Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΑΧΛΑΔΙΑ

Χρήση του μυκητοκτόνου SERCADIS 30 SC

SERCADIS 30 SC

Fluxapyroxad 30%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 72.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Στεμφύλιο (Stemphylium WALLR. spp.)
Φουζικλάδιο (Venturia inaequalis)
Φουζικλάδιο (Venturia pirina)
25-30 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Ωϊδιο (Podosphaera leucotricha)
15 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 120 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 14 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: για καταπολέμηση Φουζικλάδιο, Στεμφύλιο εφαρμογές από το στάδιο της πράσινης κορυφής έως την αρχή της ωρίμανσης των καρπών με μεσοδιάστημα 7-10 ημέρες για καταπολέμηση Ωίδιου εφαρμογές από το στάδιο της πράσινης κορυφής έως την αρχή της ωρίμανσης των καρπών με μεσοδιάστημα 10-14 ημέρες
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 35
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο για την αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε αμπέλι, μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, ακρόδρυα και πατάτα με προστατευτική και θεραπευτική δράση και μεγάλης διάρκειας αποτελεσματικότητα. Το fluxapyroxad ανήκει στην ομάδα των καρβοξαμιδικών μυκητοκτόνων και δρα σε βιοχημικό επίπεδο ως παρεμποδιστής της αναπνευστικής αλυσίδας στο σύμπλοκο ΙΙ (παρεμποδιστής του ενζυμικού συμπλόκου της αφυδρογονάσης του ηλεκτρικού οξέος - SDHI, κατάταξη FRAC C2). Παρεμποδίζει την βλάστηση των σπορίων, την επιμήκυνση του βλαστικού σωλήνα, την ανάπτυξη του μυκηλίου και τη σποριογέννεση.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως της φυλλικής επιφάνειας.
2. Επένδυση πατατόσπορου, με εξαιρετικά μικρού όγκου ψεκασμό (ULV). Η επένδυση πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό, σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με θάλαμο ψεκασμού (τύπου MAFEX).
1.Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιάς και Φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη.
2.Ο ψεκασμός αυτός πραγματοποιείται πάνω σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με
θάλαμο ψεκασμού, τύπου MAFEX.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σκεύασμα είναι άχρωμο. Κατά τη χρήση του πριν τη φύτευση, ο χρήστης πρέπει υποχρεωτικά να εξασφαλίσει ότι κανένας κόνδυλος που έχει ψεκαστεί με SERCADIS δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κατά λάθος προς κατανάλωση. Οι επενδεδυμένοι κόνδυλοι, δεν
πρέπει να χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή.
Η εφαρμογή σε πατατόσπορο να πραγματοποιείται: μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο.
κατά προτίμηση λίγο πριν τη φύτευση και χωρίς να υπερβεί το στάδιο των λευκών φύτρων. Η διαδικασία του ψεκασμού που χρησιμοποιείται πρέπει να επιτρέπει καλή διανομή του προϊόντος
στο σύνολο των καθαρών κονδύλων.
Διαχείριση ανθεκτικότητας:
Το σκεύασμα περιέχει τη δραστική ουσία fluxapyroxad, η οποία ανήκει στην ομάδα 7 κατά FRAC
Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας συνιστάται: η εναλλαγή με μυκητοκτόνα που δεν ανήκουν σε αυτή την ομάδα.
στην Φιστικιά και την Αμυγδαλιά να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε περισσότερες από 2 συνεχόμενες εφαρμογές.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιάς και Φιστικιάς από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Η χρήση του σκευάσματος στις καλλιέργειες αυτές γίνεται με ευθύνη του χρήστη. 2.Ο ψεκασμός αυτός πραγματοποιείται πάνω σε ραουλόδρομο (τροχιόδρομος κύλισης) με θάλαμο ψεκασμού, τύπου MAFEX. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σκεύασμα είναι άχρωμο. Κατά τη χρήση του πριν τη φύτευση, ο χρήστης πρέπει υποχρεωτικά να εξασφαλίσει ότι κανένας κόνδυλος που έχει ψεκαστεί με SERCADIS δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κατά λάθος προς κατανάλωση. Οι επενδεδυμένοι κόνδυλοι, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για ζωοτροφή. Η εφαρμογή σε πατατόσπορο να πραγματοποιείται: μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο. κατά προτίμηση λίγο πριν τη φύτευση και χωρίς να υπερβεί το στάδιο των λευκών φύτρων. Η διαδικασία του ψεκασμού που χρησιμοποιείται πρέπει να επιτρέπει καλή διανομή του προϊόντος στο σύνολο των καθαρών κονδύλων. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Το σκεύασμα περιέχει τη δραστική ουσία fluxapyroxad, η οποία ανήκει στην ομάδα 7 κατά FRAC Για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας συνιστάται: η εναλλαγή με μυκητοκτόνα που δεν ανήκουν σε αυτή την ομάδα. στην Φιστικιά και την Αμυγδαλιά να μην εφαρμόζεται το σκεύασμα σε περισσότερες από 2 συνεχόμενες εφαρμογές.

Συσκευασία:
-Είδος-Μέγεθος-Υλικό:
1.Φιάλη. 15 κ.εκ. - 1 λίτρο. Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE).
2.Δοχείο. 3-10 λίτρα. Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE).

Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Fluxapyroxad 0.9 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09