Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

TIDEX

fluroxypyr- meptyl 20%

Εναιώρημα (λάδι σε νερό) (EW) / Βοηθητικές ουσίες: 71.65%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος

Αγριομάρουλο (Lactuca serriola)
Στελλάρια (Stellaria media)
Λάπαθο (Rumex crispus)
Αγριοράδικο (Taraxacum officinale)
Κοινή Μολόχα (Malva sylvestris)
Πεντάνευρο (Plantago lanceolata)
Αγριοτρίφυλλο (Trifolium repens)
150 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Μεταφυτρωτικά την άνοιξη ή το φθινόπωρο
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 15
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Το TIDEX είναι εκλεκτικό μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο για την αντιμετώπιση πλατύφυλλων ζιζανίων στα εσπεριδοειδή, τα μηλοειδή, την ελιά, τα σιτηρά και τον αραβόσιτο. Απορροφάται κυρίως από τα φύλλα και μεταφέρεται γρήγορα σε άλλα μέρη του φυτού. Προωθεί την επιμήκυνση των κυττάρων και αναστέλλει τη σύνθεση του RNA. Προκαλεί συμπτώματα όπως εκείνα των αυξινών, π.χ. κατσάρωμα και παραμόρφωση των φύλλων.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος των ζιζανίων, με προτεινόμενη πίεση 2-3 atm και ψεκαστικό όγκο 20-40 λίτρα ψεκαστικού υγρού ανά στρέμμα. Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στο βυτίο για πολλή ώρα.
*Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα του σκευάσματος στις εθνικές ποικιλίες ελιάς Καλαμών και Κονσερβολιά.
Παρατηρήσεις:
1.Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το NITIDE με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού).
2.Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα.
3.Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο.
4.Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα.
Καταπολεμούμενα ζιζάνια:
Εσπεριδοειδή Ευαίσθητα:
Μηλοειδή Αγριομάρουλο (Lactuca serriola - LACSE), Ελιά Αγριοτρίφυλλο (Trifolium repens - TRFRE), Λάπαθο (Rumex crispus - RUMCR), Μολόχα (Malva sylvestris - MALSI).
Μετρίως ευαίσθητα:
Αγριοράδικο (Taraxacum officinale - TAROF), Πεντάνευρο (Plantago lanceolate - PLALA)
Στελλάρια (Stellaria media - STEME).
Χειμερινά σιτηρά Μετρίως ευαίσθητα
Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE), Κολλιτσίδα μεγαλόκαρπη (Galium aparine - GALAP), Πολυκόμπι (Polygonum aviculare - POLAV).
Αραβόσιτος Ευαίσθητα
Αγριοντοματιά (Solanum nigrum - SOLNI), Τάτουλας (Datura stramonium - DATST).
Συνθήκες εφαρμογής: *Δεν έχει ελεγχθεί η φυτοτοξικότητα του σκευάσματος στις εθνικές ποικιλίες ελιάς Καλαμών και Κονσερβολιά. Παρατηρήσεις: 1.Σε εσπεριδοειδή, μηλοειδή και ελιές εφαρμόστε το NITIDE με κατευθυνόμενo ψεκασμό κάτω από την κόμη των δέντρων και όχι ανάμεσα στις γραμμές (μέγιστη κάλυψη του 1/3 της επιφάνειας του αγρού). 2.Ο χαμηλότερος όγκος νερού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε καλλιέργειες με πολύ αραιές φυλλικές επιφάνειες και σε μικρά ζιζάνια. Στις μεταγενέστερες εφαρμογές, όπου η φυλλική επιφάνεια της καλλιέργειας είναι πυκνή, ο όγκος ψεκασμού πρέπει να αυξηθεί στα 40 λίτρα νερού ανά στρέμμα. 3.Θα πρέπει να αποφύγετε το προϊόν να έλθει σε επαφή με φύλλα ή πράσινα μέρη άλλων καλλιεργειών, ακόμη και σε μορφή ατμών μεταφερόμενων από τον άνεμο. 4.Να μην συλλέγονται ελιές από το έδαφος προκειμένου να αποφευχθούν υπολείμματα. Καταπολεμούμενα ζιζάνια: Εσπεριδοειδή Ευαίσθητα: Μηλοειδή Αγριομάρουλο (Lactuca serriola - LACSE), Ελιά Αγριοτρίφυλλο (Trifolium repens - TRFRE), Λάπαθο (Rumex crispus - RUMCR), Μολόχα (Malva sylvestris - MALSI). Μετρίως ευαίσθητα: Αγριοράδικο (Taraxacum officinale - TAROF), Πεντάνευρο (Plantago lanceolate - PLALA) Στελλάρια (Stellaria media - STEME). Χειμερινά σιτηρά Μετρίως ευαίσθητα Βερόνικα (Veronica hederifolia - VERHE, Veronica persica - VERPE), Κολλιτσίδα μεγαλόκαρπη (Galium aparine - GALAP), Πολυκόμπι (Polygonum aviculare - POLAV). Αραβόσιτος Ευαίσθητα Αγριοντοματιά (Solanum nigrum - SOLNI), Τάτουλας (Datura stramonium - DATST).
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
fluroxypyr- meptyl Άθροισμα της ουσίας fluroxypyr, των αλάτων του, των εστέρων του και των συζεύξεων του, που εκφράζονται ως fluroxypyr 0.01 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/12/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
Παρασκευάζεται από την:
Exclusivas Sarabia, S.A. (Huesca)
Polígono Industrial Fondo de Litera, A2, km 411,6
22520
Fraga (Huesca)
SPAIN
TEL: + 34 973737377
e-mail: jmarti@sarabia.eu
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΑΝΟΡΓΚΑΧΗΜ A.E.
Μουρούζη 9
10674
ΑΘΗΝΑ
TEL: 210 7236676
FAX: 210 7236410
e-mail: info@anorgachim.com