Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AZATIN EC

Azadirachtin A 2.6%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 77.11%


Οδηγίες εφαρμογής για ΣΚΑΡΟΛΑ (ΠΙΚΡΙΔΙ ή ΠΕΤΡΟΜΑΡΟΥΛΟ ή ΑΓΡΙΟΜΑΡΟΥΛΟ) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του AZATIN EC για χρηση σε ΣΚΑΡΟΛΑ (ΠΙΚΡΙΔΙ ή ΠΕΤΡΟΜΑΡΟΥΛΟ ή ΑΓΡΙΟΜΑΡΟΥΛΟ) ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με διασυστηματική δράση. Η δραστική του ουσία είναι εκχύλισμα από τους σπόρους του τροπικού φυτού (Azadirachta indica) δέντρο του Νημ (Neem tree). Δρα παρεμβαίνοντας στην εξέλιξη ατελών σταδίων των εντόμων. Παράλληλα, παρεμποδίζει την σύνθεση εκδυσόνης (ορμόνη που ελέγχει την έκδυση). Έχει επίσης αντιτροφικές και απωθητικές ιδιότητες.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως φυλλώματος.
1. Έχει δευτερεύουσα δράση κατά των ακάρεων.
2. Να εφαρμόζετε νωρίς, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των εντόμων.
3. Να εφαρμόζετε κατά τις δροσερές και σκιερές ώρες της ημέρας (κατά προτίμηση αργά το απόγευμα).
4. Σε περίπτωση βροχής εντός 8 ωρών από την εφαρμογή συνιστάται επανάληψη του ψεκασμού.
5. Σε καλλωπιστικά και ανθοκομικά φυτά, συνιστάται να προηγείται δοκιμή μικρής έκτασης.
6. Η χρήση του σκευάσματος μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης καταπολέμησης.
Ειδικά στα φοινικοειδή:
7. Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων.
8. Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα κατά την άνθηση των φοινικοειδών, σε διαφορετική περίπτωση κόψτε τα άνθη 2 ημέρες πριν την εφαρμογή. Μην το εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ποσότητα μελιτώματος αφίδων στην περιοχή εφαρμογής. Εφαρμόστε το σκεύασμα σε ώρες κατά τις οποίες οι μέλισσες δεν βρίσκονται στο χώρο (αργά το απόγευμα). Μετά την εφαρμογή οι μέλισσες πρέπει να παραμείνουν στις κυψέλες για μία ημέρα εξασφαλίζοντας τροφή και νερό εντός της κυψέλης ή να απομακρυνθούν οι κυψέλες.
9. Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο.
10. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και μέχρις ότου στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό, να μην εισέρχονται άνθρωποι και κατοικίδια ζώα στην ψεκαζόμενη περιοχή.
11. Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Έχει δευτερεύουσα δράση κατά των ακάρεων. 2. Να εφαρμόζετε νωρίς, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των εντόμων. 3. Να εφαρμόζετε κατά τις δροσερές και σκιερές ώρες της ημέρας (κατά προτίμηση αργά το απόγευμα). 4. Σε περίπτωση βροχής εντός 8 ωρών από την εφαρμογή συνιστάται επανάληψη του ψεκασμού. 5. Σε καλλωπιστικά και ανθοκομικά φυτά, συνιστάται να προηγείται δοκιμή μικρής έκτασης. 6. Η χρήση του σκευάσματος μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα ολοκληρωμένης καταπολέμησης. Ειδικά στα φοινικοειδή: 7. Η χρήση του σκευάσματος θα διενεργείται αποκλειστικά στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης 2007/365/ΕΚ της Επιτροπής, όπως ισχύει. Αρμόδιες Υπηρεσίες για την εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων. 8. Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα κατά την άνθηση των φοινικοειδών, σε διαφορετική περίπτωση κόψτε τα άνθη 2 ημέρες πριν την εφαρμογή. Μην το εφαρμόζεται σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ποσότητα μελιτώματος αφίδων στην περιοχή εφαρμογής. Εφαρμόστε το σκεύασμα σε ώρες κατά τις οποίες οι μέλισσες δεν βρίσκονται στο χώρο (αργά το απόγευμα). Μετά την εφαρμογή οι μέλισσες πρέπει να παραμείνουν στις κυψέλες για μία ημέρα εξασφαλίζοντας τροφή και νερό εντός της κυψέλης ή να απομακρυνθούν οι κυψέλες. 9. Οι ΔΑΟΚ, οι Δήμοι και οι υπεύθυνοι των συνεργείων που διενεργούν τους ψεκασμούς, υποχρεούνται να ειδοποιούν έγκαιρα τους μελισσοκόμους της περιοχής που πρόκειται να διενεργηθεί εφαρμογή του σκευάσματος σε φοινικοειδή, με κάθε πρόσφορο μέσο. 10. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής και μέχρις ότου στεγνώσει το ψεκαστικό υγρό, να μην εισέρχονται άνθρωποι και κατοικίδια ζώα στην ψεκαζόμενη περιοχή. 11. Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση φερομονικών παγίδων, αυτή να γίνεται μόνο με το συντονισμό των αρμοδίων τοπικών αρχών.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του βιολογικού εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09