Plant Protection
Εγκατάσταση της εφαρμογής για Android Εγκατάσταση της εφαρμογής iPhone / iPad Εγκατάσταση της εφαρμογής για Windows PC / Laptop Εφαρμογή για Chrome Βρείτε μας στο Facebook

ALAR 85 SG

Daminozide 85.14%

Υδατοδιαλυτοί κόκκοι (SG) / Βοηθητικές ουσίες: 14%


Οδηγίες εφαρμογής για ΚΑΛΑΓΧΟΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ:

Γενικές οδηγίες σκευάσματος
Στόχος σκευάσματος: Φυτορρυθμιστική ουσία για μείωση μεσογονατίων διαστημάτων, και βελτίωση του χρωματισμού φυλλώματος. Σε βιοχημικό επίπεδο δρα παρεμποδίζοντας –μειώνοντας τα επίπεδα γιβεριλλινών στο φυτό με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της αύξησης των φυτών.
Μέθοδος εφαρμογής: Ψεκασμός του φυλλώματος νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν το φύλλωμα είναι στεγνό και το θερμοκήπιο έχει δροσίσει. Τα φυτά δεν πρέπει να ποτίζονται για 24 ώρες μετά την εφαρμογή του ALAR 85 SG.
Η ανταπόκριση των φυτών στο προϊόν μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φυτό (είδος, ποικιλία, στάδιο ανάπτυξης) καθώς και τις τοπικές συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, ένταση φωτός κλπ). Συνιστάται δοκιμαστική εφαρμογή μικράς κλίμακας του προïόντος στις τοπικές συνθήκες και καλλιεργούμενες ποικιλίες, πριν προχωρήσουν οι παραγωγοί σε εφαρμογές μεγάλης έκτασης.
H δόση σχετίζεται με την ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης. Υψηλότερες δόσεις προτείνονται για ποικιλίες ταχείας ανάπτυξης καθώς και για συνθήκες που ευνοούν την ταχεία αύξηση των φυτών, ενώ οι χαμηλότερες σε συνθήκες αργής ανάπτυξης (π.χ. χαμηλού φωτισμού) και σε ποικιλίες αργής ανάπτυξης.
Οι υψηλότερες δόσεις στο εκατόλιτρο πρέπει να εφαρμόζονται με τους χαμηλότερους όγκους ψεκαστικού υγρού έτσι ώστε να μην υπερβαίνεται η μέγιστη δόση του προϊόντος ανά στρέμμα. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικος της απαιτούμενης ποσότητας προïόντος στα 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού, για δεδομένη δόση ανά στρέμμα και όγκο ψεκαστικού υγρού.
Η χρήση του επιτρέπεται μόνο στα θερμοκήπια.
Nα μην εφαρμόζεται το ALAR 85 SG εντός διαστήματος 7 ημερών (πριν ή μετά) από την εφαρμογή χαλκούχου σκευάσματος (πιθανότητα εγκαύματος στα φύλλα).
Το φύλλωμα των ψεκασμένων φυτών δεν πρέπει να βραχεί με νερό για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εφαρμογή του προϊόντος.
Να μην εφαρμόζεται σε φυτά αδύνατα, που υποφέρουν από τροφοπενίες, έλλειψη νερού, ζημιές παγετού ή νηματώδεις.
Συνθήκες εφαρμογής: Η ανταπόκριση των φυτών στο προϊόν μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το φυτό (είδος, ποικιλία, στάδιο ανάπτυξης) καθώς και τις τοπικές συνθήκες περιβάλλοντος (θερμοκρασία, ένταση φωτός κλπ). Συνιστάται δοκιμαστική εφαρμογή μικράς κλίμακας του προïόντος στις τοπικές συνθήκες και καλλιεργούμενες ποικιλίες, πριν προχωρήσουν οι παραγωγοί σε εφαρμογές μεγάλης έκτασης. H δόση σχετίζεται με την ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης. Υψηλότερες δόσεις προτείνονται για ποικιλίες ταχείας ανάπτυξης καθώς και για συνθήκες που ευνοούν την ταχεία αύξηση των φυτών, ενώ οι χαμηλότερες σε συνθήκες αργής ανάπτυξης (π.χ. χαμηλού φωτισμού) και σε ποικιλίες αργής ανάπτυξης. Οι υψηλότερες δόσεις στο εκατόλιτρο πρέπει να εφαρμόζονται με τους χαμηλότερους όγκους ψεκαστικού υγρού έτσι ώστε να μην υπερβαίνεται η μέγιστη δόση του προϊόντος ανά στρέμμα. Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικος της απαιτούμενης ποσότητας προïόντος στα 100 λίτρα ψεκαστικού υγρού, για δεδομένη δόση ανά στρέμμα και όγκο ψεκαστικού υγρού. Η χρήση του επιτρέπεται μόνο στα θερμοκήπια. Nα μην εφαρμόζεται το ALAR 85 SG εντός διαστήματος 7 ημερών (πριν ή μετά) από την εφαρμογή χαλκούχου σκευάσματος (πιθανότητα εγκαύματος στα φύλλα). Το φύλλωμα των ψεκασμένων φυτών δεν πρέπει να βραχεί με νερό για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εφαρμογή του προϊόντος. Να μην εφαρμόζεται σε φυτά αδύνατα, που υποφέρουν από τροφοπενίες, έλλειψη νερού, ζημιές παγετού ή νηματώδεις.
Διαβάστε τον τρόπο εφαρμογής του ορμονικού σκευάσματος

Αναλυτικές πληροφορίες για το σκεύασμα απο το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης (minagric.gr)

Τύπος έγκρισης: Οριστική έγκριση για ΔΟ του Παραρτήματος Ι της Οδηγίας 91/414/ΕΕ (σύμφωνα με το άρθρο 4 της Οδηγίας 91/414/ΕΕ)
Λήξη έγκρισης: 15/09/2026
Λήξη διάθεσης αποθεμάτων στην αγορά: //
Κωδικός Φυτοτοξικότητας: GHS08