Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GLYPLUS

Glyphosate 18% / MCPA 18%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 56.41%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος

Ήρα (Lolium sp.)
Βρόμος (Bromus sp.)
Μουχρίτσα (Echinochloa crus-galli)
Κοινή Πόα (Poa annua)
Σετάρια (Setaria sp.)
Βλήτο (Amaranthus sp.)
Ημερο Σινάπι (Sinapis alba)
Ζωχός (Sonchus oleraceus)
Στελλάρια (Stellaria media)
Βερόνικα (Veronica sp.)
Αγριομηδική (Medicago arabica)
Erigeron sp.
Ερίγκερο
Κόνιζα
(Erigeron canadensis)
400-600 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αγριάδα (Cynodon dactylon)
Οξαλίδα (Oxalis pes-caprae / cernua)
Πεντάνευρο (Plantago sp.)
Αγριοτρίφυλλο (Medicago Trifolium sp.)
600 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 30 - 50 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 2
(άνω των 3 ετών) Κατευθυνόμενος ψεκασμός όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης (Άνοιξη- Καλοκαίρι)
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 15
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών και πλατύφυλλων) ζιζανίων. Συνδυασμός ενός μη εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου (glyphosate) και ενός ορμονικού (MCPA). Το glyphosate απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων. Το MCPA απορροφάται από τα φύλλα και τις ρίζες των πλατύφυλλων ζιζανίων και μετακινείται δια μέσου συμπλάστη και αποπλάστη και συγκεντρώνεται στους νεαρούς μεριστωματικούς ιστούς, όπου ανατρέπει την ανάπτυξη των ζιζανίων. Τα συμπτώματα εμφανίζονται 2 – 4 ημέρες μετά τον ψεκασμό.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 30-50 λίτρα νερό στο στρέμμα, χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια με το φύλλωμα ή τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς. Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
1.Μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο. Τα αποτελέσματα της επέμβασης μπορούν να παρατηρηθούν σε 2-4 ημέρες μετά την εφαρμογή (ή μία εβδομάδα σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών).
2.Για να επιτευχθεί μακρόχρονη δράση να αποφεύγονται οργώματα ή φρεζαρίσματα ένα μήνα πριν και 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.
1.Ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος.
2.Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες από το 3ο έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
3.Πριν την εφαρμογή αφαιρέστε τις παραφυάδες.
4.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες.
5.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει.
6.Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο. Τα αποτελέσματα της επέμβασης μπορούν να παρατηρηθούν σε 2-4 ημέρες μετά την εφαρμογή (ή μία εβδομάδα σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών). 2.Για να επιτευχθεί μακρόχρονη δράση να αποφεύγονται οργώματα ή φρεζαρίσματα ένα μήνα πριν και 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή. 1.Ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. 2.Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες από το 3ο έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 3.Πριν την εφαρμογή αφαιρέστε τις παραφυάδες. 4.Μην ψεκάζετε εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες. 5.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει. 6.Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Δεν παρουσιάζει φυτοτοξικότητα στις συνιστώμενες χρήσεις και δόσεις στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες.
Είναι φυτοτοξικό στην καλλιέργεια της μηδικής. Πραγματοποιήστε την εφαρμογή τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη σπορά της καλλιέργειας αυτής. Το προϊόν μπορεί να βλάψει ευαίσθητες καλλιέργειες όπως αμπέλι, οπωροφόρα δένδρα, κηπευτικά κ.α. γι΄ αυτό αποφύγετε την επαφή του προϊόντος με τις καλλιέργειες αυτές ακόμη και με τη μορφή αερομεταφερόμενων σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος.
Συνδυαστικότητα:
Συνδυαστικότητα : Δε συνιστάται η ανάμιξη με άλλα σκευάσματα
Glyphosate 0.1 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Probelte S.A.U. (Molina de Segura, Murcia)
C/Blanca Nº 9, Polígono Industrial La Polvorista
30500
Molina de Segura, Murcia
SPAIN
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε. (Αφιδνες)
28ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας
19014
Αφίδνες
TEL: 22950 45100
FAX: 22950 45250
e-mail: vioryl@vioryl.gr