Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

FRUPICA-S 50 WP

Mepanipyrim 50%

Βρέξιμη Σκόνη (WP) / Βοηθητικές ουσίες: 38.9%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες:

Δόσεις και οδηγίες εφαρμογής

Tο περιεχόμενο ειναι ορατό μονο σε συνδρομητές της σελίδας

Για να δείτε την ακριβης δοσολογια, και τρόπο εφαρμογής του FRUPICA-S 50 WP για χρηση σε ΑΜΠΕΛΙ: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες εισέλθετε στο σύστημα
Plant Protection
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο με προστατευτική δράση της ομάδας των ανιλινοπυριμιδινών για την αντιμετώπιση της τεφράς σήψης. Δεν επηρεάζει τη βλάστηση των σπορίων αλλά την επιμήκυνση του βλαστικού σωλήνα και τη διείσδυση του παθογόνου στον ξενιστή. Δεν κινείται διασυστηματικά αλλά εμφανίζει διελασματική δράση. Η αντιμικροβιακή του δράση οφείλεται στην παρεμπόδιση της βιοσύνθεσης ή της απέκκρισης λυτικών ενζύμων από το παθογόνο.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμοί πλήρους καλύψεως.
Μην εφαρμόζεται το FRUPICA 50WP όταν αναμένεται βροχή ή εφαρμόζεται τεχνητή βροχή
Διαχείριση της ανθεκτικότητας Σε μια καλλιεργητική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται στην ίδια
καλλιέργεια επαναλαμβανόμενη εφαρμογή μόνο με μυκητοκτόνα της ομάδας των ανιλινοπυριμιδινών εναντίον υψηλού κινδύνου παθογόνων όπως ο βοτρύτης.
Για αποτελεσματικό έλεγχο της τεφράς σήψης το FRUPICA 50WP πρέπει να χρησιμοποιείται σε εναλλαγή με βοτρυδιοκτόνα που δεν εμφανίζουν διασταυρωτή ανθεκτικότητα.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται διαφορετικά μυκητοκτόνα της ομάδας των ανιλινοπυριμιδινών στην ίδια
καλλιέργεια ανά καλλιεργητική περίοδο, ο συνολικός αριθμός τωνεφαρμογών με φυτοπροστατευτικά προϊόντα πουπεριέχουν mepanipyrim, cyprodinil ή pyrimethanil δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 εφαρμογές/ καλλιεργητική περίοδο.
Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (υδάτινες επιφάνειες)
Για να προστατέψτε τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας
1. 5 μ μέχρι τα επιφανειακά ύδατα για καλλιέργειες τομάτας και φράουλας.
2. 10 μ μέχρι τα επιφανειακά ύδατα για καλλιέργεια αμπελιού.
Το προϊόν παραμένει σταθερό για 2 έτη όταν αποθηκεύεται κλειστό στην αρχική του συσκευασία σε δροσερό ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο.
Συνθήκες εφαρμογής: Μην εφαρμόζεται το FRUPICA 50WP όταν αναμένεται βροχή ή εφαρμόζεται τεχνητή βροχή Διαχείριση της ανθεκτικότητας Σε μια καλλιεργητική περίοδο δεν πρέπει να γίνεται στην ίδια καλλιέργεια επαναλαμβανόμενη εφαρμογή μόνο με μυκητοκτόνα της ομάδας των ανιλινοπυριμιδινών εναντίον υψηλού κινδύνου παθογόνων όπως ο βοτρύτης. Για αποτελεσματικό έλεγχο της τεφράς σήψης το FRUPICA 50WP πρέπει να χρησιμοποιείται σε εναλλαγή με βοτρυδιοκτόνα που δεν εμφανίζουν διασταυρωτή ανθεκτικότητα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται διαφορετικά μυκητοκτόνα της ομάδας των ανιλινοπυριμιδινών στην ίδια καλλιέργεια ανά καλλιεργητική περίοδο, ο συνολικός αριθμός τωνεφαρμογών με φυτοπροστατευτικά προϊόντα πουπεριέχουν mepanipyrim, cyprodinil ή pyrimethanil δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 εφαρμογές/ καλλιεργητική περίοδο. Διαχείριση διασποράς ψεκαστικών σταγονιδίων (υδάτινες επιφάνειες) Για να προστατέψτε τους υδρόβιους οργανισμούς να αφήσετε μια αψέκαστη ζώνη προστασίας 1. 5 μ μέχρι τα επιφανειακά ύδατα για καλλιέργειες τομάτας και φράουλας. 2. 10 μ μέχρι τα επιφανειακά ύδατα για καλλιέργεια αμπελιού. Το προϊόν παραμένει σταθερό για 2 έτη όταν αποθηκεύεται κλειστό στην αρχική του συσκευασία σε δροσερό ξηρό και καλά αεριζόμενο χώρο.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του μυκητοκτόνου

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση σύμφωνα με τον Κανονισμό 1107/2009
Λήξη έγκρισης: 15/03/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS08+GHS09
Παρασκευάζεται από την:
SIPCAM OXON S.p.A. (Milano)
Via Sempione 195
20016 20016
Pero (Milano)
ITALY
TEL: 00390371 596229
FAX: 00390371 596230
e-mail: vricci@sipcam.it
Υπεύθυνοι διάθεσης στην αγορά::
SIPCAM ΕΛΛΑΣ Μ. Α.Ε.
Βασιλέως Κωνσταντίνου 32
19400
ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
TEL: +30 2105223834
e-mail: info@sipcam.gr
ΣΑΜΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Αναστ. Ντούνη 58
19400
TEL: 210 5223834
FAX: 210 1219326
e-mail: a.samoudis@sipcam.gr