Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

BRAI 10 EC

Pyriproxyfen 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 88.97%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του BRAI 10 EC για χρηση σε ΑΧΛΑΔΟΜΗΛΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντοµοκτόνο - ρυθµιστής ανάπτυξης, µιµητικό της ορµόνης νεότητας των εντόµων. Επιδρά µέσω επαφής και κατάποσης στη µορφογένεση, την αναπαραγωγή και την εµβρυογένεση των εντόµων, ανάλογα µε το στάδιο ανάπτυξής τους (ωά, προνύµφη, νύµφη, ακµαίο), παρεµποδίζοντας την οµαλή εξέλιξη και ενηλικίωσή τους. Συγκεκριµένα έχει επίδραση: α) σε ωά ηλικίας 1-3 ηµερών όπου η εκκόλαψη περιορίζεται ή επιβραδύνεται και παρατηρούνται µετεµβρυακές αλλαγές β) αναστέλλει την µεταµόρφωση των προνυµφών γ) προκαλεί παρεµπόδιση της έκδυσης των νυµφών και της εµφάνισης των ακµαίων και δ) έχει στειρωτικές ιδιότητες στα θηλυκά, µε αποτέλεσµα µειωµένη ωοτοκία και ελάττωση της βιωσιµότητας των ωών. Η αποτελεσµατικότητα του σκευάσµατος στα έντοµα-στόχους εµφανίζεται πιο αργά και σταδιακά, συγκρινόµενη µε εντοµοκτόνα που δρουν στο νευρικό σύστηµα των εντόµων. Είναι ιδιαίτερα δραστικό σε κοκκοειδή και αλευρώδη, όταν εφαρµόζεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξής τους. Η µετακίνηση της δραστικής ουσίας pyriproxyfen στα φυτά είναι διελασµατική. Έχει µεγάλη διάρκεια δράσης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να έρθουν τα έντοµα σε επαφή µε το σκεύασµα και να γίνει κατάποση
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασµός πλήρους κάλυψης στα πρώτα προνυµφικά στάδια των εχθρών, κατά προτίµηση εναντίον προνυµφών πρώτου σταδίου.
1.Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρώδη, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του και κατόπιν να εφαρμόζεται το BRAI 10 EC.
2.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Καστανιά, Κυδωνιά, Αχλαδόμηλα, Μουσμουλιά, Λωτός και Μελιτζάνα (Θ) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
3.Μεσοδιάστημα επεμβάσεων 10 ημέρες όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 25°C και 15 ημέρες όταν είναι μικρότερη.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Σε περίπτωση υψηλών πληθυσμών ακμαίων αλευρώδη, να χρησιμοποιείται κατάλληλο ακμαιοκτόνο ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός του και κατόπιν να εφαρμόζεται το BRAI 10 EC. 2.«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες Αμυγδαλιά, Φιστικιά, Φουντουκιά, Καρυδιά, Καστανιά, Κυδωνιά, Αχλαδόμηλα, Μουσμουλιά, Λωτός και Μελιτζάνα (Θ) από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις εν λόγω χρήσεις ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος». 3.Μεσοδιάστημα επεμβάσεων 10 ημέρες όταν η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 25°C και 15 ημέρες όταν είναι μικρότερη.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του εντομοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 24/01/2012

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
LAINCO S.A.
Pol. Ind. Can Jardi, Avda. Bizet, 8-12
08191 Rubi
Barcelona
SPAIN
e-mail: jherrero@lainco.es
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΑΝΟΡΓΚΑΧΗΜ A.E.
Μουρούζη 9
10674
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 7236676
FAX: 210 7236410
e-mail: info@anorgachim.com
ΝΙΤΡΟΦΑΡΜ ΑΕ
Οικ. Τετρ. 20 Β 35
57400
ΣΙΝΔΟΣ
TEL: 2310 514440
FAX: 2310 545235
e-mail: info@nitrofarm.gr