Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CONTANS WG

Coniothyrium minitans 50%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 95%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΟΠΡΑΣΣΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του CONTANS WG για χρηση σε ΑΜΠΕΛΟΠΡΑΣΣΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Τα σπόρια του C. Minitans βλαστάνουν σε υγρό έδαφος. Tο μυκήλιο του προσβάλλει τα σκληρώτια του παθογόνου που βρίσκονται στο έδαφος και τα καταστρέφει μέσα σε διάστημα 3 μηνών (αν οι συνθήκες είναι ευνοικές για τη δράση του). Ο αριθμός ζώντων σκληρωτίων στο έδαφος μειώνεται. Η εφαρμογή του προϊόντος συνιστάται να γίνεται 2 - 3 μήνες πριν την αναμενόμενη προσβολή από το μύκητα Sclerotinia spp., σε ιδιαίτερα ευαίσθητες καλλιέργειες όπως το μαρούλι, σαλάτες κ.α. με στόχο να μειωθεί το αρχικό μολυσματικό δυναμικό των σκληρωτίων στο έδαφος. Προορίζεται για χρήση στα πλαίσια συστήματος Ολοκληρωμένης καταπολέμησης, σε συνδυασμό με σωστές καλλιεργητικές τεχνικές και μέσα σε ένα πρόγραμμα ψεκασμών για τον έλεγχο των μυκήτων Sclerotinia sclerotiorum και Sclerotinia minor.
Μέθοδος εφαρμογής: Εφαρμογή με ψεκασμό, πλήρους κάλυψης της επιφάνειας του εδάφους, με 20 - 100 λίτρα νερό /στρ. και ομοιόμορφη ενσωμάτωση σε βάθος 0 - 30 εκ. με φρέζα, δισκοσβάρνα ή καλλιεργητή.
Χρησιμοποιήστε μπάρα ψεκασμού εφοδιασμένη με ακροφύσια για ολοκληρωμένη διαβροχή
του εδάφους.
το εύρος των δόσεων εξαρτάται από: α)το βάθος ενσωμάτωσης, β)την ευαισθησία της
καλλιέργειας και το δυναμικό μολύσματος στο έδαφος και γ)τις γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
Σε ιδιαίτερα ευαίσθητες καλλιέργειες όπως το μαρούλι, σαλάτες κ.α. με στόχο να μειωθεί το
αρχικό μολυσματικό δυναμικό σκληρωτίων στο έδαφος στόχος της εφαρμογής είναι η μείωση του αρχικού αριθμού των σκληρωτίων που υπάρχουν στα φυτικά υπολείμματα.
Το Contans μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ευαίσθητες καλλιέργειες στα παθογόνα Sclerotinia sclerotiorum και Sclerotinia minor. Το Contans έχει δείξει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα σε πολύ ευαίσθητες καλλιέργειες στα παθογόνα όπως: το μαρούλι, το φασόλι, το καρότο, ο αρακάς, το αγγούρι, ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, η ζέρμπερα και το χρυσάνθεμο. Άλλες καλλιέργειες ευαίσθητες στα παραπάνω παθογόνα που ενδεικτικά αναφέρονται είναι οι κάτωθι:
μελιτζάνα, λάχανο, κρεμμύδι σκόρδο, σπαράγγι, σέλινο, κολοκύθι, πιπεριά, πατάτα, τομάτα,
καρπούζι κ.λ.π. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός μετά την εφαρμογή του σκευάσματος όσον
αφορά στην εναλλαγή καλλιεργειών.
Η δράση του μύκητα Coniothirium minitans μεγιστοποιείται όταν αυτός εφαρμόζεται σε υγρό
έδαφος και η θερμοκρασία εδάφους κυμαίνεται μεταξύ 12 0C και 25 0C. Όταν οι θερμοκρασία
του εδάφους είναι κάτω από 0 0C και πάνω από 27 0C, η παρασιτική δράση του C. Minitans
περιορίζεται έως ότου οι συνθήκες να γίνουν και πάλι ευνοϊκές, οπότε και ο μύκητας επανακτά
τη δράση του.
Το σκεύασμα μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετούς τύπους εδαφών (άριστο Ph για τη δράση του
μύκητα: 4,5-7). Σε αλκαλικά εδάφη (pH>8) η ανάπτυξη του μύκητα περιορίζεται.
Μπορεί να εφαρμοσθεί αμέσως μετά την απολύμανση του εδάφους με ατμό, ενώ για την
εφαρμογή του μετά από χημική απολύμανση, πρέπει να ισχύσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για το προϊόν που χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση.
Συνθήκες εφαρμογής: το εύρος των δόσεων εξαρτάται από: α)το βάθος ενσωμάτωσης, β)την ευαισθησία της καλλιέργειας και το δυναμικό μολύσματος στο έδαφος και γ)τις γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Σε ιδιαίτερα ευαίσθητες καλλιέργειες όπως το μαρούλι, σαλάτες κ.α. με στόχο να μειωθεί το αρχικό μολυσματικό δυναμικό σκληρωτίων στο έδαφος στόχος της εφαρμογής είναι η μείωση του αρχικού αριθμού των σκληρωτίων που υπάρχουν στα φυτικά υπολείμματα. Το Contans μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ευαίσθητες καλλιέργειες στα παθογόνα Sclerotinia sclerotiorum και Sclerotinia minor. Το Contans έχει δείξει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα σε πολύ ευαίσθητες καλλιέργειες στα παθογόνα όπως: το μαρούλι, το φασόλι, το καρότο, ο αρακάς, το αγγούρι, ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, η ζέρμπερα και το χρυσάνθεμο. Άλλες καλλιέργειες ευαίσθητες στα παραπάνω παθογόνα που ενδεικτικά αναφέρονται είναι οι κάτωθι: μελιτζάνα, λάχανο, κρεμμύδι σκόρδο, σπαράγγι, σέλινο, κολοκύθι, πιπεριά, πατάτα, τομάτα, καρπούζι κ.λ.π. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός μετά την εφαρμογή του σκευάσματος όσον αφορά στην εναλλαγή καλλιεργειών. Η δράση του μύκητα Coniothirium minitans μεγιστοποιείται όταν αυτός εφαρμόζεται σε υγρό έδαφος και η θερμοκρασία εδάφους κυμαίνεται μεταξύ 12 0C και 25 0C. Όταν οι θερμοκρασία του εδάφους είναι κάτω από 0 0C και πάνω από 27 0C, η παρασιτική δράση του C. Minitans περιορίζεται έως ότου οι συνθήκες να γίνουν και πάλι ευνοϊκές, οπότε και ο μύκητας επανακτά τη δράση του. Το σκεύασμα μπορεί να εφαρμοστεί σε αρκετούς τύπους εδαφών (άριστο Ph για τη δράση του μύκητα: 4,5-7). Σε αλκαλικά εδάφη (pH>8) η ανάπτυξη του μύκητα περιορίζεται. Μπορεί να εφαρμοσθεί αμέσως μετά την απολύμανση του εδάφους με ατμό, ενώ για την εφαρμογή του μετά από χημική απολύμανση, πρέπει να ισχύσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για το προϊόν που χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής Βιολογικού Μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/10/2018
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Παρασκευάζεται από την:
Bayer S.A.S., Bayer CropScience
16 rue Jean-Marie Leclair
CP 90106
69266 Lyon Cedex 09
FRANCE
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ
Αγησιλάου 6-8, Μαρούσι
15123
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 6166000
e-mail: ioannis.tsoutsanis@bayer.com