Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

BELOUKHA

pelargonic acid (cas 112-05-0) 68%

Γαλακτοποιήσιμο υγρό (EC) / Βοηθητικές ουσίες: 24.26%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του BELOUKHA για χρηση σε ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο επαφής. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ετήσιων αγρωστώδων και πλατύφυλλων ζιζάνιων, την αποξήρανση παραφυάδων/λαίμαργων σε διάφορες καλλιέργειες, για την αποξήρανση στελεχών πριν την συγκομιδή στην πατάτα και στη σόγια και ως αντιφυλλιζιακό καπνού (παρεμποδίζει την έκπτυξη των μασχαλιαίων οφθαλμών - φυλλίζια, που ακολουθεί το κορυφολόγημα των καπνών). Περιέχει τη δραστική ουσία πελαργονικό οξύ. Δρα με αποξήρανση, διαταράσσοντας την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης των φυτών και τα αποτελέσματα είναι ορατά πολύ γρήγορα (24 ώρες).
Μέθοδος εφαρμογής: Ανάλογα με την καλλιέργεια και τη χρήση, εφαρμόζεται:
-με ψεκασμό σε όλη την επιφάνεια του εδάφους ή της καλλιέργειας,
-μεταφυτρωτικά, με κατευθυνόμενο ψεκασμό στην γραμμή φύτευσης ή μεταξύ των γραμμών,
-στις παραφυάδες / λαίμαργους ή στους βλαστούς / στελέχη, που πρέπει να είναι στεγνοί πριν τον ψεκασμό, με πίεση ψεκαστικού 2 - 2,5 bar.
-Ως αντιφυλλιζιακό καπνού, εφαρμόζεται πριν ή μετά το κορυφολόγημα, στην κορυφή του φυτού (κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες), με πίεση ψεκασμού 1 atm για το σχηματισμό
σταγονιδίων μεσαίου μεγέθους, που θα επιτρέψει αργή απορροή κατά μήκους του στελέχους, ώστε να φτάνει στους μασχαλιαίους οφθαλμούς.
1.Το Beloukha έχει γενικά μέτρια αποτελεσματικότητα.
2.Εφαρμόστε κατά προτίμηση το πρωί, σε μέρες με καλή φωτεινότητα.
3.Η δράση του προϊόντος επηρεάζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες (<15°C)
4.Μην το εφαρμόζετε εάν αναμένεται βροχή 2 ώρες από την εφαρμογή ή σε υγρά φυτά.
5.Τα ζιζάνια πρέπει να βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη.
6.Στο αμπέλι για χρήση ως ζιζανιοκτόνο: ψεκάστε την άνοιξη, στην αρχή της βλάστησης των ζιζανίων, όταν ακόμα είναι μικρά και μέχρι το στάδιο των 4 - 6 φύλλων (< 10 εκ.) ή των 4 εκ. διάμετρος, σε ζιζάνια με μορφή ροζέτας. Η χρήση στο αμπέλι πρέπει να γίνεται με κατευθυνόμενο ψεκασμό των ζιζανίων αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα και τα άλλα πράσινα μέρη του αμπελιού. Συνιστώνται δύο εφαρμογές με διάστημα 3-4 εβδομάδων, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ανάπτυξη των ζιζάνιων καθώς επίσης και μετά από μηχανική αντιμετώπιση των ζιζάνιων.
7.Στο αμπέλι για την αποξήρανση παραφυάδων/λαίμαργα: εφαρμόζεται με κατευθυνόμενο ψεκασμό στις παραφυάδες/λαίμαργα, χρησιμοποιώντας καλύπτρα για την αποφυγή διασποράς του ψεκαστικού υγρού σε άλλα μέρη του φυτού. Εφαρμόζεται σε νεαρούς βλαστούς μήκους < 15 εκ, έως τα 4-5 φύλλα, πριν να γίνει ξυλώδης η βάση τους. Να γίνουν έως 3 εφαρμογές με διάστημα 2 έως 3 εβδομάδων, ανάλογα με την ευαισθησία της ποικιλίας αμπελιού.
8.Στην Πατάτα για την αποξήρανση στελεχών πριν την συγκομιδή: Συνιστάται μια εφαρμογή κατά την περίοδο της συγκομιδής, 1 έως 5 ημέρες μετά από μηχανικό τεμαχισμό του υπέργειου τμήματος της καλλιέργειας και αφού επιτευχθεί η επιθυμητή εμπορική κατηγορία και περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία των κονδύλων της πατάτας.
9.Στις εγκαταστημένες καλλιέργειες Καρποφόρων δένδρων και Λαχανικών: εφαρμόζεται αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με τα φύλλα και τα άλλα πράσινα μέρη της καλλιέργειας.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το Beloukha έχει γενικά μέτρια αποτελεσματικότητα. 2.Εφαρμόστε κατά προτίμηση το πρωί, σε μέρες με καλή φωτεινότητα. 3.Η δράση του προϊόντος επηρεάζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες (<15°C) 4.Μην το εφαρμόζετε εάν αναμένεται βροχή 2 ώρες από την εφαρμογή ή σε υγρά φυτά. 5.Τα ζιζάνια πρέπει να βρίσκονται σε ζωηρή ανάπτυξη. 6.Στο αμπέλι για χρήση ως ζιζανιοκτόνο: ψεκάστε την άνοιξη, στην αρχή της βλάστησης των ζιζανίων, όταν ακόμα είναι μικρά και μέχρι το στάδιο των 4 - 6 φύλλων (< 10 εκ.) ή των 4 εκ. διάμετρος, σε ζιζάνια με μορφή ροζέτας. Η χρήση στο αμπέλι πρέπει να γίνεται με κατευθυνόμενο ψεκασμό των ζιζανίων αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα και τα άλλα πράσινα μέρη του αμπελιού. Συνιστώνται δύο εφαρμογές με διάστημα 3-4 εβδομάδων, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ανάπτυξη των ζιζάνιων καθώς επίσης και μετά από μηχανική αντιμετώπιση των ζιζάνιων. 7.Στο αμπέλι για την αποξήρανση παραφυάδων/λαίμαργα: εφαρμόζεται με κατευθυνόμενο ψεκασμό στις παραφυάδες/λαίμαργα, χρησιμοποιώντας καλύπτρα για την αποφυγή διασποράς του ψεκαστικού υγρού σε άλλα μέρη του φυτού. Εφαρμόζεται σε νεαρούς βλαστούς μήκους < 15 εκ, έως τα 4-5 φύλλα, πριν να γίνει ξυλώδης η βάση τους. Να γίνουν έως 3 εφαρμογές με διάστημα 2 έως 3 εβδομάδων, ανάλογα με την ευαισθησία της ποικιλίας αμπελιού. 8.Στην Πατάτα για την αποξήρανση στελεχών πριν την συγκομιδή: Συνιστάται μια εφαρμογή κατά την περίοδο της συγκομιδής, 1 έως 5 ημέρες μετά από μηχανικό τεμαχισμό του υπέργειου τμήματος της καλλιέργειας και αφού επιτευχθεί η επιθυμητή εμπορική κατηγορία και περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία των κονδύλων της πατάτας. 9.Στις εγκαταστημένες καλλιέργειες Καρποφόρων δένδρων και Λαχανικών: εφαρμόζεται αποφεύγοντας την επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με τα φύλλα και τα άλλα πράσινα μέρη της καλλιέργειας.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS05
Παρασκευάζεται από την:
CERTIS BELCHIM B.V.
Stadsplateau 16, 3521
P.O. Box 607, 3500 AP
AZ Utrecht
NETHERLANDS
TEL: +44 (0) 1223653454
e-mail: young@certiseurope.com
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ Μ.ΑΒΕΕ
ΒΙ.ΠΕ.Θ., Τ.Θ. 48
57022
ΣΙΝΔΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2310 586656
FAX: 2310 798423
e-mail: info@eftymiadis.gr; l.vellis@efthymiadis.gr