Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΛΕΜΟΝΙΑ

Χρήση του μυκητοκτόνου DITHANE PLUS 80 WP

DITHANE PLUS 80 WP

Mancozeb 80%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 5.88%


Οδηγίες εφαρμογής για ΛΕΜΟΝΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Φυτόφθορα (Phytophthora spp.)
300 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 - 150 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Εφαρμογή όταν οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη των ασθενειών
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 14
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση κατά διαφόρων μυκητολογικών ασθενειών. Το Mancozeb δρα εμποδίζοντας τον κυτταρικό μεταβολισμό των μυκήτων σε πολλαπλά σημεία. Διαθέτει ευρύ φάσμα δράσης.
Τρόπος Εφαρμογής: Ψεκασμός με καλό λούσιμο του φυλλώματος.
1.Το DITHANE PLUS 80 WP είναι ένα προστατευτικό μυκητοκτόνο. Η πρώτη εφαρμογή είναι καλό να γίνεται πριν την προβλεπόμενη εμφάνιση της ασθένειας. Οι εφαρμογές επαναλαμβάνονται ανάλογα με την πίεση της προσβολής και σύμφωνα με τα συνιστώμενα μεσοδιαστήματα ψεκασμών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο απαιτείται προστασία.
2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της έντασης της προσβολής.
3.Η δόση/ 100 λίτρα νερού να συνδυαστεί καταλληλά με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην υπερβαίνεται η μέγιστη δόση /στρ.
4.Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος το φύλλωμα πρέπει να είναι στεγνό μετά από άρδευση ή βροχή.
5.Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα εάν αναμένεται βροχή εντός 4 ωρών.
6.Να μην χρησιμοποιούνται ως τροφή τα αμπελόφυλλα σε περίπτωση χρήσης του DITHANE PLUS 80 WP.
7.Να ακολουθούνται οι συστάσεις των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων, στις περιοχές όπου εφαρμόζονται.
*«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στο γλοιοσπόριο της ελιάς. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος».
Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GAP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ.
Διαχείρηση ανθεκτικότητας:
Το DITHANE PLUS 80 WP μπορεί να χρησιμοποιείται προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε μυκητοκτόνα με εξειδικευμένο τρόπο δράσης.
Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα: Η χρήση του είναι συμβατή σε προγράμματα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης για τις καλλιέργειες των μηλοειδών και του αμπελιού.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Το DITHANE PLUS 80 WP είναι ένα προστατευτικό μυκητοκτόνο. Η πρώτη εφαρμογή είναι καλό να γίνεται πριν την προβλεπόμενη εμφάνιση της ασθένειας. Οι εφαρμογές επαναλαμβάνονται ανάλογα με την πίεση της προσβολής και σύμφωνα με τα συνιστώμενα μεσοδιαστήματα ψεκασμών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο απαιτείται προστασία. 2.Το εύρος της δόσης είναι ανάλογο της έντασης της προσβολής. 3.Η δόση/ 100 λίτρα νερού να συνδυαστεί καταλληλά με τον όγκο ψεκαστικού υγρού ώστε να μην υπερβαίνεται η μέγιστη δόση /στρ. 4.Πριν την εφαρμογή του σκευάσματος το φύλλωμα πρέπει να είναι στεγνό μετά από άρδευση ή βροχή. 5.Μην εφαρμόζετε το σκεύασμα εάν αναμένεται βροχή εντός 4 ωρών. 6.Να μην χρησιμοποιούνται ως τροφή τα αμπελόφυλλα σε περίπτωση χρήσης του DITHANE PLUS 80 WP. 7.Να ακολουθούνται οι συστάσεις των Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων, στις περιοχές όπου εφαρμόζονται. *«Δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα στο γλοιοσπόριο της ελιάς. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή του σκευάσματος». Το εγκεκριμένο Έντυπο Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (GAP) παρουσιάζεται στο Παράρτημα ΙΙ. Διαχείρηση ανθεκτικότητας: Το DITHANE PLUS 80 WP μπορεί να χρησιμοποιείται προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε μυκητοκτόνα με εξειδικευμένο τρόπο δράσης. Οδηγίες για χρήση σε IPM προγράμματα: Η χρήση του είναι συμβατή σε προγράμματα Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης για τις καλλιέργειες των μηλοειδών και του αμπελιού.
Συνδυαστικότητα:
Στα Μηλοειδή το DITHANE PLUS 80 WP μπορεί να συνδυαστεί με σκευάσματα με δ.ο. myclobutanil ή fenbuconazol.
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις προτεινόμενες καλλιέργειες και δόσεις εφαρμογής. Να μη χρησιμοποιείται στις ποικιλίες της αχλαδιάς Κρυστάλλι, Κόσια και Βουτυράτα. Μπορεί να προκαλέσει σκωριόχρωση σε μηλιές ποικιλίας “Golden Delicious”.

Συσκευασία:
-Είδος: Σάκοι, σακίδια ή κουτιά με εσωτερικά σακίδια.
-Μέγεθος: 200 γραμ. έως 50 κιλά.
-Υλικό:
(α)Σάκοι πολύφυλλοι, PE/EVOH/PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ PE/ χαρτί.
(β)Σάκοι πολύφυλλοι, microperforated PE επένδυση μέσα σε χαρτί/AL/PE/ χαρτί/LDPE/ χαρτί.
(γ) Σάκοι πολύφυλλοι, PE/EVOH/PE επένδυση μέσα σε χαρτί
(δ)Σάκοι πολύφυλλοι, PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ χαρτί/ χαρτί.
(ε)Σάκοι πολύφυλλοι PE/ PA/ PE επένδυση μέσα σε χαρτί/ χαρτί/ χαρτί/ χαρτί.
(στ)Σάκοι πολύφυλλοι, PE επένδυση μέσα σε PE εξωτερικό σάκο.
(ζ)Κουτιά χάρτινα με εσωτερικά σακίδια PE.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 31/01/2022
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09