Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ZETROLA 10 EC

Propaquizafop 10%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 89.5%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του ZETROLA 10 EC για χρηση σε ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών αγρωστωδών ζιζανίων. Το propaquizafop απορροφάται ταχύτατα από τα φύλλα των ζιζανίων και μεταφέρεται στις ρίζες, στους στόλωνες και στα ριζώματα. Τα ψεκασμένα ζιζάνια σταματούν να αναπτύσσονται 1 – 2 ημέρες μετά την εφαρμογή. Τα νεότερα φύλλα γίνονται κίτρινα και το χαμηλότερο μέρος των βλαστών νεκρώνεται. Τελικά όλο το ζιζάνιο καταστρέφεται μέσα σε 10 – 20 ημέρες, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες.
Μέθοδος εφαρμογής: Μεταφυτρωτικός ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-60 λίτρα νερό το στρέμμα. Χρησιμοποιείστε μπεκ τύπου σκούπας . Ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 45 psi (2-3 atm).
α)Η εφαρμογή συνιστάται να γίνεται πριν καλυφθούν τα ζιζάνια από την καλλιέργεια.
β)Η δόση εφαρμογής κυμαίνεται ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των ζιζανίων.
*Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
Ετήσια αγρωστώδη ζιζάνια: Alopecurus myosuroides (Αλεπονουρά)(ALOMY), Avena fatua & Α. sterilis (Αγριοβρώμη μεγάλη και μικρή)(AVEFA,AVEST), Bromus spp. (Βρώμοι)(BROSS), Digitaria sanguinalis (Αιματόχορτο)(DIGSA), Echninochloa crus-galli & Ε. colonum (Μουχρίτσα & μικρή μουχρίτσα)(ECHCG,ECHCO), Eleusine indica (Ελευσίνη)(ELEIN), Hordeum spp. (αγριοκρίθαρο)(HORSS), Lolium spp (΄Ηρες)(LOLSS(, Phalaris spp. (Φαλαρίδες)(PHASS), Panicum spp. (Πάνικο)(PANSS), Setaria spp. (Σετάριες)(SETSS), Sorghum halepense (Βέλιουρας από σπόρο)(SORHA), Triticum spp. (Σιτάρια) (TRZSS).
Πολυετή ζιζάνια:
Αgropyron/Elymus repens (Αγρόπυρο/Ελυμος)(AGRRE), Agrostis spp (Άγρωστης)(AGSSS), Cynodon dactylon (Αγριάδα)(CYNDA), Paspalum spp. (Πάσπαλο)(PASSS), Poa trivialis (Τραχεία λειβαδοπόα)(POATR), Poa pratensis (λεία λειβαδοπόα)(POAPR), Sorghum halepense (Βέλιουρας από ριζώματα)(SORHA).
Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας παντζαριού και μπάμιας δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τις χρήσεις αυτές, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν.
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ.
Οι χρήσεις του πίνακα που ακολουθεί θα χορηγηθούν σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ όταν καθοριστούν στον κανονισμό 396/2005 MRLs. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Συνθήκες εφαρμογής: α)Η εφαρμογή συνιστάται να γίνεται πριν καλυφθούν τα ζιζάνια από την καλλιέργεια. β)Η δόση εφαρμογής κυμαίνεται ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των ζιζανίων. *Καταπολεμούμενα ζιζάνια: Ετήσια αγρωστώδη ζιζάνια: Alopecurus myosuroides (Αλεπονουρά)(ALOMY), Avena fatua & Α. sterilis (Αγριοβρώμη μεγάλη και μικρή)(AVEFA,AVEST), Bromus spp. (Βρώμοι)(BROSS), Digitaria sanguinalis (Αιματόχορτο)(DIGSA), Echninochloa crus-galli & Ε. colonum (Μουχρίτσα & μικρή μουχρίτσα)(ECHCG,ECHCO), Eleusine indica (Ελευσίνη)(ELEIN), Hordeum spp. (αγριοκρίθαρο)(HORSS), Lolium spp (΄Ηρες)(LOLSS(, Phalaris spp. (Φαλαρίδες)(PHASS), Panicum spp. (Πάνικο)(PANSS), Setaria spp. (Σετάριες)(SETSS), Sorghum halepense (Βέλιουρας από σπόρο)(SORHA), Triticum spp. (Σιτάρια) (TRZSS). Πολυετή ζιζάνια: Αgropyron/Elymus repens (Αγρόπυρο/Ελυμος)(AGRRE), Agrostis spp (Άγρωστης)(AGSSS), Cynodon dactylon (Αγριάδα)(CYNDA), Paspalum spp. (Πάσπαλο)(PASSS), Poa trivialis (Τραχεία λειβαδοπόα)(POATR), Poa pratensis (λεία λειβαδοπόα)(POAPR), Sorghum halepense (Βέλιουρας από ριζώματα)(SORHA). Για τις χρήσεις ήσσονος σημασίας παντζαριού και μπάμιας δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στις καλλιέργειες από τη χρήση του σκευάσματος. Για τις χρήσεις αυτές ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος. Υπεύθυνος σε σχέση με τις αποτυχίες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα του προϊόντος για τις χρήσεις αυτές, είναι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί το φυτοπροστατευτικό προϊόν. Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GEP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ. Οι χρήσεις του πίνακα που ακολουθεί θα χορηγηθούν σύμφωνα με την παρακάτω ΟΓΠ όταν καθοριστούν στον κανονισμό 396/2005 MRLs. Ο κάτοχος της έγκρισης υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την αρμόδια αρχή.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 30/11/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
ADAMA AGAN Ltd (7710201 - Ashdod)
Northern Industrial Zone, P.O. Box 262
7710201
Ashdod
ISRAEL
TEL: +972 526080163
FAX: +972 3232 1315
e-mail: yuval.ronen@adama.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ADAMA ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Λεωφόρος Κηφισίας 44, Κτήριο Γ
151 25
Μαρούσι
TEL: 211 1205580
FAX: 211 120 5590
e-mail: technical@adama.com