Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

DAGONIS 7.5/5 SC

Fluxapyroxad 7.5% / Difenoconazole 5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 87.92%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΙΝΑΠΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Σκληρωτινίαση (Sclerotinia sclerotiorum)
120-200 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Κάνετε ψεκασμούς όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη της ασθένειας. Από την εμφάνιση του 2ου φύλλου έως και τη συγκομιδή. (BBCH 12-49).
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 14
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το DAGONIS είναι ένα μυκητοκτόνο με διελασματική κίνηση και προληπτική και θεραπευτική δράση μεγάλης διάρκειας, η οποία προκύπτει από τον συνδυασμό των δύο δραστικών ουσιών, του fluxapyroxad και του difenoconazole. Το fluxapyroxad είναι ένα μυκητοκτόνο με διελασματική κίνηση και προληπτική και θεραπευτική δράση ευρέως φάσματος και μεγάλης διάρκειας που ανήκει στη χημική ομάδα των παρεμποδιστών της αφυδρογονάσης του ηλεκτρικού οξέος (SDHI), κωδικός FRAC C2. Ο τρόπος δράσης του fluxapyroxad σε μοριακό επίπεδο είναι η παρεμπόδιση του ενζύμου αφυδρογονάση του ηλεκτρικού οξέος (SDH), γνωστή και ως σύμπλεγμα II στην μιτοχονδριακή αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρονίων. Το difenoconazole είναι ένα μυκητοκτόνο με διελασματική κίνηση και προληπτική και θεραπευτική δράση ευρέως φάσματος και μεγάλης διάρκειας που ανήκει στη χημική ομάδα των τριαζολών, κωδικός FRAC G1. Ο κύριος βιοχημικός τρόπος δράσης του είναι η παρεμπόδιση της διαδικασίας βιοσύνθεσης της στερόλης των μυκήτων, οπότε σταματά η ανάπτυξη των μυκήτων λόγω παρεμπόδισης της βιοσύνθεσης των στερολών στις κυτταρικές τους μεμβράνες.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί φυλλώματος.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρατηρείται καμία φυτοτοξικότητα, εφόσον το προϊόν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ειδών και ποικιλιών και των ποικίλων συνθηκών περιβάλλοντος, συνιστάται πάντα η διενέργεια προκαταρκτικών δοκιμών σε μικρό αριθμό φυτών, πριν την εφαρμογή σε όλη την καλλιέργεια, ιδίως σε περίπτωση μείγματος με άλλα προϊόντα.
Για τις καλλιέργειες των κολοκυνθοειδών στο θερμοκήπιο δεν συστήνεται η εφαρμογή του Dagonis μαζί με άλατα λιπαρών οξέων ή άλλες επιφανειοδραστικές ουσίες, διότι μπορούν να εμφανιστούν παροδικά μικρές νεκρωτικές κηλίδες στην επιφάνεια των φύλλων, χωρίς όμως επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ανθοφορία, της καρποφορίας και της απόδοσης της καλλιέργειας. Επίσης, δεν συστήνεται η εφαρμογή Dagonis σε συμπυκνωμένα ψεκαστικά διαλύματα (με όγκο <50 λίτρα/στρ).
Στις καλλιέργειες των κολοκυνθοειδών θερμοκηπίου, τομάτας θερμοκηπίου και πιπεριάς θερμοκηπίου να μη γίνεται διπλοψεκασμός των φυτών.

Difenoconazole:
Δεν συνδυάζεται με: bacillus amyloliquefaciens strain fzb24,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Fluxapyroxad (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)4 mg/kg
Difenoconazole 4 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09