Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

MINECTO ALPHA 10/1,25 SC

cyanthraniliprole 10% / Acibenzolar-s-methyl 1.25%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 89.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αφίδες (Aphis gossypii)
Αλευρώδης του καπνού (Bemisia tabaci)
Θρίπας της Καλιφόρνιας (Frankliniella occidentalis)
Πράσινο σκουλήκι (Heliothis armigera)
Σποντόπτερα (Laphygma exigua)
Σποντόπτερα (Spodoptera littoralis)
Αλευρώδης των θερμοκηπίων (Trialeurodes vaporariorum)
100 ή 60-75 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 25 - 2000 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 365 - 1095 ηµέρες
Ψεκασμός φυλλώματος από την ανάπτυξη 9 ή περισσότερων φύλλων του κύριου βλαστού έως ότου οι καρποί αποκτήσουν το τυπικό μέγεθος συγκομιδής / χρώμα ωρίμανσης για την ποικιλία τους BBCH 20-89 Στάγδην άρδευση από την ανάπτυξη του 2ου πραγματικού φύλλου του κύριου βλαστού έως ότου οι καρποί αποκτήσουν το τυπικό μέγεθος συγκομιδής / χρώμα ωρίμανσης για την ποικιλία τους BBCH 12-89
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
με Στάγδην άρδευση 14 ημέρες
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Tο σκεύασμα είναι εντομοκτόνο που συνδυάζει δύο δραστικές ουσίες, το cyantraniliprole ένα εντομοκτόνο για την καταπολέμηση των αλευρωδών, των θριπών, των λεπιδόπτερων, της τούτα και της λιριόμυζας και το acibenzolar-s-methyl έναν ενεργοποιητή του μηχανισμού άμυνας του φυτού για τη μείωση προσβολών από ιούς. Το δραστικό συστατικό cyantraniliprole, ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικών διαμιδίων και δρα μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλεί την απελευθέρωση ασβεστίου από τις εσωτερικές αποθήκες των μυών των εντόμων, με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων. Το cyantraniliprole δρα κυρίως από στομάχου και έχει περιορισμένη δράση επαφής. Το δραστικό συστατικό acibenzolar-s-methyl ανήκει στην χημική οικογένεια των βενζοθειαδιαζολικών. Είναι διασυστηματικός ενεργοποιητής των μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR) προσλαμβάνεται γρήγορα από όλα τα μέρη του φυτού αλλά και από τις ρίζες και με το μεταβολίτη του μετακινείται άκρο και βασιπεταλικά σε όλα τα φυτικά μέρη.
Μέθοδος εφαρμογής: Το προϊόν εφαρμόζεται είτε με ψεκασμό φυλλώματος ή με στάγδην άρδευση.
1.Στην ίδια καλλιεργητική περίοδο μπορείτε να εφαρμόσετε το σκεύασμα είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε με στάγδην άρδευση (όχι και με τους δύο τρόπους εφαρμογής).
2.Να μην υπερβαίνετε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εφαρμογών (κάθε 2 ή 3 χρόνια) όπως αυτός ορίζεται ανά καλλιέργεια και ανά τρόπο εφαρμογής.
3.To σκεύασμα έχει συμπληρωματική δράση κατά των ιώσεων σε καλλιέργειες λαχανικών μέσω της καταπολέμησης των εντόμων-φορέων ιών αλλά και της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR).
4.Το σκεύασμα μπορεί να συμπεριληφθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (ΙΡΜ).
5.Ο μικρός όγκος του ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης που προβλέπονται ανα καλλιέργεια και με τον μεγαλύτερο όγκο κατά τα τελευταία.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Στην ίδια καλλιεργητική περίοδο μπορείτε να εφαρμόσετε το σκεύασμα είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε με στάγδην άρδευση (όχι και με τους δύο τρόπους εφαρμογής). 2.Να μην υπερβαίνετε τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό εφαρμογών (κάθε 2 ή 3 χρόνια) όπως αυτός ορίζεται ανά καλλιέργεια και ανά τρόπο εφαρμογής. 3.To σκεύασμα έχει συμπληρωματική δράση κατά των ιώσεων σε καλλιέργειες λαχανικών μέσω της καταπολέμησης των εντόμων-φορέων ιών αλλά και της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών άμυνας του φυτού (SAR). 4.Το σκεύασμα μπορεί να συμπεριληφθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (ΙΡΜ). 5.Ο μικρός όγκος του ψεκαστικού υγρού να εφαρμόζεται κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης που προβλέπονται ανα καλλιέργεια και με τον μεγαλύτερο όγκο κατά τα τελευταία.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις και καλλιέργειες.

Acibenzolar-s-methyl:
Δεν συνδυάζεται με: bacillus amyloliquefaciens strain fzb24,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Acibenzolar-S-methyl (άθροισμα από acibenzolar-S-methyl και acibenzolar acid , εκφραζόμενο σαν acibenzolar-S-methyl)0.15 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 14/09/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09