Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Χρήση του εντομοκτόνου PROFIL 20 SG

PROFIL 20 SG

Acetamiprid 20%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 79.85%


Οδηγίες εφαρμογής για ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Αφίδες (Aphis pomi)
Αφίδες (Aphis spiraecola)
Φυλλορύκτες (Leucoptera malifoliella)
Αφίδες (Myzus cerasi)
Πράσινη αφίδα (Myzus persicae)
Φυλλορύκτες (Phyllonorycter blancardella)
25-37.5 γραμμάρια στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Έντομα,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 100 - 150 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος
Ψεκασμοί φυλλώματος με την έναρξη της προσβολής
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 14
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Εντομοκτόνο της ομάδας των νεονικοτινοειδών. Είναι διασυστηματικό εντομοκτόνο, επαφής και στομάχου, με ευρύ φάσμα δράσης εναντίον κυρίως μυζητικών εντόμων όπως οι αφίδες, οι αλευρώδεις, και ορισμένα Λεπιδόπτερα όπως ο φυλλοκνίστης των εσπεριδοειδών (Phyllocnistis citri). Δρα δεσμεύοντας τους μετασυναπτικούς (νικοτινικούς) υποδοχείς της ακετυλοχολίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εντόμου.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός φυλλώματος.
Να χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων στο ελάχιστο.
Να αποφεύγετε την χρήση του PROFIL 20 SG σε καλλιέργειες που έχουν ψεκασθεί με άλλα νεονικοτινοειδή σκευάσματα καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που σκευάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.
Να γίνεται εναλλαγή του PROFIL 20 SG με σκευάσματα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από τα νεονικοτινοειδή.
Προληπτικά μέτρα για την προστασία των ωφέλιμων αρθρόποδων:
Σε θερμοκήπια που γίνεται εφαρμογή του PROFIL 20 SG, η εξαπόλυση βομβίνων (για επικονίαση των ανθέων) ή/και αρπακτικών ακάρεων, να γίνεται μόνο μετά το στέγνωμα των φύλλων.
Η εξαπόλυση των υμενόπτερων παρασιτοειδών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG.
Η εξαπόλυση του αρπακτικού Orius θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG.
Επιβάλλεται η διατήρηση αψέκαστης ζώνης δέντρων εσπεριδοειδών σε ποσοστό 5% για τη προστασία του ωφέλιμου εντόμου c. noaki.
Συνθήκες εφαρμογής: Να χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές της ολοκληρωμένης διαχείρισης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των επεμβάσεων στο ελάχιστο. Να αποφεύγετε την χρήση του PROFIL 20 SG σε καλλιέργειες που έχουν ψεκασθεί με άλλα νεονικοτινοειδή σκευάσματα καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που σκευάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά. Να γίνεται εναλλαγή του PROFIL 20 SG με σκευάσματα που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης από τα νεονικοτινοειδή. Προληπτικά μέτρα για την προστασία των ωφέλιμων αρθρόποδων: Σε θερμοκήπια που γίνεται εφαρμογή του PROFIL 20 SG, η εξαπόλυση βομβίνων (για επικονίαση των ανθέων) ή/και αρπακτικών ακάρεων, να γίνεται μόνο μετά το στέγνωμα των φύλλων. Η εξαπόλυση των υμενόπτερων παρασιτοειδών θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG. Η εξαπόλυση του αρπακτικού Orius θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 βδομάδες μετά την εφαρμογή του PROFIL 20 SG. Επιβάλλεται η διατήρηση αψέκαστης ζώνης δέντρων εσπεριδοειδών σε ποσοστό 5% για τη προστασία του ωφέλιμου εντόμου c. noaki.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των καλλιεργούμενων ειδών και ποικιλιών καλλωπιστικών φυτών συνιστάται πριν τον ψεκασμό της καλλιέργειας να γίνει δοκιμή σε μικρή έκταση.
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Acetamiprid 0.8 mg/kg

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 31/07/2021
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09