Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

SELECT NG

Clethodim 12%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 86.48%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ (ή ΜΕΣΠΙΛΙΑ):

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του SELECT NG για χρηση σε ΜΟΥΣΜΟΥΛΙΑ (ή ΜΕΣΠΙΛΙΑ) εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο, με διασυστηματική δράση, για την καταπολέμηση αγρωστωδών ζιζανίων. Σε βιοχημικό επίπεδο παρεμποδίζει τη βιοσύνθεση των λιπαρών οξέων (παρεμποδιστής του ενζύμου καρβοξυλάση του ακετυλο-συνενζύμου Α).
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός καθολικός ή κατευθυνόμενος ψεκασμός στις γραμμές φύτευσης με χρήση γεωργικού ελκυστήρα. To ψεκαστικό υγρό να βρίσκεται υπο συνεχή ανάδευση κατά την εφαρμογή.
1.Η υγρασία και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του.
2.Το εύρος της δόσης εξαρτάται από το στάδιο και τις συνθήκες ανάπτυξης των ζιζανίων. Οι μεγάλες δοσολογίες εφαρμόζονται όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε μεσαίο ή μέγιστο στάδιο ανάπτυξης και οι χαμηλές στο μικρότερο στάδιο ανάπτυξης.
3.Η εφαρμογή του σκευάσματος να πραγματοποιείται όταν τα ετήσιων αγρωστωδών ζιζάνια
βρίσκονται από το στάδιο των 2 πραγματικών φύλλων έως την εμφάνιση του 5ου αδελφού βλαστού (ΒΒCH 12-25) και τα πολυετή αγρωστώδη ζιζάνια βρίσκονται από το στάδιο των 3 πραγματικών φύλλων έως πριν την επιμήκυνση του στελέχους (ΒΒCH 13-29).
4.Στις καλλιέργειες των μηλοειδών, εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπελιού να γίνεται στοχευμένος
ψεκασμός στα ζιζάνια και με κατεύθυνση προς τα κάτω.
5.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο.
6.Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές.
7.Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στις καλλιέργειες φράπας και σκόρδου. Δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη καλλιέργεια αυτή από τη χρήση του σκευάσματος. Ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σε αυτές τις καλλιέργειες.
8.Η χρήση στα γκρέιπφρουτ περιλαμβάνει και την φράπα.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Η υγρασία και ο ζεστός καιρός επιταχύνουν την δράση του. 2.Το εύρος της δόσης εξαρτάται από το στάδιο και τις συνθήκες ανάπτυξης των ζιζανίων. Οι μεγάλες δοσολογίες εφαρμόζονται όταν τα ζιζάνια βρίσκονται σε μεσαίο ή μέγιστο στάδιο ανάπτυξης και οι χαμηλές στο μικρότερο στάδιο ανάπτυξης. 3.Η εφαρμογή του σκευάσματος να πραγματοποιείται όταν τα ετήσιων αγρωστωδών ζιζάνια βρίσκονται από το στάδιο των 2 πραγματικών φύλλων έως την εμφάνιση του 5ου αδελφού βλαστού (ΒΒCH 12-25) και τα πολυετή αγρωστώδη ζιζάνια βρίσκονται από το στάδιο των 3 πραγματικών φύλλων έως πριν την επιμήκυνση του στελέχους (ΒΒCH 13-29). 4.Στις καλλιέργειες των μηλοειδών, εσπεριδοειδών, ελιάς και αμπελιού να γίνεται στοχευμένος ψεκασμός στα ζιζάνια και με κατεύθυνση προς τα κάτω. 5.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δένδρο. 6.Δεν επιτρέπεται η εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές. 7.Να προηγείται δοκιμαστική εφαρμογή σε μικρή κλίμακα πριν την εφαρμογή του σκευάσματος στις καλλιέργειες φράπας και σκόρδου. Δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη καλλιέργεια αυτή από τη χρήση του σκευάσματος. Ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σε αυτές τις καλλιέργειες. 8.Η χρήση στα γκρέιπφρουτ περιλαμβάνει και την φράπα.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (ZRMS) (άρθρο 33)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
UPL Europe Ltd. (Warrington)
Engine Rooms (1st Floor), Birchwood Park
WA3 6YN
Warrington
United Kingdom
TEL: +44 1925 859000
FAX: +44 1925 817 425
e-mail: maria.dalagiorgou@upl-ltd.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
UPL Ελλάς Α.Ε.
Ριζαρείου 16
15233
Χαλάνδρι
TEL: 210 5578777
e-mail: info.hellas@upl-ltd.com