FOSETAL 80 WG
Fosetyl aluminium Al 80% 
Βρέξιμοι Κόκκοι (WG) / Βοηθητικές ουσίες: 16.7%
Οδηγίες εφαρμογής για ΦΡΑΠΑ:
Δόσεις σκευάσματος
Φυτόφθορα (σήψη λαιμού και ριζών) (Phytophthora spp.) | 250-450 γραμμάρια στο στρέμμα |
Φυτόφθορα | 250 - 300 γρ. στα 100 λίτρα ψεκ. Υγρό |
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 - 150 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 3
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: 3 ψεκασμοί:
Ο πρώτος την άνοιξη, στην
αρχή της άνθησης, ο δεύτερος
τον Ιούλιο και ο τρίτος Οκτώβρη-
Νοέμβρη
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 15
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος

Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό μυκητοκτόνο με προστατευτική και θεραπευτική δράση.
Παρουσιάζει συμπλαστική και αποπλαστική κίνηση και δρα παρεμποδίζοντας την βλάστηση των σπορίων αλλά και επάγοντας μηχανισμούς άμυνας των φυτών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, να ακολουθούνται οι οδηγίες των Γεωργικών Προειδοποιήσεων.
2.Η χρήση στο γκρέιπφρουτ περιλαμβάνει τη φράπα (CIDGR).
3.Η χρήση στην πορτοκαλιά περιλαμβάνει τη νεραντζιά (CIDAU) και το περγαμόντο (CIDAB).
4.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά (CIDME).
5.Η χρήση στη μανταρινιά περιλαμβάνει και τις κλημεντίνες (CIDCL).
6.Η χρήση στη αχλαδιά περιλαμβάνει και την αχλαδομηλιά (PYUPY).
2.Η χρήση στο γκρέιπφρουτ περιλαμβάνει τη φράπα (CIDGR).
3.Η χρήση στην πορτοκαλιά περιλαμβάνει τη νεραντζιά (CIDAU) και το περγαμόντο (CIDAB).
4.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά (CIDME).
5.Η χρήση στη μανταρινιά περιλαμβάνει και τις κλημεντίνες (CIDCL).
6.Η χρήση στη αχλαδιά περιλαμβάνει και την αχλαδομηλιά (PYUPY).
Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα
Φυτοτοξικότητα:
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες, δόσεις εφαρμογής στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα.
Δεν είναι φυτοτοξικό στις συνιστώμενες καλλιέργειες, δόσεις εφαρμογής στις ελληνικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, εφόσον τηρούνται οι οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα.
Συνδυαστικότητα:
Δε συνιστάται η ανάμειξη του ETYLIT 80 WG με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Το προϊόν θα πρέπει να εφαρμοστεί αφού περάσει διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας από εφαρμογή με παραφινικό λάδι. Το προϊόν δε συνδυάζεται με διαφυλλικά λιπάσματα αζώτου.
Δε συνιστάται η ανάμειξη του ETYLIT 80 WG με άλλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Το προϊόν θα πρέπει να εφαρμοστεί αφού περάσει διάστημα τουλάχιστον μίας εβδομάδας από εφαρμογή με παραφινικό λάδι. Το προϊόν δε συνδυάζεται με διαφυλλικά λιπάσματα αζώτου.
Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Παρασκευάζεται από την:
ASCENZA AGRO S.A. (Setubal)
Avenida do Rio Tejo, Herdade das Praias
2910-440
Setubal
PORTUGAL
TEL: 351 21322731
e-mail: monica.teixeira@ascenza.rovensa.com
ASCENZA AGRO S.A. (Setubal)
Avenida do Rio Tejo, Herdade das Praias
2910-440
Setubal
PORTUGAL
TEL: 351 21322731
e-mail: monica.teixeira@ascenza.rovensa.com

Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
AGROLOGY ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τ.Θ. 1089 ΒΙ.ΠΕ.Θ. ΣΙΝΔΟΣ
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2311 998600
FAX: 2311 998601
e-mail: e.giounnaki@agrology.eu
AGROLOGY ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Τ.Θ. 1089 ΒΙ.ΠΕ.Θ. ΣΙΝΔΟΣ
57022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TEL: 2311 998600
FAX: 2311 998601
e-mail: e.giounnaki@agrology.eu