Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CYDIATEC

(E,E)-8,10-Dodecadien-1-ol % / E8,E10-dodecadienol + n-tetradecyl acetate %

Διαχυτήρες εμποτισμένων δακτυλίων (VP) / Βοηθητικές ουσίες: 65.85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του CYDIATEC για χρηση σε ΑΧΛΑΔΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φερομόνη για την αντιμετώπιση της καρπόκαψας στα μηλοειδή με την μέθοδο της παρεμπόδισης της σύζευξης.
Μέθοδος εφαρμογής: To CYDIATEC είναι ετοιμόχρηστο σκεύασμα το οποίο παρεμποδίζει την σύζευξη της καρπόκαψας (mating disruption). Ο χρήστης αφού αφαιρέσει την συσκευασία κρεμάει τους διαχυτήρες στα κλαδιά του δέντρου.
1.Συστήνεται η χρήση φερομονικών παγίδων (monitoring) προκειμένου να ελέγχεται ότι τα αρσενικά είναι σε σύγχυση. Αν οι συλλήψεις είναι λίγες ή μηδενικές, το CYDIATEC® λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα αρσενικά να μην συλλαμβάνονται στην παγίδα.
2.Προτείνεται ο έλεγχος της παρουσίας της καρπόκαψας με την χρήση φερομονικών παγίδων (monitoring) τοποθετημένες εκτός της περιοχής δράσης του CYDIATEC®.
3.Συστήνεται η εκτίμηση της παρουσίας του εχθρού (ωά, προνύμφες) σε τακτά χρονικά διαστήματα με δειγματοληψίες στην καλλιέργεια. Συμπληρωματικές επεμβάσεις να γίνονται λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία ωών ή προνυμφών στην καλλιέργεια και τον αριθμό των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης.
4.Οι διαχυτήρες θα πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο αγροτεμάχιο. Να ενισχύεται η περίμετρος των αγροτεμαχίων με 5-10% επιπλέον διαχυτήρες.
5.H τυπική διάρκεια εξάτμισης φερομόνης από τον κάθε διαχυτήρα είναι 180 μέρες.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Συστήνεται η χρήση φερομονικών παγίδων (monitoring) προκειμένου να ελέγχεται ότι τα αρσενικά είναι σε σύγχυση. Αν οι συλλήψεις είναι λίγες ή μηδενικές, το CYDIATEC® λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα τα αρσενικά να μην συλλαμβάνονται στην παγίδα. 2.Προτείνεται ο έλεγχος της παρουσίας της καρπόκαψας με την χρήση φερομονικών παγίδων (monitoring) τοποθετημένες εκτός της περιοχής δράσης του CYDIATEC®. 3.Συστήνεται η εκτίμηση της παρουσίας του εχθρού (ωά, προνύμφες) σε τακτά χρονικά διαστήματα με δειγματοληψίες στην καλλιέργεια. Συμπληρωματικές επεμβάσεις να γίνονται λαμβάνοντας υπόψιν την παρουσία ωών ή προνυμφών στην καλλιέργεια και τον αριθμό των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης. 4.Οι διαχυτήρες θα πρέπει να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο αγροτεμάχιο. Να ενισχύεται η περίμετρος των αγροτεμαχίων με 5-10% επιπλέον διαχυτήρες. 5.H τυπική διάρκεια εξάτμισης φερομόνης από τον κάθε διαχυτήρα είναι 180 μέρες.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
SEDQ Healthy Crops S.L., Monzón Huesca
Camino del Aciprés s/n
22400
Monzón_Huesca
SPAIN
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
MAGMA-AGRO AEBE
Θέση Ποταμιά
32 011
Οινόφυτα
TEL: 22620 30821
FAX: 22620 30820
e-mail: nikos.kosmidis@magma-agro.gr