Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FLINT PLUS

Captan 60% / Trifloxystrobin 4%

Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 30%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του FLINT PLUS για χρηση σε ΑΧΛΑΔΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: To Flint Plus είναι μυκητοκτόνο, για την καταπολέμηση του φουζικλαδίου της μηλιάς και του φουζικλαδίου, του ωιδίου και του στεμφύλιου της αχλαδιάς και της κυδωνιάς. To trifloxystrobin, είναι συνθετικό παράγωγο των φυσικών στρομπιλουρινών με διελασματική δράση. Οι στρομπιλουρίνες παρεμποδίζουν τη μιτοχονδριακή αναπνοή, διακόπτοντας τη μεταφορά των ηλεκτρονίων στην κυτοχρωμική αλυσίδα. Το captan έχει δράση ως μυκητοκτόνο επαφής.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Σε περιπτώσεις εφαρμογής για την αντιμετώπιση μόνο του φουζικλάδιου ο μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιέργιτική περίοδο είναι 2 με μεσοδιάστημα 8 ημερών
Στην καλλιέργεια της μηλιάς να χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Ωιδίου μόνο σε περίπτωση ταυτόχρονης καταπολέμησης και του φουζικλάδιου. Για την καταπολέμηση αποκλειστικά του Ωίδιου στην μηλιά να προτιμούνται άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
• To Flint Plus δεν κινδυνεύει από έκπλυση τρεις (3) ώρες μετά την εφαρμογή. Ανανεώστε την εφαρμογή μετά από βροχόπτωση πέραν των 40 χιλιοστών ή χιονόπτωση.
• Ο ψεκασμός με Flint Plus να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της προσβολής (βλάστηση σπορίων του παθογόνου) ή πριν από αυτή (αυστηρά προληπτική εφαρμογή) και κατόπιν σύστασης από τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιούμε την προστασία και τις πιθανότητες να φτάσουμε στο τέλος της περιόδου πρωτογενών μολύνσεων με ικανοποιητικό αποτέλεσμα)
• .Συμβουλευτείτε τις τοπικές και επίσημες πηγές πληροφόρησης ώστε να λάβετε γνώση των περιόδων υψηλού κινδύνου. Το Flint Plus είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε και αν είναι το επίπεδο ευασθησίας των πληθυσμών φουζικλαδίου, οι οποίοι είναι παρόντες στον οπωρώνα κατά τον ψεκασμό.
• Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εντάσσεται το Flint Plus σε πρόγραμμα φυτοπροστασίας σε εναλλαγή με άλλα σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης (διαφορετικών χημικών ομάδων).
• Να μην εφαρμόζεται με επινώτιο ψεκαστήρα λόγω ανομοιομορφίας του ψεκασμού.
• Το Flint Plus είναι ουδέτερο έως ελαφρά τοξικό επί του Typhlodromus pyri και το Kampymodromus aberrans (ΙOBC 1-2).
Συνθήκες εφαρμογής: Σε περιπτώσεις εφαρμογής για την αντιμετώπιση μόνο του φουζικλάδιου ο μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανα καλλιέργιτική περίοδο είναι 2 με μεσοδιάστημα 8 ημερών Στην καλλιέργεια της μηλιάς να χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του Ωιδίου μόνο σε περίπτωση ταυτόχρονης καταπολέμησης και του φουζικλάδιου. Για την καταπολέμηση αποκλειστικά του Ωίδιου στην μηλιά να προτιμούνται άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. • To Flint Plus δεν κινδυνεύει από έκπλυση τρεις (3) ώρες μετά την εφαρμογή. Ανανεώστε την εφαρμογή μετά από βροχόπτωση πέραν των 40 χιλιοστών ή χιονόπτωση. • Ο ψεκασμός με Flint Plus να γίνεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της προσβολής (βλάστηση σπορίων του παθογόνου) ή πριν από αυτή (αυστηρά προληπτική εφαρμογή) και κατόπιν σύστασης από τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μεγιστοποιούμε την προστασία και τις πιθανότητες να φτάσουμε στο τέλος της περιόδου πρωτογενών μολύνσεων με ικανοποιητικό αποτέλεσμα) • .Συμβουλευτείτε τις τοπικές και επίσημες πηγές πληροφόρησης ώστε να λάβετε γνώση των περιόδων υψηλού κινδύνου. Το Flint Plus είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε και αν είναι το επίπεδο ευασθησίας των πληθυσμών φουζικλαδίου, οι οποίοι είναι παρόντες στον οπωρώνα κατά τον ψεκασμό. • Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας να εντάσσεται το Flint Plus σε πρόγραμμα φυτοπροστασίας σε εναλλαγή με άλλα σκευάσματα με διαφορετικό τρόπο δράσης (διαφορετικών χημικών ομάδων). • Να μην εφαρμόζεται με επινώτιο ψεκαστήρα λόγω ανομοιομορφίας του ψεκασμού. • Το Flint Plus είναι ουδέτερο έως ελαφρά τοξικό επί του Typhlodromus pyri και το Kampymodromus aberrans (ΙOBC 1-2).
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 15/11/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09