Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

AMALINE FLOW

Copper sulfate, tri-basic 26.66% / zoxamide 4%

Συμπ. Αιώρημα (SC) / Βοηθητικές ουσίες: 62.08%


Οδηγίες εφαρμογής για ΑΜΠΕΛΙ: ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ:

Δόσεις σκευάσματος

Περονόσπορος (Plasmopara viticola)
250-280 Κυβ.εκ. (ml) στο στρέμμα
Περονόσπορος 250-280 γρ / 100 λίτρα ψεκ. υγρού
Αιτίες Χορηγησης σκευάσματος: Μύκητες,
Όγκος ψεκαστικού υγρού: 50 - 100 λίτρα / στρέμμα
Μέγιστος αριθμός εφαρμογών ανά καλλ/κή περίοδο: 2
Mεσοδιάστηµα µεταξύ των εφαρµογών: 8 - 12 ηµέρες
Τρόπος και χρόνος εφαρμογής: Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περίοδο, σύμφωνα με τις συστάσεις των γεωργικών προειδοποιήσεων. Προτιμάται η χρήση του από την καρπόδεση και ως και 28 ημέρες πριν τη συγκομιδή.
Τελευταία επέμβαση πρίν τη συγκομιδή - Αριθμός ημερών: 28
Το σκέυασμα συνταγογραφείται στην καλλιέργεια "ΑΜΠΕΛΙ".
Από την ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΦΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ μόνο τα σκευάσματα που προορίζονται για εχθρούς, ασθένειες και ζιζάνια ήσσονος σημασίας.
Επίσης μπορούν να εξαιρεθούν μικρά μεγέθη συσκευασιών που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε υπαίθριες καλλιέργειες των οποίων η έκταση δεν ξεπερνά το ένα (1) στρέμμα και δεν φέρουν σήμανση με νεκροκεφαλή.
Τα παραπάνω όμως ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ της Ηλεκτρονικής Καταγραφής Πώλησης.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.
Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Μυκητοκτόνο επαφής με προληπτική δράση κατά του περονοσπόρου στο αμπέλι. Η δραστική ουσία zoxamide διεισδύει γρήγορα στην εφυμενίδα των φύλλων και τσαμπιών του αμπελιού και δρα παρεμποδίζοντας την κυτταρική διαίρεση του μύκητα. Ο χαλκός έχει πολυεστιακό τρόπο δράσης και συμπληρώνει και ενισχύει τη δράση του zoxamide αναστέλλοντας τη βλάστηση των σπορίων του μύκητα. Η ταχεία διείσδυση του zoxamide σε συνδυασμό με τη χρήση χαλκού σε μορφή τριβασικού θειικού χαλκού καθιστούν το Amaline Flow® πολύ ανθεκτικό στην έκπλυση.
Μέθοδος εφαρμογής: Ομοιόμορφος ψεκασμός φυλλώματος.
1.Προληπτικές εφαρμογές εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας.
2.Το εύρος της δόσης εξαρτάται από την πίεση της προσβολής.
3.Το εύρος του όγκου του ψεκαστικού υγρού εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας. Να γίνεται καλή κάλυψη του αμπελιού.
4.Να ακολουθούνται στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων.
5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό).
Να μην εφαρμόζεται όταν φυσάει άνεμος ≥ 3 Beaufort.
Διαχείριση ανθεκτικότητας: Για την αποφυγή ανάπτυξης φαινομένων ανθεκτικότητας, χρησιμοποιήστε το προϊόν σύμφωνα με προγράμματα επεμβάσεων κατά τα οποία θα γίνεται εναλλαγή του Amaline Flow® με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης.
Μην εισέρχεστε στην ψεκασμένη περιοχή πριν περάσουν 24 ώρες από την εφαρμογή του.
Συνθήκες εφαρμογής: 1.Προληπτικές εφαρμογές εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της ασθένειας. 2.Το εύρος της δόσης εξαρτάται από την πίεση της προσβολής. 3.Το εύρος του όγκου του ψεκαστικού υγρού εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας. Να γίνεται καλή κάλυψη του αμπελιού. 4.Να ακολουθούνται στις περιοχές όπου εφαρμόζονται, οι συστάσεις των Γεωργικών Προειδοποιήσεων. 5.Η συνολική εφαρμοζόμενη ποσότητα χαλκούχων σκευασμάτων ανά καλλιεργητική περίοδο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 400 γραμ. ανά στρέμμα (ποσότητα εκφρασμένη σε μεταλλικό χαλκό). Να μην εφαρμόζεται όταν φυσάει άνεμος ≥ 3 Beaufort. Διαχείριση ανθεκτικότητας: Για την αποφυγή ανάπτυξης φαινομένων ανθεκτικότητας, χρησιμοποιήστε το προϊόν σύμφωνα με προγράμματα επεμβάσεων κατά τα οποία θα γίνεται εναλλαγή του Amaline Flow® με μυκητοκτόνα διαφορετικού τρόπου δράσης. Μην εισέρχεστε στην ψεκασμένη περιοχή πριν περάσουν 24 ώρες από την εφαρμογή του.

Συνδυαστικότητα και φυτοτοξικότητα

Φυτοτοξικότητα:
Είναι εκλεκτικό για την καλλιέργεια της αμπέλου όταν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην ετικέτα του. Δεν επηρεάζει την οινοποίηση καθώς και την ποιότητα του κρασιού.

Τύπος έγκρισης: Αμοιβαία αναγνώριση (άρθρο 40)
Λήξη έγκρισης: 30/01/2020
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //

Σημείωση: Οσα σκευάσματα εμφανίζονται στους καταλόγους, παρόλο που η ημερομηνία λήξης τους είναι προγενέστερη της σημερινής, για τα οποία δεν υπάρχει ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ή δεν εμφανίζεται η λέξη ΑΠΟΣYΡΘΗΚΕ, η έγκρισή τους είναι σε ισχύ και βρίσκονται σε διαδικασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS07+GHS09