Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

CheckMate Puffer PTB

(e)-5-Decen-1-yl acetate 17.48% / (e)-5-decenol 4.5 3.63%

Αέριο (AE) / Βοηθητικές ουσίες: 78.89%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΕΡΑΣΙΑ:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογία, και τρόπο εφαρμογής του CheckMate Puffer PTB για χρηση σε ΚΕΡΑΣΙΑ εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φερομόνη φύλου για καταπολέμηση της ανάρσια (Anarsia lineatella) σε πυρηνόκαρπα.
Μέθοδος εφαρμογής: Τοποθετήστε το δοχείο του προϊόντος στην συσκευή αυτόματης διάχυσης και σιγουρευτείτε ότι παραμένει ανενεργό μέχρι την τοποθέτησή του στο χωράφι. Για να αποφύγετε τυχαίο ψεκασμό, βεβαιωθείτε ότι τα ακροφύσια του δοχείου είναι στραμμένα μακριά από το πρόσωπο κατά την εφαρμογή. Αναρτήστε τη συσκευή σε κλαδί ή πάσσαλο στο ανώτερο 1/3 της κόμης του δέντρου ή ψηλότερα (λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη της κόμης κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου). Αποφύγετε τη διάχυση του προϊόντος απευθείας στη βλαστική ζώνη ώστε να μεγιστοποιήσετε τη διασπορά της φερομόνης.
1. Το προϊόν παρεμποδίζει τη σύζευξη των ακμαίων εντόμων Anarsia lineatella. Δεν επηρεάζει κανένα άλλο είδος
2. Για τον καθορισμό του χρόνου εφαρμογής, χρησιμοποιείστε παγίδες παρακολούθησης και συμβουλευτείτε τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Εξασφαλίστε ακριβή εικόνα της κατάστασης του οπωρώνα με καταμέτρηση των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και ελέγχους των καρπών για προσβολές από ανάρσια καθ’ όλη τη διάρκεια προστασίας της καλλιέργειας.
3. Ανάλογα με το σχήμα και τις διαστάσεις του οπωρώνα, την κατεύθυνση των επικρατέστερων ανέμων, την ποικιλία και τις γειτονικές καλλιέργειες οι οποίες μπορεί να γίνουν εστίες μετακίνησης ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών ανάρσιας, υπολογίστε εκ των προτέρων τις αποστάσεις μεταξύ των διαχυτήρων ώστε η κατανομή τους να είναι ομοιόμορφη. Σε γενικές γραμμές προτείνεται ομοιόμορφη κατανομή με πρόσθετη προστασία στις άκρες του αγρού που βρίσκονται στην κατεύθυνση των επικρατέστερων ανέμων.
4. Σε περίπτωση καθυστέρησης της εφαρμογής, μετά την έναρξη της πτήσης, προτείνονται συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα εντομοκτόνα ή άλλες μεθόδους καταπολέμησης των αυγών και των προνυμφών που ήδη υπάρχουν στον οπωρώνα
5. Σε αγρούς με ιστορικό υψηλής πίεσης πληθυσμού ή σε περίπτωση εμφάνισης μη αποδεκτών προσβολών πραγματοποιείστε συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα εντομοκτόνα ή άλλες μεθόδους καταπολέμησης.
Συνθήκες εφαρμογής: 1. Το προϊόν παρεμποδίζει τη σύζευξη των ακμαίων εντόμων Anarsia lineatella. Δεν επηρεάζει κανένα άλλο είδος 2. Για τον καθορισμό του χρόνου εφαρμογής, χρησιμοποιείστε παγίδες παρακολούθησης και συμβουλευτείτε τις γεωργικές προειδοποιήσεις. Εξασφαλίστε ακριβή εικόνα της κατάστασης του οπωρώνα με καταμέτρηση των συλλήψεων στις παγίδες παρακολούθησης και ελέγχους των καρπών για προσβολές από ανάρσια καθ’ όλη τη διάρκεια προστασίας της καλλιέργειας. 3. Ανάλογα με το σχήμα και τις διαστάσεις του οπωρώνα, την κατεύθυνση των επικρατέστερων ανέμων, την ποικιλία και τις γειτονικές καλλιέργειες οι οποίες μπορεί να γίνουν εστίες μετακίνησης ήδη γονιμοποιημένων θηλυκών ανάρσιας, υπολογίστε εκ των προτέρων τις αποστάσεις μεταξύ των διαχυτήρων ώστε η κατανομή τους να είναι ομοιόμορφη. Σε γενικές γραμμές προτείνεται ομοιόμορφη κατανομή με πρόσθετη προστασία στις άκρες του αγρού που βρίσκονται στην κατεύθυνση των επικρατέστερων ανέμων. 4. Σε περίπτωση καθυστέρησης της εφαρμογής, μετά την έναρξη της πτήσης, προτείνονται συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα εντομοκτόνα ή άλλες μεθόδους καταπολέμησης των αυγών και των προνυμφών που ήδη υπάρχουν στον οπωρώνα 5. Σε αγρούς με ιστορικό υψηλής πίεσης πληθυσμού ή σε περίπτωση εμφάνισης μη αποδεκτών προσβολών πραγματοποιείστε συμπληρωματικά εφαρμογές με κατάλληλα εντομοκτόνα ή άλλες μεθόδους καταπολέμησης.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής της Φερομόνης

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Νέα έγκριση (CMS) (άρθρο 37.4)
Λήξη έγκρισης: 31/08/2023
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS02+GHS07