Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

Sari 40 SC

Pyrimethanil 40%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 62.4%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

200-250 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Φουζικλάδιο 75-100 κ.εκ. (ml) σκευάσματος στα 100 λίτρα ψεκ. Υγρό
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Παθογόνα, Μύκητες,
Μέγιστος όγκος ψεκαστικού υγρού: 150 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 4
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 7 - 10 ηµέρες
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί καλύψεως
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Κάνετε εφαρμογές που ξεκινούν από την πράσινη κορυφή. Η υψηλότερη δόση εφαρμόζεται σε περιπτώσεις υψηλής πίεσης προσβολής και από το στάδιο πριν την άνθιση ως το στάδιο που οι καρποί έχουν διάμετρο 20 χιλιοστών (καρπίδιο). Σε περίπτωση συνδυασμού με άλλα μυκητοκτόνα κατά του φουζικλαδίου, η δόση του Sari 40 SC μπορεί να μειωθεί σε 50-60 κ.εκ. Ανά εκατόλιτρο. (BBCH 10-72)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 56
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με διελασματική κίνηση. Περιέχει pyrimethanil, το οποίο ανήκει στην χημική ομάδα των ανιλινοπυριμιδινών, με δράση κυρίως κατά του βοτρύτη του αμπελιού και των άλλων κηπευτικών καλλιεργειών, καθώς και του φουζικλαδίου της μηλιάς και της αχλαδιάς. Η βιολογική δράση του Sari 40 SC στους ευαίσθητους παθογόνους μύκητες εντοπίζεται στην παρεμπόδιση της έκκρισης υδρολυτικών ενζύμων από τους μύκητες που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία προσβολής των φυτών. Χάρη σε αυτόν τον μηχανισμό δράσης, το Sari 40 SC είναι αποτελεσματικό κατά στελεχών μυκήτων που δεν είναι επαρκώς ευαίσθητα σε άλλα βοτρυδιοκτόνα. Όσον αφορά στο φουζικλάδιο, η δράση του είναι τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική (ακόμη και 2-3 ημέρες μετά την προσβολή).
Μέθοδος εφαρμογής: Συνιστώνται ψεκασμοί καλύψεως.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Όταν το σκεύασμα εφαρμόζεται σε προστατευμένη καλλιέργεια (θερμοκήπιο) και με σχετική υγρασία άνω του 80%, απαιτείται αερισμός του χώρου για να αποφευχθεί πιθανή εκδήλωση συμπτωμάτων φυτοτοξικότητας.
Συνδυαστικότητα:
Το σκεύασμα δεν συνδυάζεται με σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης ή σκευάσματα που περιέχουν αλουμίνιο (π.χ. μυκητοκτόνα με βάση το fosetyl-Al), ασβέστιο ή μαγνήσιο. Σε περίπτωση συνδυασμού με άλλα σκευάσματα, συστήνεται η χρήση αναδευτήρα.

Pyrimethanil:
Δεν συνδυάζεται με: Σκευάσματα αλκαλικής αντίδρασης, σκευάσματα που περιέχουν αλουμίνιο, Fosetyl aluminium, Aσβέστιο, Mαγνήσιο, εναιωρήματα του Wuxal,

Αν στην ετικέτα ή οι πίνακες συνδυαστικότητας δεν δίδονται πληροφορίες για τη συνδυαστικότητα, θα πρέπει να γίνεται δοκιµαστική ανάµειξη για να εξετασθεί τουλάχιστον η περίπτωση φυσικής ασυµβατότητας του συνδυασµού.
H προσθήκη των φυτοφαρμάκων με τη σειρά: WP, FL, WDG και EC ή S
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Pyrimethanil 15 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)