Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TUTATEC®

(e,z,z)-3,8,11-tetradecatrien-1-yl acetate % / (e,z)-3,8-tetradecadien-1-yl acetate %

Διαχυτήρες εμποτισμένων δακτυλίων (VP)


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του TUTATEC® για χρηση σε ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φερομόνη για την αντιμετώπιση του φυλλορύκτη της τομάτας (Tuta absoluta) στην τομάτα και τη μελιτζάνα θερμοκηπίου με τη μέθοδο της παρεμπόδισης της σύζευξης.
Μέθοδος εφαρμογής: Ο χρήστης αφού αφαιρέσει τη συσκευασία κρεμάει τους διαχυτήρες στα σύρματα στήριξης της καλλιέργειας.
1.Οι διαχυτήρες θα πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο θερμοκήπιο στα οριζόντια σύρματα στήριξης (ύψος 1,6-2 μέτρα).
2.Συστήνεται η τοποθέτηση 20-25 διαχυτήρων/στρέμμα σε θερμοκήπια κλειστά με μικρά ανοίγματα (παράθυρα, πόρτες) καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ και χαμηλή πίεση πληθυσμού του εντόμου και 30 διαχυτήρων/στρέμμα σε θερμοκήπια με μεγαλύτερα ανοίγματα καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ.
Η αποτελεσματικότητα του TUTATEC® αυξάνεται σε θερμοκήπια κλειστά ή θερμοκήπια με μικρά ανοίγματα καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ.
3.Συστήνεται η χρήση κατάλληλων φερομονικών παγίδων (monitoring) προκειμένου να ελέγχεται ότι τα αρσενικά είναι σε σύγχυση. Αν οι συλλήψεις είναι λίγες ή μηδενικές, το TUTATEC® λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα αρσενικά να μην συλλαμβάνονται στην παγίδα.
4.Συστήνεται η εκτίμηση της παρουσίας του εχθρού (ωά, προνύμφες) σε τακτά χρονικά διαστήματα με δειγματοληψίες στο θερμοκήπιο. Συμπληρωματικές επεμβάσεις να γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και την παρουσία ωών ή προνυμφών του Tuta absoluta στην καλλιέργεια.
5.H διάρκεια εξάτμισης φερομόνης από τον κάθε διαχυτήρα είναι τουλάχιστον 180 μέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Οι διαχυτήρες θα πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο θερμοκήπιο στα οριζόντια σύρματα στήριξης (ύψος 1,6-2 μέτρα). 2.Συστήνεται η τοποθέτηση 20-25 διαχυτήρων/στρέμμα σε θερμοκήπια κλειστά με μικρά ανοίγματα (παράθυρα, πόρτες) καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ και χαμηλή πίεση πληθυσμού του εντόμου και 30 διαχυτήρων/στρέμμα σε θερμοκήπια με μεγαλύτερα ανοίγματα καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ. Η αποτελεσματικότητα του TUTATEC® αυξάνεται σε θερμοκήπια κλειστά ή θερμοκήπια με μικρά ανοίγματα καλυμμένα με εντομοστεγές δίχτυ. 3.Συστήνεται η χρήση κατάλληλων φερομονικών παγίδων (monitoring) προκειμένου να ελέγχεται ότι τα αρσενικά είναι σε σύγχυση. Αν οι συλλήψεις είναι λίγες ή μηδενικές, το TUTATEC® λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα αρσενικά να μην συλλαμβάνονται στην παγίδα. 4.Συστήνεται η εκτίμηση της παρουσίας του εχθρού (ωά, προνύμφες) σε τακτά χρονικά διαστήματα με δειγματοληψίες στο θερμοκήπιο. Συμπληρωματικές επεμβάσεις να γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και την παρουσία ωών ή προνυμφών του Tuta absoluta στην καλλιέργεια. 5.H διάρκεια εξάτμισης φερομόνης από τον κάθε διαχυτήρα είναι τουλάχιστον 180 μέρες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
SEDQ Healthy Crops S.L. (Barcelona)
C/ Llull 41
08005
Barcelona
SPAIN
TEL: +34 681 236314
e-mail: lupegomez@sedq.es; info@sedq.es
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
MAGMA ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ Ε.Π.Ε.
Εθνικής Αντιστάσεως 73 & Σποράδων
15231
Χαλάνδρι
TEL: 2111205570
e-mail: xenia.geogiou@alfagro.gr