Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΦΑΣΟΛΙΑ (ΟΣΠΡΙΑ, ΞΗΡΑ)

Χρήση του Βιολογικού Νηματοδοκτόνου FLOCTER 5 WP

FLOCTER 5 WP

bacillus firmus i-1582 7.1%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 95%


Οδηγίες εφαρμογής για ΦΑΣΟΛΙΑ (ΟΣΠΡΙΑ, ΞΗΡΑ):

Δόσεις σκευάσματος

Heterodera (Heterodera sp.)
Νηματώδεις (Meloidogyne sp)
8 Κιλά στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Νηματώδεις,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 2
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός εδάφους
Μία εφαρμογή (Ψεκασμός εδάφους) Ψεκάστε την επιφάνεια του εδάφους για σπορά, μέχρι και 7 ημέρες πριν, για πιο ελαφριά απορρόφηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει μετά την εφαρμογή να διατηρήσετε το έδαφος υγρό, ποτίζοντας. Σταδιακές εφαρμογές (2) (Ψεκασμός εδάφους) 1η εφαρμογή: Ψεκάστε την επιφάνεια του εδάφους για σπορά και μέχρι και 7 ημέρες πριν για πιο ελαφριά απορρόφηση. 2η εφαρμογή: Ψεκάστε την επιφάνεια του εδάφους 5-10 ημέρες μετά τη σπορά και πριν από τη βλάστηση. Και στις δύο περιπτώσεις μετά την εφαρμογή το έδαφος πρέπει να ποτίζεται για να διατηρείται υγρό.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή: Μη εφαρμόσιμο
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το Flocter 5 WP είναι ένα νηματωδοκτόνο που περιέχει το βάκιλο Bacillus firmus Ι-1582 και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση κομβονηματωδών, κυστονηματωδών και μεταναστευτικών νηματωδών. Ο μηχανισμός δράσης είναι σύνθετος και οφείλεται σε διάφορες αλληλεπιδράσεις του βακτηρίου είτε άμεσα με τους νηματώδεις είτε έμμεσα μέσω των φυτών-ξενιστών. Βασίζεται σε συνδυασμό επιμέρους μηχανισμών δράσης όπως είναι η δράση κάποιων ενζύμων, η αποδόμηση των ριζικών εκκρίσεων και η παραγωγή της φυτικής ορμόνης ινδολο-οξικό οξύ. Ο Bacillus firmus I-1582 εφαρμόζεται είτε ως σπόρια σε λήθαργο είτε ως βλαστάνοντα αναπτυσσόμενα κύτταρα και όσον αφορά στους νηματώδεις δρα μόνο στα ωά (αυγά) τους. Η αποτελεσματικότητα είναι υψηλότερη εάν τα ωά είναι αδιαφοροποίητα ή σε νεαρό στάδιο ανάπτυξης. Τα κύτταρα του Bacillus firmus I-1582 μόλις έρθουν σε επαφή με το κέλυφος των ωών (αυγών) των νηματωδών, διαπερνούν το εξωτερικό τους στρώμα, (πιθανώς με τη χρήση υδρολυτικών ενζύμων) και το καταστρέφουν εκθέτοντας το ευαίσθητο περιεχόμενο στο βιοτικό και αβιοτικό περιβάλλον. Πέραν αυτού o Bacillus firmus I-1582 αποικεί την επιφάνεια των ριζών ειδικά στη ζώνη κοντά στην άκρη τους (καλύπτρα). Έτσι περιβάλλει τις ρίζες με ένα ζωντανό προστατευτικό κάλυμμα, μη ελκυστικό για τους νηματώδεις. Επιπλέον o Bacillus firmus I-1582 αποδομεί τις οργανικές ουσίες που εκκρίνει η ρίζα, οι οποίες είναι γνωστό ότι ελκύουν τους νηματώδεις και ειδικά για τους κυστονηματώδεις υποβοηθούν την εκκόλαψη των ωών (αυγών) τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό των νηματωδών μακριά από τις προστατευμένες ρίζες, οι οποίοι αναζητούν άλλο φυτό ξενιστή. Τέλος ο Bacillus firmus I-1582 παράγει τη φυτική ορμόνη ινδολο-οξικό οξύ (Indol-acetic acid/IAA), η οποία κατά το στάδιο ανάπτυξης της ρίζας υποβοηθά την ανάπτυξή της και την ευρωστία των καλλιεργειών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός εδάφους, Εφαρμογή στο έδαφος με σύστημα στάγδην άρδευσης. Όσο η καλλιέργεια βρίσκεται σε ανάπτυξη εφαρμόστε μόνο με το σύστημα στάγδην άρδευσης προσέχοντας να μη βραχεί η βλάστηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ξεπλύνετε με νερό.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Το σκεύασμα δεν είναι φυτοτοξικό στη συνιστώμενη χρήση και δόση, στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 30/09/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07