Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

HF CALIBRA

MCPA- thioethyl 2%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 97.85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του HF CALIBRA για χρηση σε ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φυτορρυθμιστική ουσία που αυξάνει την φωτοσύνθεση και τον μεταβολισμό αζώτου, φωσφόρου καθώς και την πρόσληψη καλίου με αποτέλεσμα να συντελεί στην αύξηση του μέγεθος των καρπών σε πορτοκαλιές, μανταρινιές και μηλιές, ενώ συγχρόνως στα εσπεριδοειδή και στο ακτινίδιο συμβάλει και στην πρόληψη της καρπόπτωσης. Επίσης το HF Calibra αυξάνει το μέγεθος των καρπών σε βερίκοκο, ροδάκινο, νεκταρίνι, δαμάσκηνο και συντελεί στην πρώιμη ωρίμανση τους.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός καλύψεως.
1.Σε όλες τις ποικιλίες μανταρινιών και πορτοκαλιών συνιστάται να χρησιμοποιείται μαζί με χηλικό κάλιο.
2.Επιπλέον στις ποικιλίες της μανταρινιάς Satsuma και Κλημεντίνες καθώς και στις πορτοκαλιές, να γίνεται προσθήκη αμινοξέων και μαγνησίου.
3.Στα υβρίδια μανταρινιού (Nova, Fortune, Minneola, Ortanique, κ.τ.λ.), δεν επιτρέπεται η προσθήκη αμινοξέως, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί από πλήρως ισορροπημένο
διαφυλλικό λίπασμα σε συνδυασμό με μαγνήσιο ως διορθωτή.
4.Το HF CALIBRA μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες και τη δόση χρήσης, να διατηρεί τη βλαστική ανάπτυξη για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που βελτιώνει αισθητά την μετατόπιση των σακχάρων προς τούς καρπούς.
5.Θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της άρδευσης ή της βροχής.
6.Να μην εφαρμόζεται όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ασταθείς.
7.Συνιστάται η χρήση του με έναν μη ιοντικό παράγοντα διαβροχής ή έναν ρυθμιστή του pH, ο
οποίος χρησιμεύει ταυτόχρονα ως παράγοντας διαβροχής.
8.Μην εφαρμόζετε το HF CALIBRA όταν τα δένδρα υποφέρουν από προσβολές ή δεν είναι επαρκώς λιπασμένα ή υποφέρουν από συνθήκες στρες (υγρασία, ξηρασία, ιώσεις, τροφοπενίες, κ.λπ.)
9.Εφαρμόζεται αμέσως μετά την παρασκευή του πολτού.
10.Σε περίπτωση βροχής εντός 6 ωρών από την εφαρμογή με ένταση μεγαλύτερη από 10 l/m3
συνιστάται η επανάληψη της εφαρμογής σε 4-6 ημέρες.
*«Για την ανωτέρω χρήση ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο ακτινίδιο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Σε όλες τις ποικιλίες μανταρινιών και πορτοκαλιών συνιστάται να χρησιμοποιείται μαζί με χηλικό κάλιο. 2.Επιπλέον στις ποικιλίες της μανταρινιάς Satsuma και Κλημεντίνες καθώς και στις πορτοκαλιές, να γίνεται προσθήκη αμινοξέων και μαγνησίου. 3.Στα υβρίδια μανταρινιού (Nova, Fortune, Minneola, Ortanique, κ.τ.λ.), δεν επιτρέπεται η προσθήκη αμινοξέως, το οποίο όμως μπορεί να αντικατασταθεί από πλήρως ισορροπημένο διαφυλλικό λίπασμα σε συνδυασμό με μαγνήσιο ως διορθωτή. 4.Το HF CALIBRA μπορεί, ανάλογα με τις συνθήκες και τη δόση χρήσης, να διατηρεί τη βλαστική ανάπτυξη για κάποιο χρονικό διάστημα, γεγονός που βελτιώνει αισθητά την μετατόπιση των σακχάρων προς τούς καρπούς. 5.Θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της άρδευσης ή της βροχής. 6.Να μην εφαρμόζεται όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ασταθείς. 7.Συνιστάται η χρήση του με έναν μη ιοντικό παράγοντα διαβροχής ή έναν ρυθμιστή του pH, ο οποίος χρησιμεύει ταυτόχρονα ως παράγοντας διαβροχής. 8.Μην εφαρμόζετε το HF CALIBRA όταν τα δένδρα υποφέρουν από προσβολές ή δεν είναι επαρκώς λιπασμένα ή υποφέρουν από συνθήκες στρες (υγρασία, ξηρασία, ιώσεις, τροφοπενίες, κ.λπ.) 9.Εφαρμόζεται αμέσως μετά την παρασκευή του πολτού. 10.Σε περίπτωση βροχής εντός 6 ωρών από την εφαρμογή με ένταση μεγαλύτερη από 10 l/m3 συνιστάται η επανάληψη της εφαρμογής σε 4-6 ημέρες. *«Για την ανωτέρω χρήση ήσσονος σημασίας, δεν έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και δεν έχει γίνει έλεγχος για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο ακτινίδιο από τη χρήση του σκευάσματος. Για τη χρήση αυτή, ο κάτοχος της άδειας δεν φέρει ευθύνη για πιθανές αποτυχίες που αφορούν την αποτελεσματικότητα ή τη φυτοτοξικότητα από τη χρήση του σκευάσματος».
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 15/08/2027
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Επικίνδυνο για το περιβάλλον (GHS09)
ΣΑΜΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Αναστ. Ντούνη 58
19400
TEL: 210 5223834
FAX: 210 1219326
e-mail: a.samoudis@sipcam.gr