Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

VERTIMEC 1,8 EC

Abamectine 1.8%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 97.96%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Θρίπας της Καλιφόρνιας (Frankliniella occidentalis)
Λιριόμυζες (Liriomyza sp.)
Κίτρινος Τετράνυχος (Tetranychus urticae)
Θρίπες (Thrips sp.)
120 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Τετράνυχος, Λυριόμυζα, Θρίπας 80 - 100​​​​​​​ κ.εκ. στα 100 λίτρα ψεκ. Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα, Ακάρεα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 120 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
Ψεκασμός φυλλώματος με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων BBCH 12-89 (δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά την ανθοφορία στον αγρό)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 3
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο-ακαρεοκτόνο στομάχου και επαφής. Προκαλεί παράλυση στα έντομα με αποτέλεσμα το θάνατό τους από ασιτία.
Μέθοδος εφαρμογής: -Ψεκασμός φυλλώματος.
- Εφαρμογή στη μουριά: έγχυση στον κορμό με χρήση ειδικής συσκευής.
Η εφαρμογή γίνεται από πιστοποιημένους τεχνικούς εκπαιδευμένους για τη χρήση της συσκευής έγχυσης.
Μετράται η περίμετρος του κορμού σε ύψος 1-2 μέτρων από το έδαφος. Για κάθε 10 εκ. περιμέτρου απαιτούνται 1-2 εκ. διαλύματος. Για την αποφυγή ανοίγματος πολλών οπών και τραυματισμού του κορμού, ανοίγεται 1 οπή ανά 30 εκ. περιμέτρου και εγχέεται η αντίστοιχη ποσότητα (3-6 κ.εκ. διαλύματος).
Το άνοιγμα των οπών, που πρέπει να έχουν διάμετρο 7 χλστ., γίνεται με τρυπάνι σε ύψος έως 25 εκ. από το έδαφος. Η διάτρηση γίνεται μόνο σε τμήματα του κορμού με υγιή ιστό.
Το ειδικό βύσμα μέσω του οποίου γίνεται η έγχυση τοποθετείται στην οπή. Το βύσμα αποτρέπει την εκροή υλικού, παραμένει στην οπή μετά το τέλος της εφαρμογής και συμβάλλει στην απόφραξη της οπής.
Ρυθμίζεται η απαιτούμενη ποσότητα έγχυσης και εφαρμόζεται με υψηλή πίεση (2-3 bar) στην οπή. Η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη ώστε να αποφεύγονται πιθανά σφάλματα που οφείλονται στο χειριστή.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του τετράνυχου στην καλλιέργεια του μαϊντανού θερμοκηπίου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
**«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».
Συνθήκες εφαρμογής: *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα για την καταπολέμηση του τετράνυχου στην καλλιέργεια του μαϊντανού θερμοκηπίου από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από τη χρήση του σκευάσματος». **«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις χρήσεις ήσσονος σημασίας από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του».

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις εγκεκριμένες καλλιέργειες και στις συνιστώμενες δόσεις εφαρμογής. Στην αχλαδιά να αποφεύγεται ο συνδυασμός Vertimec λάδι, 14 ημέρες πριν ή μετά την εφαρμογή του μυκητοκτόνου Captan.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Abamectine (άθροισμα από avermectin B1a, avermectin B1b και delta-8,9 ισομερές του avermectin B1a, εκφραζόμενο σαν avermectin B1a) (Λιποδιαλυτή Χημική Ουσία)0.09 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 30/04/2024
Ημερομηνία απόσυρσης: 01/09/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 01/09/2024
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09