Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

PLEDGE 50 WP

Flumioxazine 50%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 47.92%


Οδηγίες εφαρμογής για ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ:

Δόσεις σκευάσματος, δραστικές ουσίες και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του PLEDGE 50 WP για χρηση σε ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μη διασυστηματικό ζιζανιοκτόνο, με προφυτρωτική κυρίως δράση εναντίον ετήσιων πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων σε καλλιέργειες αμπέλου, ελιάς, εσπεριδοειδών και βαμβακιού. Δρα ως αναστολέας βιοσύνθεσης της χλωροφύλλης (παρεμπόδιση του ενζύμου οξειδάση του πρωτοπροφυρινογόνου PPG-O).
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός σε γυμνό έδαφος.
Γ. Παρατηρήσεις για το αμπέλι, την ελιά και τα εσπεριδοειδή:
1. Φυτρωμένα ζιζάνια σε νεαρό στάδιο (2-4 φύλλα) θα καταπολεμηθούν επίσης. Σε περίπτωση παρουσίας ικανού αριθμού φυτρωμένων ζιζανίων, συνιστάται η μεγαλύτερη προτεινόμενη δόση ανά καλλιέργεια.
2. Διάρκεια δράσης: 4-6 μήνες ανάλογα με τη δόση. Οι μέγιστες δόσεις παρέχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας.
3. Οι μικρότερες δόσεις συνιστώνται σε ελαφρά-μέσης σύστασης εδάφη καθώς και σε αναμενόμενη χαμηλή πυκνότητα ζιζανίων ενώ οι υψηλότερες δόσεις συνιστώνται σε βαριά εδάφη και σε αναμενόμενη υψηλή πυκνότητα ζιζανίων.
4. Αν δεν βρέξει τις πρώτες 10 ημέρες μετά την εφαρμογή, συνιστάται πότισμα.
5. Λόγω της εφαρμογής του σκευάσματος αποκλειστικά στις γραμμές φύτευσης, η απαιτούμενη ποσότητα πρέπει να υπολογίζεται βάσει της πραγματικά ψεκαζόμενης επιφάνειας.
Δ. Παρατηρήσεις για το βαμβάκι:
1. Σε εδάφη με περιεκτικότητα σε άμμο πάνω από 60% υπάρχει κίνδυνος φυτοτοξικότητας σε περίπτωση βροχόπτωσης υψηλής έντασης κατά το στάδιο της έκπτυξης ως το στάδιο των κοτυλυδόνων. Σε αυτά τα εδάφη, για τον ίδιο λόγο προτείνεται η αποφυγή ποτίσματος με κανόνι ή μπεκ κατά το κρίσιμο στάδιο της έκπττυξης της καλλιέργειας ως το στάδιο των κοτυληδόνων.
2. Να γίνεται πότισμα μετά την εφαρμογή και πάντα πριν την έναρξη φυτρώματος του βαμβακιού (εάν μετά την εφαρμογή ακολουθήσει βροχή, δεν απαιτείται πότισμα). Να μην γίνεται μηχανική ενσωμάτωση.
3. Οι μικρότερες δόσεις συνιστώνται σε ελαφράς σύστασης εδάφη ενώ οι υψηλότερες δόσεις συνιστώνται σε βαριά εδάφη.
Συνθήκες εφαρμογής: Γ. Παρατηρήσεις για το αμπέλι, την ελιά και τα εσπεριδοειδή: 1. Φυτρωμένα ζιζάνια σε νεαρό στάδιο (2-4 φύλλα) θα καταπολεμηθούν επίσης. Σε περίπτωση παρουσίας ικανού αριθμού φυτρωμένων ζιζανίων, συνιστάται η μεγαλύτερη προτεινόμενη δόση ανά καλλιέργεια. 2. Διάρκεια δράσης: 4-6 μήνες ανάλογα με τη δόση. Οι μέγιστες δόσεις παρέχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας. 3. Οι μικρότερες δόσεις συνιστώνται σε ελαφρά-μέσης σύστασης εδάφη καθώς και σε αναμενόμενη χαμηλή πυκνότητα ζιζανίων ενώ οι υψηλότερες δόσεις συνιστώνται σε βαριά εδάφη και σε αναμενόμενη υψηλή πυκνότητα ζιζανίων. 4. Αν δεν βρέξει τις πρώτες 10 ημέρες μετά την εφαρμογή, συνιστάται πότισμα. 5. Λόγω της εφαρμογής του σκευάσματος αποκλειστικά στις γραμμές φύτευσης, η απαιτούμενη ποσότητα πρέπει να υπολογίζεται βάσει της πραγματικά ψεκαζόμενης επιφάνειας. Δ. Παρατηρήσεις για το βαμβάκι: 1. Σε εδάφη με περιεκτικότητα σε άμμο πάνω από 60% υπάρχει κίνδυνος φυτοτοξικότητας σε περίπτωση βροχόπτωσης υψηλής έντασης κατά το στάδιο της έκπτυξης ως το στάδιο των κοτυλυδόνων. Σε αυτά τα εδάφη, για τον ίδιο λόγο προτείνεται η αποφυγή ποτίσματος με κανόνι ή μπεκ κατά το κρίσιμο στάδιο της έκπττυξης της καλλιέργειας ως το στάδιο των κοτυληδόνων. 2. Να γίνεται πότισμα μετά την εφαρμογή και πάντα πριν την έναρξη φυτρώματος του βαμβακιού (εάν μετά την εφαρμογή ακολουθήσει βροχή, δεν απαιτείται πότισμα). Να μην γίνεται μηχανική ενσωμάτωση. 3. Οι μικρότερες δόσεις συνιστώνται σε ελαφράς σύστασης εδάφη ενώ οι υψηλότερες δόσεις συνιστώνται σε βαριά εδάφη.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ζιζανιοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για ZRMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 28/02/2038
Ημερομηνία απόσυρσης: 04/03/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 04/03/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
Sumitomo Chemical Agro Europe S.A.S
Parc d’Affaires de Crecy - 10A Rue de la Voie Lactee
69370
Saint Didier au Mont d’Or
FRANCE
TEL: +33 (0) 664356541
FAX: +33 (0) 4-78-64-14-19
e-mail: alexia.faure@sumitomo-chem.fr
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου, ΤΘ 100
19002
Παιανία
TEL: 210 6800900
FAX: 210 6833488
e-mail: info@hellafarm.gr