) και E-isomer, εκφραζόμενο σαν cyflufenamid) 0.06 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/03/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)