Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ROUNDUP GOLD 36 SL

Glyphosate 36%

Πυκνό Διάλυμα (SL) / Βοηθητικές ουσίες: 39%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΕΡΑΣΙΑ:

Δόσεις σκευάσματος

150-200 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
500-800 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αγριάδα (Cynodon dactylon)
800 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Βέλιουρας (Sorghum halepense)
Φτέρη (Pteridium aquilinum)
500 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Γλυστρίδα (Αντράκλα) (Portulaca oleracea)
Πολυκόµπια (Polygonum sp.)
Τσουκνίδα (Urtica sp.)
Μολόχα (Malva sp.)
400-600 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Κύπερη (Cyperus sp.)
600+500 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Αγρωστώδη Ετήσια, Αγρωστώδη Πολυετή, Κυπερώδη, Πλατύφυλλα Ετήσια,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 20 - 40 λίτρα / στρέμμα
Αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 1 έως 3
Μέθοδος εφαρμογής: Κατευθυνόμενος ψεκασμός
Ετήσια ζιζάνια Κατευθυνόμενος ψεκασμός επί της γραμμής της δεντροστοιχίας όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. Πολυετή ζιζάνια Κατευθυνόμενος ψεκασμός επί της γραμμής της δεντροστοιχίας όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση, κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 7
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Διασυστηματικό, μη εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο για την καταπολέμηση ετήσιων και πολυετών (αγρωστωδών, πλατύφυλλων ζιζανίων) και υδροχαρών ζιζανίων, ξυλωδών φυτών. Απορροφάται από τα φύλλα και τους τρυφερούς βλαστούς των ζιζανίων και παρεμποδίζει το ένζυμο EPSPS αναστέλλοντας την βιοσύνθεση των αρωματικών αμινοξέων.
Μέθοδος εφαρμογής: Δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλι, βαμβάκι, ακαλλιέργητες εκτάσεις, κατά μήκος αρδευτικών και στραγγιστικών καναλιών: αυστηρά εντοπισμένη εφαρμογή με ψεκαστήρα χειρός ή κατευθυνόμενος ψεκασμός με καλύπτρα μεταξύ των γραμμών.
Αγροί μετά τη συγκομιδή της καλλιέργειας ή πριν την κατεργασία του εδάφους για σπορά: καθολικός ψεκασμός.
Ομοιόμορφος ψεκασμός του φυλλώματος των ζιζανίων με 20-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα και χωρίς να έλθουν σε επαφή τα σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος με το φύλλωμα, τους τρυφερούς βλαστούς ή τους καρπούς των καλλιεργειών προς αποφυγήν φυτοτοξικότητας ή συσσώρευσης υπολειμμάτων στους καρπούς.
Για την οροβάγχη στον καπνό εφαρμόζεται με 30-40 λίτρα νερό ανά στρέμμα με ψεκασμό καλύψεως της φυτείας.
Χρησιμοποιείτε μπεκ τύπου σκούπας και ψεκάστε με πίεση μικρότερη από 2 ατμόσφαιρες (30 PSI).
Μέγιστη δόση ανά χρήση για το σύνολο των εφαρμογών /12 μήνες: 432 γρ. glyphosate/στρέμμα
1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών.
2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp. (Πολυκόμπι), Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400-600 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους.
3.Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο (1-2) εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης.
4.Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία (1) εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή.
5.Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπεκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες.
6.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά.
7.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκατοστά.
8.Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής.
-Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate.
-Σε αρδευτικά και στραγγιστικά κανάλια πρέπει να γίνεται κατευθυνόμενος ψεκασμός των ζιζανίων στα πρανή, ώστε σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος να μην φθάνουν στην επιφάνεια του νερού.
Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια
Συνθήκες εφαρμογής: Μέγιστη δόση ανά χρήση για το σύνολο των εφαρμογών /12 μήνες: 432 γρ. glyphosate/στρέμμα 1.Στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια ο ψεκασμός των ζιζανίων πρέπει να είναι κατευθυνόμενος αποφεύγοντας επαφή των σταγονιδίων του ψεκαστικού διαλύματος με φύλλωμα, τρυφερούς βλαστούς, παραφυάδες και μη επουλωμένες πληγές κλαδέματος. Ο ψεκασμός επιτρέπεται μόνο σε εγκατεστημένους οπωρώνες ή αμπελώνες από το τρίτο (3ο) έτος από την φύτευσή τους και μετά, ανάλογα με την ανάπτυξη των φυτών. 2.Για τα πλατύφυλλα ζιζάνια Malva sp. (Μολόχες), Urtica sp. (Τσουκνίδες), Polygonum sp. (Πολυκόμπι), Portulaca oleracea (Αντράκλα), η δόση κυμαίνεται από 400-600 κ.εκ./στρέμμα ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης τους. 3.Για την καταπολέμηση των ετήσιων ζιζανίων απαιτούνται συνήθως μία με δύο (1-2) εφαρμογές (χειμώνα-άνοιξη) ή/και (καλοκαίρι-φθινόπωρο) ανάλογα με την εποχή εμφάνισης των ζιζανίων και την καλλιέργεια, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της ζωηρής τους ανάπτυξης. 4.Για την καταπολέμηση πολυετών ζιζανίων απαιτείται συνήθως μία (1) εφαρμογή όταν τα ζιζάνια βρίσκονται κοντά στην άνθηση κατά την άνθηση ή λίγο μετά από αυτή. 5.Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών καλυμμάτων (καλυπτρών) γύρω από τα μπεκ για την αποφυγή φυτοτοξικότητας στις καλλιέργειες. 6.Η χρήση στη λεμονιά περιλαμβάνει την κιτριά. 7.Για την αγριάδα, η εφαρμογή να γίνεται όταν έχει ύψος 15-30 εκατοστά. 8.Για τη φτέρη η εφαρμογή να γίνεται μετά το ξεδίπλωμα της κορυφής. -Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων (μηχανική μέθοδος, καλλιεργητικά μέτρα κλπ) όπου αυτό είναι δυνατό και να γίνεται εναλλαγή ζιζανιοκτόνων (ζιζανιοκτόνα με διαφορετικό τρόπο δράσης) για την αποφυγή ανάπτυξης ανθεκτικότητας των ζιζανίων στην δραστική ουσία glyphosate. -Σε αρδευτικά και στραγγιστικά κανάλια πρέπει να γίνεται κατευθυνόμενος ψεκασμός των ζιζανίων στα πρανή, ώστε σταγονίδια του ψεκαστικού διαλύματος να μην φθάνουν στην επιφάνεια του νερού. Η εφαρμογή να γίνεται όταν δεν υπάρχει νερό στα στραγγιστικά κανάλια
Μέγιστα Επιτρεπτά Όρια Υπολειμμάτων (MRLs) του παραπάνω σκευάσματος για τη συγγεκριμένη καλλιεργεια
Δραστική ουσίαΕπεξήγησηΜέγ.Υπολειμματικότητα
Glyphosate 0.1 mg/kg

Τύπος έγκρισης: Ανανέωση της άδειας μετά την ανανέωση της δ.ο. για CMS (άρθρο 43)
Λήξη έγκρισης: 15/12/2024
Ημερομηνία απόσυρσης: 15/05/2025
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: 15/05/2025
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09