Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FALGRO 4 SL

Gibberellic acid 4%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 95.02%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του FALGRO 4 SL για χρηση σε ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φυτορρυθμιστική ουσία, προάγει την επιμήκυνση των κυττάρων και χρησιμοποιείται για αύξηση της καρπόδεσης, βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της παραγωγής στις καλλιέργειες αμπέλι, εσπεριδοειδή, αχλαδιά και αγκινάρα.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος πλήρους κάλυψης μέχρι απορροής,
- Χρησιμοποιείτε μεγάλους όγκους νερού για να εξασφαλιστεί καλή κάλυψη της καλλιέργειας. Προσαρμόστε τον ψεκαστικό όγκο στο στάδιο ανάπτυξης και τον όγκο βλάστησης της καλλιέργειας.
- Για να εξασφαλίσετε καλλίτερη απορρόφηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα του FALGRO 4 SL ψεκάστε κατά προτίμηση όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή (το πρωί ή το βράδυ). Μην ψεκάζετε φυτά που υποφέρουν από έλλειψη νερού.
- Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στον ψεκαστήρα για μεγάλο διάστημα (για παράδειγμα όταν διακόπτετε για φαγητό ή για την επόμενη ημέρα).
1) Εσπεριδοειδή:
Προσοχή: Όταν οι συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας δεν είναι ευνοϊκές η εφαρμογή γιββεριλλικού οξέος σε ορισμένες ποικιλίες εσπεριδοειδών όπως η Turkey Valencia και η Bhiahinnia Navel μπορεί να προκαλέσει φυτοτοξικότητα.
Για καλύτερη απορρόφηση του γιββεριλλικού οξέος, το pH του διαλύματος πρέπει να είναι 4-5.5
2) Αχλαδιά:
Καλή ανταπόκριση στο FALGRO 4SL μπορεί να επιτευχθεί σε ποικιλίες όπως: Louise Bonne d’Avranches, Buttira Giffard, Coscia, Gentilona, Passacrassane, Spadona, Spadoncina, Triumph of Vienna, William. FALGRO 4L δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην ποικιλία Doyenné du Comice.
Προσοχή: Οι καλλιεργητικές πρακτικές (κυρίως κλάδεμα και έλεγχος ευρωστίας) και η λίπανση πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με το προσδοκώμενο φορτίο των δένδρων σε καρπούς. Η χρήση του FALGRO 4SL σε υψηλές δόσεις μπορεί να αλλοιώσει την μορφή των καρπών (επιμήκυνση) και να ελαττώσει την άνθηση του επόμενου χρόνου.
3) Αμπέλι:
Στις οινοποιήσιμες ποικιλίες (Chardonnay, Picolit, Tocai, κλπ), η εφαρμογή FALGRO 4SL βελτιώνει το μήκος των βοτρύων με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο συμπαγείς και να ελαττώνεται η πιθανότητα προσβολής από βοτρύτη (Botrytis cinerea).
Η χρήση του FALGRO 4SL σε μείγμα βυτίου με ένα προσκολλητικό βελτιώνει τη διείσδυση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Προσοχή: Σε πολύ ευπαθείς ποικιλίες όπως η Riesling χρησιμοποιείστε το FALGRO 4SL σε μειωμένη δόση.
4) Αγκινάρα:
Προσοχή: Για να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του FALGRO 4SL και να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση της παραγωγής πρέπει να αυξηθούν ανάλογα η λίπανση και η άρδευση. Υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητων επιδράσεων στις ποικιλίες Romanesco & Spinoso.
Δεν θα πρέπει να εισέρχεστε στο πεδίο εφαρμογής μέχρι να στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από τις επιφάνειες των φύλλων
Συνθήκες εφαρμογής: - Χρησιμοποιείτε μεγάλους όγκους νερού για να εξασφαλιστεί καλή κάλυψη της καλλιέργειας. Προσαρμόστε τον ψεκαστικό όγκο στο στάδιο ανάπτυξης και τον όγκο βλάστησης της καλλιέργειας. - Για να εξασφαλίσετε καλλίτερη απορρόφηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα του FALGRO 4 SL ψεκάστε κατά προτίμηση όταν η σχετική υγρασία είναι υψηλή (το πρωί ή το βράδυ). Μην ψεκάζετε φυτά που υποφέρουν από έλλειψη νερού. - Μην αφήνετε το ψεκαστικό διάλυμα στον ψεκαστήρα για μεγάλο διάστημα (για παράδειγμα όταν διακόπτετε για φαγητό ή για την επόμενη ημέρα). 1) Εσπεριδοειδή: Προσοχή: Όταν οι συνθήκες ανάπτυξης της καλλιέργειας δεν είναι ευνοϊκές η εφαρμογή γιββεριλλικού οξέος σε ορισμένες ποικιλίες εσπεριδοειδών όπως η Turkey Valencia και η Bhiahinnia Navel μπορεί να προκαλέσει φυτοτοξικότητα. Για καλύτερη απορρόφηση του γιββεριλλικού οξέος, το pH του διαλύματος πρέπει να είναι 4-5.5 2) Αχλαδιά: Καλή ανταπόκριση στο FALGRO 4SL μπορεί να επιτευχθεί σε ποικιλίες όπως: Louise Bonne d’Avranches, Buttira Giffard, Coscia, Gentilona, Passacrassane, Spadona, Spadoncina, Triumph of Vienna, William. FALGRO 4L δεν πρέπει να εφαρμόζεται στην ποικιλία Doyenné du Comice. Προσοχή: Οι καλλιεργητικές πρακτικές (κυρίως κλάδεμα και έλεγχος ευρωστίας) και η λίπανση πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με το προσδοκώμενο φορτίο των δένδρων σε καρπούς. Η χρήση του FALGRO 4SL σε υψηλές δόσεις μπορεί να αλλοιώσει την μορφή των καρπών (επιμήκυνση) και να ελαττώσει την άνθηση του επόμενου χρόνου. 3) Αμπέλι: Στις οινοποιήσιμες ποικιλίες (Chardonnay, Picolit, Tocai, κλπ), η εφαρμογή FALGRO 4SL βελτιώνει το μήκος των βοτρύων με αποτέλεσμα να γίνονται λιγότερο συμπαγείς και να ελαττώνεται η πιθανότητα προσβολής από βοτρύτη (Botrytis cinerea). Η χρήση του FALGRO 4SL σε μείγμα βυτίου με ένα προσκολλητικό βελτιώνει τη διείσδυση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Προσοχή: Σε πολύ ευπαθείς ποικιλίες όπως η Riesling χρησιμοποιείστε το FALGRO 4SL σε μειωμένη δόση. 4) Αγκινάρα: Προσοχή: Για να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του FALGRO 4SL και να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αύξηση της παραγωγής πρέπει να αυξηθούν ανάλογα η λίπανση και η άρδευση. Υπάρχει πιθανότητα ανεπιθύμητων επιδράσεων στις ποικιλίες Romanesco & Spinoso. Δεν θα πρέπει να εισέρχεστε στο πεδίο εφαρμογής μέχρι να στεγνώσει εντελώς το ψεκαστικό υγρό από τις επιφάνειες των φύλλων
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Επανέγκριση (άρθρο 80.5). Σκευάσματα που υπέβαλαν φάκελο προ 6/2011 και εγκρίθηκαν με το ΠΔ 115
Λήξη έγκρισης: 31/08/2024
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07
Παρασκευάζεται από την:
Fine Agrochemicals Limited
Hill End House, Whittington
WR5 2RQ, UK
Worcester
United Kingdom
TEL: +44 (0) 1905361800
FAX: +44 (0) 1905 361810
e-mail: noraoc@fine.eu
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
ΦΙΛΟΚΡΟΠ Α.Ε
1o χλμ. Λεωφόρου Παιανίας–Μαρκοπούλου
19002
Παιανία
TEL: 211 7772111
e-mail: filokrop@gmail.com