Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΤΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Χρήση του βιολογικού εντομοκτόνου PARAPIN 5 SC

PARAPIN 5 SC

Pyrethrins 5%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 89.96%


Οδηγίες εφαρμογής για ΤΟΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις σκευάσματος

Αλευρώδης (Bemisia tabaci)
Φυλλορύκτης της τομάτας (Tuta absoluta)
Αλευρώδης (Trialeurodes vaporariorum)
300-450ml σκευάσματος στα 500 lt ψεκ.Υγρού
60-90ml σκευάσματος στα 100 lt ψεκ.Υγρού
9-13.5ml σκευάσματος στα 15 lt ψεκ.Υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 120 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Με την εμφάνιση των προσβολών, στα βλαστικά στάδια BBCH (sol.) 21-87
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 2
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο επαφής της ομάδας των φυσικών πυρεθρινών. Δρα στο νευρικό σύστημα των εντόμων, προκαλώντας αρχικά κατάρρευση και στη συνέχεια το θάνατό τους.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως.
1. Το εύρος των δόσεων είναι ανάλογο της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων.
2. Οι ψεκασμοί να διενεργούνται αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται καλή κάλυψη του εναερίου τμήματος της καλλιέργειας.
3. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του προϊόντος για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Το προϊόν διατηρείται σταθερό για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του στην αρχική του, καλά κλεισμένη συσκευασία, σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από το ηλιακό φως. Δεν πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 45oC.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Το εύρος των δόσεων είναι ανάλογο της πυκνότητας του πληθυσμού των εντόμων. 2. Οι ψεκασμοί να διενεργούνται αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί και να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται καλή κάλυψη του εναερίου τμήματος της καλλιέργειας. 3. Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις για τις ανωτέρω χρήσεις ήσσονος σημασίας. Για τις χρήσεις αυτές, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του προϊόντος για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Το προϊόν διατηρείται σταθερό για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του στην αρχική του, καλά κλεισμένη συσκευασία, σε δροσερό, ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από το ηλιακό φως. Δεν πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 45oC.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Στα καλλωπιστικά, πριν τη γενικευμένη χρήση, να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή έκταση.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.φιάλες 10, 50, 100, 250, 500 κ.εκ. και 1 λίτρο HDPE.
2.φιάλες μέσα σε κουτί 10, 50, 100, 250, 500 κ.εκ., HDPE, κουτί χάρτινο.
3.δοχεία 5 και 10 λίτρα HDPE.

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2019
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.
28o klm Efnikis odou Athinon-Lamias
19014
Afidnai
GREECE
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.
28ο χλμ. ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ
19014
ΑΦΙΔΝΑΙ
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr