Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

GLIALKA TF

Glyphosate, σε οξύ 36%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 56.1%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του GLIALKA TF για χρηση σε ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών καθώς και για την καταπολέμηση της οροβάγχης του καπνού. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών, προς αποφυγή τυχόν συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30 – 40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε ακροφύσια τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
(*)Για την καταπολέμηση ετησίων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
(**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση, κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή.
(***)Στο βαμβάκι, ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθησης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών.
Προτείνεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα ακροφύσια.
Παρατηρήσεις:
1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος, αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια: Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp., (Πολυκόμπι, Λαπάτσα) και Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400 – 600 κυβ. εκ/στρ., ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους.
3.Για την Αγριάδα η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψους 15-30 εκ.
4.Για την φτέρη, η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
5.Να μη γίνεται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες.
6.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που προορίζονται για σποροπαραγωγή.
7.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει.
8.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν πριν τη συγκομιδή τους.
9.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δέντρο. Δεν επιτρέπεται εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές.
10.Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια.
Συνθήκες εφαρμογής: (*)Για την καταπολέμηση ετησίων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. (**)Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία εφαρμογή, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση, κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή. (***)Στο βαμβάκι, ο ψεκασμός πρέπει να είναι κατευθυνόμενος μεταξύ των γραμμών πριν την έναρξη της άνθησης της καλλιέργειας. Τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στελέχη και το φύλλωμα των φυτών. Προτείνεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα ακροφύσια. Παρατηρήσεις: 1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος, αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια: Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp., (Πολυκόμπι, Λαπάτσα) και Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400 – 600 κυβ. εκ/στρ., ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους. 3.Για την Αγριάδα η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψους 15-30 εκ. 4.Για την φτέρη, η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής. 5.Να μη γίνεται ψεκασμός εάν αναμένεται βροχή σε 6 ώρες. 6.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που προορίζονται για σποροπαραγωγή. 7.Μην ψεκάζετε όταν φυσάει. 8.Να μην χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες που παράγουν υπόγειο βρώσιμο προϊόν πριν τη συγκομιδή τους. 9.Για τις επιτραπέζιες ελιές επιτρέπεται η συλλογή τους μόνο από το δέντρο. Δεν επιτρέπεται εφαρμογή στις πεσμένες στο έδαφος ελιές. 10.Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //