Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

NEMATHORIN 150 EC

Fosthiazate 15%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 83.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του NEMATHORIN 150 EC για χρηση σε ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Οργανοφωσφορικό νηματωδοκτόνο επαφής και στομάχου, για την καταπολέμηση των κομβονηματωδών. Τρόπος δράσης: Η δραστική ουσία fosthiazate είναι αναστολέας της ακετυλοχολινεστεράσης. Αρχικά δρα ως νηματωδοστατικό προκαλώντας παράλυση των νηματωδών και στην συνέχεια σαν νηματωδοκτόνο. Θάνατοι των νηματωδών παρατηρούνται από την τρίτη ημέρα της εφαρμογής και μετά. Το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτωσης νηματωδών παρατηρείται από την 9η μέχρι την 17η ημέρα από την εφαρμογή του. Και με τους δύο τρόπους δράσης το προϊόν εμποδίζει την προσβολή των ριζών ή εφόσον έχει ήδη συμβεί η προσβολή, την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμογή και ενσωμάτωση στο έδαφος μέσω του συστήματος στάγδην άρδευσης χρησιμοποιώντας τα εγκατεστημένα πριν τη φύτευση συστήματα στάγδην άρδευσης.
Χρόνος εφαρμογής: πριν τη φύτευση.
(1)Στόχος είναι να ενσωματωθεί το προϊόν σε βάθος 10-15 cm.
(2)Η μικρότερη δόση να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που σε όλη την έκταση του θερμοκηπίου ο πληθυσμός των νηματωδών είναι χαμηλός.
3)Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια της ακτινιδιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση στην ακτινιδιά, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος.
Διαχείριση ανθεκτικότητας
Όλες οι δυνατές καλλιεργητικές τεχνικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με φυσικές και βιολογικές μεθόδους ελέγχου παρασίτων, προκειμένου να περιοριστούν οι πληθυσμοί των Κομβονηματωδών.
Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποικιλίες ντομάτας και μελιτζάνας ανθεκτικών / ανεκτικών στους Κομβονηματώδεις.
Θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα αμειψισποράς με καλλιέργειες λιγότερο ευαίσθητες σε Κομβονηματώδεις. Αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στη μείωση του πληθυσμού των νηματωδών σκωλήκων.
Το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με το προτεινόμενο κείμενο της ετικέτας.
Συνθήκες εφαρμογής: (1)Στόχος είναι να ενσωματωθεί το προϊόν σε βάθος 10-15 cm. (2)Η μικρότερη δόση να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που σε όλη την έκταση του θερμοκηπίου ο πληθυσμός των νηματωδών είναι χαμηλός. 3)Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην καλλιέργεια της ακτινιδιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση στην ακτινιδιά, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Διαχείριση ανθεκτικότητας Όλες οι δυνατές καλλιεργητικές τεχνικές θα πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με φυσικές και βιολογικές μεθόδους ελέγχου παρασίτων, προκειμένου να περιοριστούν οι πληθυσμοί των Κομβονηματωδών. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποικιλίες ντομάτας και μελιτζάνας ανθεκτικών / ανεκτικών στους Κομβονηματώδεις. Θα πρέπει να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα αμειψισποράς με καλλιέργειες λιγότερο ευαίσθητες σε Κομβονηματώδεις. Αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στη μείωση του πληθυσμού των νηματωδών σκωλήκων. Το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με το προτεινόμενο κείμενο της ετικέτας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του νηματοδοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/10/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07+GHS08+GHS09