Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CHECKMATE Puffer CM

(E,E)-8,10-Dodecadien-1-ol 18.05%

Αέριο (AE) / Βοηθητικές ουσίες: 100%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΥΔΩΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του CHECKMATE Puffer CM για χρηση σε ΚΥΔΩΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φερομόνη φύλου για καταπολέμηση της καρπόκαψας σε μηλοειδή και καρύδια μέσω της παρεμπόδισης της σύζευξης.
Μέθοδος εφαρμογής: Τοποθετήστε το δοχείο του προϊόντος στην συσκευή αυτόματης διάχυσης και προγραμματίστε το χρόνο και τη συχνότητα της διάχυσης για μια περίοδο 12 ή 24 ωρών. Αναρτήστε τη συσκευή σε κλαδί ή πάσσαλο στο ανώτερο 1/3 της κόμης του δέντρου λαμβάνοντας υπόψη τη νέα βλάστηση που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου και μέχρι 50 εκατοστά από την κορυφή του φυτού. Αν η διάχυση έχει οριστεί κάθε 12 ώρες, ο προγραμματισμός της συσκευής πρέπει να αρχίζει το βράδυ μετά το ηλιοβασίλεμα οπότε τα ακμαία είναι πιο δραστήρια.
1.Το προϊόν δρα μόνο κατά των αρσενικών ακμαίων της καρπόκαψας. Δεν έχει καμία δράση στα θηλυκά ακμαία, τα αυγά ή τις προνύμφες
2.Μία εφαρμογή αρκεί για να καλύψει όλη την καλλιεργητική περίοδο, ανεξάρτητα από τις μετεωρολογικές συνθήκες
3.Ο αριθμός και το μέγεθος κανίστρου που επιλέγονται με τα εξής κριτήρια: (α) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου του εντόμου στην περιοχή εφαρμογής (β) την αναμενόμενη πίεση πληθυσμού του εντόμου με βάση τις προσβολές των προηγούμενων χρόνων στον ίδιο οπωρώνα (γ) τη γειτνίαση με περιοχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης και (δ) τη χρήση της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης της καρπόκαψας στους ίδιους οπωρώνες τα προηγούμενα χρόνια. Διευκρινίζεται ότι το μικρό κάνιστρο διαχέει το προϊόν για τουλάχιστον 140 ημέρες, το μεσαίο για τουλάχιστον 160 ημέρες και το μεγαλύτερο για τουλάχιστον 200 ημέρες. Όσον αφορά το αριθμό των κανίστρων στα 10 στρέμματα, τα 3 κάνιστρα συνιστώνται όταν προβλέπεται μεγάλη πίεση πληθυσμού και τα 2 όταν προβλέπεται μικρότερη.
4. Ενισχύστε την προστασία στις άκρες του αγρού για να αποφύγετε προσβολές που προέρχονται από γειτονικά αγροτεμάχια.
5.Σε οπωρώνες με μεγάλη περίμετρο, η τοποθέτηση των διαχυτήρων πρέπει να διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες όπως το σχήμα και το ανάγλυφο του οπωρώνα, τις γειτονικές καλλιέργειες και την παρουσία φυσικών εστιών μόλυνσης.
6.Εξασφαλίστε ακριβή εικόνα της κατάστασης του οπωρώνα με καταμέτρηση των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και ελέγχους των φύλλων και των καρπών για προσβολές από καρπόκαψα.
7.Σε περίπτωση αύξησης των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης ή εμφάνισης μη αποδεκτών προσβολών πραγματοποιείστε συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το προϊόν δρα μόνο κατά των αρσενικών ακμαίων της καρπόκαψας. Δεν έχει καμία δράση στα θηλυκά ακμαία, τα αυγά ή τις προνύμφες 2.Μία εφαρμογή αρκεί για να καλύψει όλη την καλλιεργητική περίοδο, ανεξάρτητα από τις μετεωρολογικές συνθήκες 3.Ο αριθμός και το μέγεθος κανίστρου που επιλέγονται με τα εξής κριτήρια: (α) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου του εντόμου στην περιοχή εφαρμογής (β) την αναμενόμενη πίεση πληθυσμού του εντόμου με βάση τις προσβολές των προηγούμενων χρόνων στον ίδιο οπωρώνα (γ) τη γειτνίαση με περιοχές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης και (δ) τη χρήση της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης της καρπόκαψας στους ίδιους οπωρώνες τα προηγούμενα χρόνια. Διευκρινίζεται ότι το μικρό κάνιστρο διαχέει το προϊόν για τουλάχιστον 140 ημέρες, το μεσαίο για τουλάχιστον 160 ημέρες και το μεγαλύτερο για τουλάχιστον 200 ημέρες. Όσον αφορά το αριθμό των κανίστρων στα 10 στρέμματα, τα 3 κάνιστρα συνιστώνται όταν προβλέπεται μεγάλη πίεση πληθυσμού και τα 2 όταν προβλέπεται μικρότερη. 4. Ενισχύστε την προστασία στις άκρες του αγρού για να αποφύγετε προσβολές που προέρχονται από γειτονικά αγροτεμάχια. 5.Σε οπωρώνες με μεγάλη περίμετρο, η τοποθέτηση των διαχυτήρων πρέπει να διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες όπως το σχήμα και το ανάγλυφο του οπωρώνα, τις γειτονικές καλλιέργειες και την παρουσία φυσικών εστιών μόλυνσης. 6.Εξασφαλίστε ακριβή εικόνα της κατάστασης του οπωρώνα με καταμέτρηση των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και ελέγχους των φύλλων και των καρπών για προσβολές από καρπόκαψα. 7.Σε περίπτωση αύξησης των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης ή εμφάνισης μη αποδεκτών προσβολών πραγματοποιείστε συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07
Παρασκευάζεται από την:
Suterra Europe Biocontrol S.L.
Plaza America 2, Planta 9
46004
Valencia
SPAIN
TEL: +34 9 63956743
FAX: +34 9 3647 95 05
e-mail: alessandra.moccia@suterra.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, ΤΘ 100
19002
Παιανία
TEL: 210 6800900
FAX: 210 6833488
e-mail: info@hellafarm.gr